Thursday, August 19, 2010

Mengapa Isteri suka kalau suami mereka ikut or temani ke pasar??????

Ya, bertemu kita sekali lagi dong!
 Musim sejuk sekarang nie kan? terketar2 saya dibuatnya
(Namapun ko duduk bawah lobang air-cond Net!)

Ya, topik kita pada hari ini menjurus kepada mengapa isteri-isteri suka jika suami mereka follow mereka ke pasar.
Tidak kiralah, pasar borong ker, pasar tani ker, pasar malam ker, pasar ramadhan ker,,.....

pada mereka yang suami2 mereka sering follow to tak kisah la...sebab dah azali mereka menjadi follower si isterinya
tapi kalo jenis yang agak tidak suka or kurang senang mengfollow nie yang agak susah kan? kan? kan?
rasa cam nak lempang jer.

Ya, bukan mengada-ngada or nak manja terlebih..
nak manja mende nya kat pasar ramadhan nun.....
mahu kena baling kasut kang....

dalam erti kata lain, kita sebagai isteri memerlukan suami menemani kita
yakni ke pasar ramadhan....
Iyelahkan, isteri minta suami ikut tu bersebab la kan....
selain tugas suami sebagai Menteri Kewangan, 
mereka juga secara tak langsung ditugaskan untuk memegang or menjaga anak ketika isteri sedang sibuk berperang mulut mintak harga murah pada si penjual.
Kang anak lari sapa yang susah?......kan? kan? kan?
Selain itu juga si suami berperanan mengprotect isteri jika isteri di ayat, or di ngorat or di raba...
Raba???rasanya tak payah suami kot...isteri pandai pelangkong sendiri si peraba.
orrr...hmm sekarang nie ramai isteri2 bersikap berani....
ko raba jer aku...aku raba ko balik!!!!
(dasyat kan???)
Then, si suami nie juga haruslah bertimbang rasa,
banyak oooo barang bila ke pasar, jangan ingat beli setakat 3, 4 plastik jer bang...
ayam sekor pon dah berat berapa? campur daging, ikan, petai, sayur, biawak, unta, gajah bagai
uiiihhh berat, tak mampu kederat sorang pompuan comel nak angkut semua tu...
nak nak lagi....kalo dari parking kete ke pasar tu terletaknye 2 kilometer....
tak ke naya isteri tu....buatnya ngendong anak lagi......
dah macam subali pack haaa rupanya.....

Jangan la beranggapan bahawa isteri pernah mengandung 9 bulan...so secara otomatiknya rasa isteri dah kuat untuk mengangkat sebarang jenis bentuk barang....
oooo...time mengandung dulu..tekanan adalah di depan perut yer.....sekarang tekanan adalah di kiri kanan tangan dan di kepala otak.

Jadi, para suami yang takmahu langsung menemani isteri ke pasar.....sila lah ubah sikit fikiran tu....
Ya, saya faham, jika kamu pergi menemani isteri kamu.....dikhuatiri chances terserempak dengan skandal, adalah cerah......tapi persetankan itu semua...kasihanilah isteri2 kamu yang berdikari ke pasar sorang2.....dan nampak macam lori subali pack mengangkat barang2 di kiri kanan tangan...sib baik kat malaysia nie tak jual tulang dinosor...idok...dah bhuruk rupanya si isteri mengangkat tulang dinosor tersebut...

Lagi satu, jika barang penuh ditangan, and salah satu barang tersebut adalah 10 biji telur...
Jika terjatuh telur tersebut, bolehlah kita salahkan suami
alaaa..marah manja2 gitu..
macam nie..
"Isk , abang nieeee....kan dah jatuh"
then gelak ramai2 macam iklan kat tv tuuuuuuuu.......
bahagia rasanya....

tapi cuba bayangkan jika isteri sorang2 jer jalan and telur 10 biji tersebut ngada2 nak jatuh...
takkan nak salahkan makcik jual ayam rangka kat sebelah kamu????
or salahkan pakcik buta peminta sedekah kat hujung jalan nu....

siapa la nak cover malu kamu..kan susah?......

oh! gambar di atas, ialah hasil barangan yang saya bawa/beli dari pasar malam/ramadhan semalam...
nampak sikit bukan? tapi beratnyaaa...
huuuumak aiiihhhh....
sib baik saya nie cute  dan tawaduk.....
mampu mengangkat barang2 ini sekaligus tanpa berbuka puasa...

Jadi En.Hubby....renung-renungkan...dan selamat beramallllll.......

Me Naughty..me Netty

13 comments:

Butang Pena said...

hehe klaka la kak net...
agaknye kalo kak net buat entri serius pun sy gelak gak...
tp kan, sy selalu membiarkan incek hubby yg bersibuk2 kat pasar ramadhan...
sy duk umah je masak...
jd tak mengapakah begitu?
mane la tau incek hubby dingorat ke, dibuli ke, x larat bawak makanan ke...
ohh bersalah sgguh rasenye...

Mademoiselle Ctiey said...

sebab suami bole jadi tukang angkat barang... hehe..

mama tisya said...

kalo p psr bli sayur,ikan,ayam,daging,segala bagai tu wajib ler suami teman...tp kalo stakat p psr ramadhan tu tkyh teman pn tkpe...ekkekekek

ko ni net kalo bc citer ko sure aku gelak saje

liyana said...

hehehe... agreed!

Yan said...

klu pasar ramadhan atau pasar malam oklah suami ade..
tp klu pasar tani/ pasar sebenar.. rela suami je pegi.. kite tak mau pegi hahahah

notti netti said...

Butang Pena- uiish kak net kalo buat en3 seyes..nangis org dok baca...

Madem- ya betul...itu lah tujuannya..

mama tisya- emy, no phone ko apa eh? aku nak melawat pavillion tuhaaa...

liyana- yaaa hi-5

notti netti said...

Yan- pon buleh gak kih kih kih.....

Diamilikku said...

hahahahah..alasan sangat releven...pandai yer net guna blog untuk explain

fndrocka said...

kepimpinan suami buka saja di rumah..tapi di pasar dan bazar juga kena galakkan suami ikut ke pasar

fndrocka said...

kepimpinan suami buka saja di rumah..tapi di pasar dan bazar juga kena galakkan suami ikut ke pasar

notti netti said...

Diamilikku - dah bersalah eheheh, ckp mulut takut tershahul....eheheh

mama tisya said...

oit nk dtg pavi ke..bln pose bkn leh mkn2 pn:-p mintak la kt ayu no hp aku

wanshah said...

menteri kewangan pun nak rehat jgk. cz dah penat berfikir menguruskan kewangan. sampai bdan pun dah kurus. huhuh.. :P

http://wanshah87.blogspot.com


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno