Wow!!

Monday, November 15, 2010

Cadangan menu untuk Birthday Party Imran and Irfan

I supposed order makan-makan birthday party from catering....easy kan?
since I pun maybe busy kursus....so...why not just guna khidmat cater nie....
But....to expensive bila dicongak dibahagi di tambah......nak pulak bujet ciput......pening kepala my SIL nak ikut rentak I.

SO, i decided to order sikit2 from my friends and handmade sendiri la agaknya
By the way minum petang jer.....kan?

Hmm...ini yang I jot down and terlintas kat kepala....tak tahulah menu nie...jadi or not...
Sila beri tunjuk ajar!

-chocolate fountain
 

I love this man.......macam nak sewa at SOGO jer.....macam nak beli pun ada.....boleh korang sewa dari aku lak ehehehhe

- Candy


Yup...found one at Bangsar village...mentang2 lah xmas dah dekat..banyak jer jual.......and comes in theme color......yeay!!

- more candy



Habis rongak lah gigi anak korang

- Mee Hon


pic from nava-K.com.......senang sikit kot....

- crab rolls
hmm takde gambar...tapi Ayu ada buat for her iris birthday party..memang simple and best!!!

- Ayam goreng



di ambil dari blog bumbudapur.com....saya ambil yer tuan rumah..ayam goreng awak nampak besh!!!!

- Nugget...of coz



senang..goreng lajuuuuu jer.

- Sandwish


taken from lariviera-vcs.com...haa..yang nie..tak tahu lah nak cakap...dalam banyak2 sandwish yang I rasa..Mummy Ayu buat jugak la yang besh eheheheh nape ek??

- french frise



Sesuai tak????? takot cepat lembik........

-Nasi goreng (tengah fikir)


Taken from pariwisatamedan.com....tak tahu lah nak buat ke idak.....hmmm..

- Homemade Pizza



Yup...I nak buat nie....dulu rajin jugak buat Pizza...My oven tu I sanggup beli semata-mata nak buat Pizza dulu...ehehehehhehe...tapi takde lah peperoni pizza....pizza biasa-biasa jerk...^_^

- Macarons



hmm..kencing manis laaa tetamu I....

- Apple candy
 

Dah buat....best,....tapi untuk penggemar manis2 laa...yang tak suka...sila jangan ambil.

- Buah-buahan


huuu makaiii takde la banyak nie...... I pilih yang tertentu and glamer jer..eheheheh

- Air punch lemonade



eheheh I loike...

and a lot of cakes!!!!!!



eheheheh...tapi itu semuanya angan2 mak jenin I jer...harap2 apa yang I sebut tu ada lah kan?.........seronok kai orang makan nie......
Ada apa-apa menu yang sesuai nak ditambah tak???????

Me Naughty..me Netty

7 comments:

mama tisya said...

paling suka yg cokolatttt itu...kekekek..best2 la kalo smua itu ada...

karipapsayur said...

oi banyak nye. ni party kanak-kanak atau majlis kawen nih?

dh ada meehun, nasi goreng x payah. mcm breakfast la pulak

ayam goreng susah nak makan pakai sudu garpu. Esp kalo sudu/garfu plastik. Alih2 org fade up x makan habes - membazir

nugget bagus

fries cepat lembik.. betol jugak tuh. dah x feel

pizza kalo sejuk agak x yummy la.. tapi mana tahu pizza buatan ko enak sepanjang zaman!

haku ni kampung. x kenal macaroon (harap nye haku menang giveaway ko T_T )

mahal ke nak beli menda alah choco fountain nih? Ada yg sekali dgn budak julor lidah kat sini karangg - nyum3

notti netti said...

aimi - harap2 berjalan lancar lah........:)

karipapsayur - ko tak leh dtg kan? ko dok jauh.....idak dtg kasi anak2 ko makan kan? kan?kan?

mummy_ayu said...

banyak sebut nama aku tu..he he he..
boleh..mana yg patut aku tolong yer...

emy/mamasuri said...

kencing manis lah aku nett..

Anonymous said...

choc fountain tu mcm murah je kat sini..setakat mihun n nasi goreng..apedehal..

tapi macaroons tu ada hal sbb buat2 x penah jadi! cemana nak jadi, makan pun x penah..alih2 nampak recipe nak buat jek..sila hantar sikit kat saya di jakarta ya.. :)

-SIL yg paling cantik dan gebu-

notti netti said...

oh! SIL ku...meh le dtg....ehehehehe