Monday, August 30, 2010

Sekarang nie tengah sibuk nak masuk duit raya dalam sampul..korang dah buat ker?

Ya, I tengah rajin giler masukkan note-note wang kertas dalam sampul
office pun lengang...semua pakat ke jalan tar la tu...
mementang dekat kan????
so I yang jadi penunggu berantu kat office nie..(sialan!!!!)

So, masa yang ada nie...I guna untuk masukkan duit raya untuk mak pak sendiri, mak pak mentua, sanak saudara and anak2 jiran tetangga yang I tak kenal.....
Time-time nie laaa...baru nak dok promote muka kat depan pintu...hmm taktikkk taktikkkk....

Sampul raya, at first ingat nak buat sendiri...siap2 berkerongsang bagai..dah ghupa kad jemputan kawin haaa.....cancel!!! beli jer semalam kat memory lane..gile mahal..RM4.90 sepeket..(ada 10 keping jer..isk)
Tapi cantik....sampul2 yang cantik2 macam warna sultan nie..I kasi kat orang2 tertentu jer....sebab duit nak kasi pun kepuk2.....
Yang bebudak jiran sebelah umah kampung mak I, I kasi la...sampul free tu jer......(tapi rasa nak mintak sampul hotel menderin oriental dari mummy ayu lah...sampul hotel tu besar bagak..best!
Since raya kali nie..I nak kasi kanak2 yang best RM5....yang tak best RM1.....yang buang masa...I kasi sampul jer........kat anak2 sedara yang dekat2...I mungkin kasi RM10 (guna duit seringgit jer...biar tebal buncit sampul tu).........budak2 kalo kasi note RM10...mata dia cam bersinar jer..tapi kalo kasi note RM10 la kan? I kasi 10 keping note seringgit...mata dia bukan tahap bersinar..silap hari bulan ngan gigi2 pun bersinar gak...eheheheh

ok..kena buat kerja2 memasukkan duit raya cecepat..kang bos datang, tang tu la nak promote anak dia lak...cepattttttt!!!
Me Naughty..me Netty

6 comments:

mama tisya said...

aku duit raya pn tk tukar lg..tp rsnye mcm tkpyh kot cz balance2 lastyear ada lg..ekkeke

wei utk ank aku ada tk sampul raya yg ada isi bkn sampul raya kosong :)

notti netti said...

emy- ko kan dah kaya, apa heran ehehehehhe

mama tisya said...

ko lg kayo sebab bli wallet coach..aku wallet branded tgu belah ehsan je..hahahha

cc said...

wah cepatnya, gila excited hehehe

sy mlm @ pg ry baru masukkan dlm sampul :)

momguess said...

aku tahun ni xde peruntukan duit raya
so xpayah nk bwk budak2 dtg beraya
hahahah
giler keji kan

mama tisya said...

mmg keji sungguh momguess...hahaha


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno