Friday, July 9, 2010

Selangkah ke Alam Misteri Bersama Notti Netti- kisah momok

Wah! teruja?...
Ya...I pun teruja.....hari ini I nak seyes sikit (sikit jer, tak banyak)
korangpun cuba-cuba belajar seyes sikit.^8^ (eh! dah macam ghupa babi lak simbol nie)
Kali nie, I hendak berceritakan mengenai kisah selangkah ke alam misteri. Selangkah jer net?.....itu ayat penyedap la....kalau real punya....takde selangkahnya...berlangkah-langkah I cabut lari....

ok....ini bukan cerita...yang tipu-tipu manja or...cerita gila2 and at the end...mimpi rupanya...no! no such thing as mimpi ngeri here. tak kuasa mak nak layan....
cerita nie adalah koleksi cerita2 misteri yang dihadapi secara live talicast oleh manusia cute bernama Notti Netti. Sila turn mood seram anda sekarang. 
Kisah bermula sama ada net terserempak momok atau momok terserempak net atau Maya karim terserempak momok atau momok feed up terserempak Maya karim. Kita lihat kisah selanjutnya. Dinasihati supaya anda makan dahulu, berak dahulu sebelum membaca kisah misteri tangkap seyes ini.

Kisah Benar Pertama
Berlaku pada 7 Mei 2010 yakni hari rabu (sapa kata momok muncul malam jumaat jer?....
.(yang muncul tu bukan momok..laki korang daaa) time tu I baru sahaja habis pantang dan dalam perjalanan pulang dari kelas yang habis around 10.30 pm. I ketika itu drive sensorang (thanx En.Hubby) 
dari kawasan Uitm Puncak Perdana, Shah Alam ke Rumah. Sesiapa yang sedia maklum, 
kawasan Puncak Perdana menuju ke Greenmarie adalah sangat gelap...
cuma diterangi cahaya bulan dan cahaya lampu kereta berskala tinggi. 
I pulak sensorang drive sambil melayan perasaan. Selalunya I takkan pandang bukit2 kat kiri kanan I...
(apa kejadahnya bawak kereta tengok kiri kanan...baik tengok depan kan?) 
time tu tak tahu kena I gatal sangat pandang atas bumbung...kekonon nak tgk bulan...mana tau ada edward cullen ker....then sekilas I terpandang macam satu cahaya (bukan gaban bertukar baju yer?......)
cahaya laju melintas dari kiri ke kanan I. huh.....terkedu I....
tapi masih boleh menyuap sisa roti gardenia ke mulut. 
I teruskan perjalanan, tapi masih terfikir..apa benda tu?....tiba-tiba cahaya tu melintas lagi 
and my car time tu tiba2 macam berat...but during that time I tak fikir apa2, I tot sebab I bawak auto and tengah naik bukit....mebi berat sikit kot or berat badan I yang menyumbang keberatan kereta kot. 
So I buat dek lagi sambil layan lagu kat radio. Then tiba-tiba I nampak cahaya tu lintas lagi 
(isk cahaya nie....!) ntah macam mana tiba2 I terfikirkan kak lang....(langsuir la!) kak ponti, kak kuk (antu bungkus la). kenapa kakak2 ini bermain2 difikiran I?....mereka ini bukan kakak2 ipar i pun. Dan tak semena2 segala jenis bulu kat body I meremang. korang taknak bayangkan macam mana all my bulu meremangkan...gatal2 gitu. I tekan pedal minyak, still kereta macam berattttt jer...tapi during that time I baru habis pantang, body tengah solid wood lagi, takkan berat kot.
 I pun baca macam2 doa...korang pun faham kan kalau tengah gemuruh, doa pun lintang pukang, 
doa makan ada, doa mandi wajib ada, doa tolak bala ada last sekali baru fikir ayat kursi..itupun berterabor.....dan yang pasti bila nak sampai ke trafik light I rasa macam ada benda melekap kat tepi kanan tingkap I. I rasa la tapi I tak berani tengok, kang kalo I tengok ternampak muka momok tu...kang tak pasal2 I gelak gila...pehal buruk sangat muka ko....?
 (korang rasa aku gelak ker kalo jumpa momok?...dah tentu le idokkkkk!)
 I keras jer peratikan kaler traffik light tu..lambat bnor hijau. tapi yang I musyikilnya, selalunya kalo takda kereta, merah ker, hijau, ker, kunin ker, I langgar jer....dah nama takde kereta. Tapi during that time, I leh berenti...baik I nie....ke momok tu nak ngajar I cara2 berenti kat lampu traffik light. bulu masih tegang...takde langsung stim, nak capai handphone kal En.Hubby pun cam keras jer tangan.
 Bila lampu hijau jer, I speed tapi still dapat rasa benda alah tu melekap...pandai dia ya......I pun teringat yang I pernah ambil cd case hubby I simpan dalam kereta nie, and I rasa pernah terjumpa cd bacaan ayat2 al-quran. so, tangan sejuk2 nie I capai cd case tu and cari cd al quran tersebut. Nampak jer cd gambar masjid warna hijau, I cepat2 pasang...dengan alasan, Nyah ko dari sini momok!!
 bila pasang.......,sekali ceramah PAS daaaa.......apa ke hal I ajak momok tu dengar ceramah PAS.
 I rasa momok tu masih melekap kat cermin kereta...best kot dengar ceramah PAS nie.
 I cepat2 belek lagi  cd, ada cd lagu, cd lucah, eee apa nie..mana cd al quran...time kecemasan nie pulak cari barang tak jumpa...kalo tak cemas...relek jer..cd tu tertayang depan I. 
Keadaan time tu memang kelam kelibut tak tau nak gambarkan macam mana...macam Sepanyol nak kasi sepakan penelti lak. Kesian jugak kat I.jalan dah le banyak selekoh, cuma takde signboard tengkorak jer. Then I ternampak cd mari menyanyi. Tak silap I itu cd adik I, tertinggal kot. so I pasang jer...dah darurat, tangan kanan I pegang stereng pun dah rasa terketar2. Silap haribulan mau xcident nie. 
So tanpa was-was, I pasang cd tu, keluar la lagu, "alif ba ta sa jim ha ho...".(yang kanak2 riang nyanyi tu) ah...alif bata pun, alif bata la...I pun nyanyi la kuat2..dengan harapan momok tersebut terkejut dan terbakor. Puas jugak la I nyanyi, katam banyak kali la jugak, sampai jer jumpa Giant shah alam, momok tu blah. (I rasa la....sebab I tak pandang kanan tingkap) rasa momok tu nak shopping kat giant kot...dia tumpang I jer.
Tapi itu lah yang I hadapi, after that elok laju jer kete gen2 I keluar dari tol shah alam. ngeri siot....and I tak tipu seyes. Mungkin I masih berdarah nifas kot, tu benda alah tu berbau wangi jer. tapi memang ngeri. sekarang nie kalau I abis kelas around malam, memang ada kat dalam kereta senaskah al quran translation. Apa kes translation net?.....err.....eheheh mana tau sambil baca, leh I translatekan maksudnya kat momok tu.....eee net mulut tu jangan cabul! ko ada 1 thn setengah lagi kat Uitm tu....eeeee

itu kisah pertama notti netti bertemu momok....kisah kedua akan diceritakan lagi....tiba2 bulu roma nie naik...kasi cool down dulu ek....
Me Naughty..me Netty

10 comments:

emy/mamasuri said...

ho ho ho
seram makkkkkkkkk...
sib baik kelas mak abis lewat pun kul 10...itu pun gigil balik sebab rabun malam...ahahhaha

Anonymous said...

salam, saya mmg tinggal kat puncak alam tu. kawasan tu keras sikit coz my hubby pun penah juga kena.

notti netti said...

anon- yer ker?...mmg tempat tu banyak batu....teruk kereta I kengkadang.

emy- ko rabun eh?...oooo ko dapat beza tak momok ngan maya karim?

momguess said...

ppuan...
dulu aku slalu lalu kws tu
tapi so far aku belom npk ape2 lagi
aku rasa hantu tu takut kat aku kot
sbb aku pon perangai lebih kurang dorangs gak
hahahahha

[-suziey-] said...

aku nk gelak plak baca kisah seram ko nih..ekkekeke;D ptt ke aku gelak wei..

nedababy said...

ish ish ish...aku lalu lalang kat situ alhamdulillah so far xde kena ape lagi..gaknye momok tu tgk aku pikir 2x nak kacau net oi...eh kalau dah malam sgt tu call la, niece aku ade kat situ..dia leh tumpangkan..kesian ko net..xpelah menuntut ilmu ni fisabilillah..buatkan aku cup cake selalu pun sama gak tu..

♥fromluff2heart♥ said...

hahaha..seram ader..kelakar pun ader..itu jmpa antu mlm hari..i jumpa hantu siang hari..samalah kat area bawah flyover kat giant tu..

notti netti said...

momguess- antu tu malas lyn ko gaknya...muahahaha

suziey- isk ko nie..aku seyes laaa

neda- tu laa pasal....seram kalo dipikir balik...

fromluff2heart- eheheh antu bwh flyover ehehehehe

Anonymous said...

Ehehe...
Pandai SIL aku nih melawak.
Penat tau gelak gigil2.!

-ur SIL yg dok dkt ngn Giant S.Alam..tempat momok tu soppin..-

notti netti said...

wah, pandai kamu gelak vibrate yer?...syabas!!!!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno