Wednesday, August 18, 2010

Bulan-bulan puasa nie, hantu tak ada kan? kan? kan?...tapi kenapa rupanya seperti Hantu?......erk???

Ya, bertemu kita sekali lagi....rajin pula membuat en3 baru..
seperti yang diperkatakan..bulan puasa ini, saya berpuasa sedikit dalam menjalankan kerja2 pejabat muahahahahahah....
bukankah ia tergolong dalam amal ibadah???muahahaha

Ya, apakah dengan tajuk en3 saya itu?
Mana ada hantu di bulan2 puasa ini...bukankah syaitan telah diikat????
kalau ada hantu pun....itu sebenarnya manusia berperangai hantu??...

Ya, betul..tapikan...tapikan......tadi...saya sampai around 6.40am di pejabat yang besar gabak ini.....
keadaan adalah gelap gulita...
Pejabat saya tidak membayar elektrik kah? sampai begitu gelap...
Tapi still berlampu la jugak..

Keadaan adalah di bawah paras sejuk beku gitu...sebab hujan semalam..sangatlah heaven tidur kan?kan?
sejuknya rasa seperti mahu mengorek lobang idung gitu.......tapi apa boleh buat...puasaaaaa...
saya dengan langkah longlai malasnakmampuspergikerja pun menuju ke arah lift yang berada 58 kangkang kera dari tempat parking kereta. Oh! saya tidak berjalan seperti kera....kerana kera tidak memakai highheels......excuse me ya.....

Lagi 10 kangkang nak sampai ke lift.......saya terpandang sesuatu sepeti patung di suatu tempat yang agak gelap tapi still dapat dilihat dengan pertolongan cahaya bulan purnama, rupanya seperti berbungkus gitu.......diam sahaja objek tersebut...tapi dalam keadaan duduk....
saya lihat kiri kanan, tiada orang...selalunya india surat khabar sudah tiba sambil mengeluarkan suratkhabar untuk dijual sambil menegur saya...pagi puan! dengan nada manja menyampah gitu!

tapi...pagi ini agak sunyi...sepi...laillatulqadar kah?.....merapu ko net!!!
so...tanpa mahu memikir cerita2 hantu di ofis....dan lagi di bulan ramadhan ini....persetankan sama cerita2 hantu itu....saya mahu lekas ke bilik ofis dan melayan youtube.

Tiba2 objek tersebut bergerak.....hukmak aiihhh ko.....! biar betul........apakah itu?.....mengapa begitu?....objek tersebut berdiri dan terloncat2...
mesti korang ingat hantu bungkuskan?.......bulu roma I naik tajam2.....seksi la jugak rasanya time tu......
cepat2 tekan butang lift...ah! brengset!!!! lembap nak mam.....slowwww jer turun......
sampai lah saya terdengar bunyi lompatan tersebut di sebelah saya. uisssh...dikiri tangan saya ada bag laptop...takkan nak baling?...kang rosak.....di kanan saya ada paper bag berisi make up...isk! sayang lak nak baling kat objek tu...kang dia guna make up nie...baru beli nie....kasut saya hari ini 3 inci jer...kalo ketuk....errmm takmo lah..rosak kang...so...pasrah lah.....jerkah or jerit je ker......
then tiba2 objek tu melompat ke arah saya...sambil mengaduh!!!
begini bunyinya.."aduh!"
sepatutnya  saya yang mengaduh..sebab objek itu melanggar saya...tapi terbalik pulak...isk...

rupa2nya..objek tersebut adalah makcik cleaner yang terkehel kakinya...sian..hantu nie...
selepas diinterbiew...barulah saya tau, makcik tu terjatuh kat dalam longkang akibat masalah kegelapan melanda pejabat saya....sian.....dan akak tu tahan sakit...sian...dan dia tidak meminta bantuan sesiapa since dia nie agak pemalu....sian....so dia kata dia nampak saya and terus nak pergi ke arah saya....tapi saya berjalan begitu pantas seperti kera terencat rupanya....siannnnn.......dia ada panggil nama Puan.....pada saya...tapi mungkin ketika itu saya juga agak ketakutan...jadi gegendang telinga saya agak sedikit tidak berfungsi...siannnnn,.....jadi,,,dengan kaki kanan yang sakit, dia terpaksa meloncat2 ke arah saya....alalalalalal siiiiannnnnyaaaa,.......ngapa la makcik terserempak ngan saya...dah saya ingat makcik nie hantu...siannnnnnnnnnnn.....

Me Naughty..me Netty

8 comments:

Butang Pena said...

hahahaha...
klaka nak mam*** la cite ni kak net...
ditambah dgn ayat-ayat x leh blah kak net tu...
tiap kali baca blog kak net mst sy gelak sensorang dh mcm org gila...
nasib baik takde org pasan...huhu
im ur big fan lah kak net!!!
mmuuahhh!! ;)

Kauthar said...

sabo je lah ko ni nett..buat suspen jee :D

cik puan akish said...

net2...adoi lwak dipagi ari la ko nih net!!!

notti netti said...

Butang Pena- yeyeahhh saya sudah ada peminat kipas besar.....! yeayea.

kauthar- banyak2 sabar, bulan puasa nie..

wanshah said...

aiseh.. wat suspen jer tadi. ingatkan betul la ada antu tadi bln2 pose ni. kesian makcik tu jatuh longkang. dalam beg makeup net xde minyak angin ke?.. heheh.. :P jemput datang ke blog TKSB ye. :)

http://wanshah87.blogspot.com

notti netti said...

wanshah- muahahahah- minyak angin? minyak wangi ada lah...ehehhe

wanshah said...

kena spare losyen mujarab pati halia nih. 2 2 bleh guna. utk buang lemak kt perut bleh. nak wat urut pn bleh. cewah.. promote pati halia la plak. :P

http://wanshah87.blogspot.com

notti netti said...

wan shah- wah! sempat lagi tu promote...muahahaha


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno