Wednesday, August 18, 2010

Uisshh...Kuuu semangat, nyaris-nyaris terlajak bangun sahur lagi

Hmmm salam ramadhan and salam semalaysia uols....

Ya....hari ini saya nyaris2 terlajak bangun sahur lagi..
Kali ini bukan salah alarm HP yer....saya salahkan jari-jemari saya yang lajuuuu jer stop alarm tuuuuu....

Memang dah set pukul 4 pagi nak bangun ....nak masak bagai kan?
bila dah off alarm....terjaga (ala2 kartun anime terkejut beruk) tengok2 dah pukul 5 pagi..
uiishhh mencanak2 lari ke dapur......nak masak...
sib baik sekangkang kera jer dari dapur ^_^ Tipu!!!!! ada lah jugak 10 kangkang kera.......(ko pernah tengok kera kangkang yer Net???dasyat ko???)
and nasib baik lah, daging halia kunyit Mat Gebu dah siap2 perap dalam fridge, bawang dah potong, potato pun dah potong dadu and dah siap rendam dalam air cuka (untuk kasi rangup), so apa lagi campak2 jer dalam kuali..macam chef pro pulak....tak sampai 5 minit siap!!!!
Then ambil 2 biji telur, ikut resepi lady verde...telur goreng gebu.....pun simple mimple and laju jer....siap tak sampai pun 5 minit...beres!....(berebut ooo dengan orang tu....makan telur nie)

then....teringat, before tidur jam 12am....did call En.Hubby, ask him to buy a tin of sardin and sedikit telur...ya...hambik ko, En.Hubby beli sampai 3 tin...baik punya...tin besar pulak tu......(kan bagus mintak sepasang kasut, dibeli nya 3 pasang sekaligus!) muahahahaha.....

Spotcheck fridge, ada nampak sambal tumis cili, apa lagi tumis then masukkan sardin....letak bawang besar and ditouch upkan sikit dengan cili padi...wallla wei!!!!........sedap rupanya makan panas2......

Siapkan Milo ais En.Hubby then basahkan tangan gila2...kejut En.hubby...kasi basah muka dia...senang sikit dia bangun.......siap makan semua...settle jam 5.45 pagi, dah habis basuh pinggan.....gila laju....

lepas tu mandi, sembahyang and 6.30am challo gie kerja...

uiishh cam laju jer kan? sampai tak sempat snap gambar menu pun.........

psst- bila check balik fridge ada ayam kfc yang tak habis makan semalam time buka puasa...sekarang nie kat ofis...rasa nyesal lak tak habiskan......kan dah teringat!!!!!
Me Naughty..me Netty

5 comments:

firahadifa said...

perhhh.. super woman nyer ko 5 minit siap.. hebat2..

telur gebu tu telur dadar ker??

ch@ said...

hahaha btl btl laju kakNet, 5 minit je siap.

notti netti said...

fida- eheh telur gubu tu ayat lady verde..ekceli telur dadar muahahahahah.....tapi penggunaan minyak adalah banyak...ala2 terapung gitu telurnya.

wanshah said...

nak lagi gebu, kena tambah mayonise. macam yang shila rosli ajo tu. :)

http://wanshah87.blogspot.com

notti netti said...

wanshah- iyer ker? harus try lagi sahur nie...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno