Monday, November 15, 2010

Bye Old Schedule...................Hello New One!!!!!..................

Mesti tak ramai dari Uols yang tahu
that I luv books!!!
No..nope! not that buku academic yang always berjaya buat I mengantuk after 2...3..minit baca,
Maksud I....books such as diary, notebook yang fancy2 and lain-lain buku yang berwajah cantik...yang berwajah buruk I tengok sebelah mata jer....hina sungguh! ehehehehe

as u can see
below is my 2010 schedule...plan
each time ada perkara penting I will jot down dalam buku comel senang di bawa kemana-mana ini.

Isi dalamnya ada lukis-lukis..sangat suka!.....mengarut jer mak orang nie kan suku buku2 fancy nie...sekali letak kat meja meeting...mata semua pandang jer......iye lakan...orang lain pakai buku notes ala-ala serious gitu...kira buku dari sepisis kulit binatang pelbagai kaum bangsa dan agama.....
I...??? eheheh sib baik tak pakai pen bulu2 pink tau!!!!!
Tidak..berbulu jer bos I tengok.
 Sangat suka schedule plan ini.....macam-macam ada........semua aktiviti I tulis.....senang......sangat!!!!
Bila exam, bila meeting, bila due date nak buat kek, date panggung wayang, date Charles & Keith sale...bla...bla..bla....
So, memandangkan tahun 2010 nie bakal ending tak lama lagi.....tinggal sebulan lebih jer....so I dengan jayanya telah heret Mummy Ayu ikut I pergi ke kedai favourite I di Living Cabin, Petaling Street. I like kedai LC nie....dari sebelum I ditebuk tupai secara halal.....I dah suka pergi kedai nie..sebab buku2 nota dia sangat cantiks......(nanti I show uols buku2 yang cantik yang telah I kumpul dari zaman bujang hingga sekarang)
Well, berada di living cabin macam berada di rumah.....indaaaahhhh jer......eheheheh
oleh itu.......I nak show uols......yang I dah pun beli new Schedule....
(dalam hati still harap2 dapat Diary 2011 dari kesayangan dan Mummy Ayu eheheheh)
So....
'
'
'
'
'
Meet My New 2011 Schedule....
 Kasi tengok gambar dalam schedule....sangat menawan hati..........
cantik lukisan dia..ala-ala Hallmark....
 See...macam-macam ada.....
- Weeklyplan
- Monthlyplan
- Wishlist (I suker)
- Total cash debit kredit (kurang suka tapi terpaksa suka)
- Checkpoint notes
- Remember notes
- Photo Stickers
- Notes for ( ticket, photo, scrap, movie, concert,exhibition) ini untuk tulis dateline or movie...etc la kiranya
- Phone address
- Memo
- Drawing notes
-and lastly I ada sticker untuk remind birthday, calender sticker, and small sampul surat which I tak tau untuk apa.....
Banyak kan?...I snap mana yang sempat jer..the best part is...
setiap helaian tu semua ada lukisan cantik-cantik........
 See......? I like intro personal information....cute sangat.......
 I belipun dalam transparent box......memukau sungguh......harga murah jer...RM 27.90......worth it kan?......
tak payah laaa I drolling tengok Diary Plan Luxe yang harga Puluh2 and ratus2.....
(selalu tau datang melawat MPH Midvalley semata-mata nak tengok diary Luxe yang mahal itu)
Kecewa T_T

Sudah...berhenti kecewa..pulihkan semangat mu.....

so.....bubye to my old schedule...awak telah berkhidmat dengan jayanya...tak lama lagi awak akan pencen. Oh! jangan risau...saya tidak akan mengshrek atau bakar awak...saya tetap akan simpan awak dalam almari besi saya untuk tatapan anak cucu saya atau untuk simpanan archive......eheheheheheh itupun kalau pihak archieve nak terima lah! weeehuuu...tak sabar nak tulis schedule baru nie.....relax Net...relax......

Eh! tadi rasanya ko ada beli schedule lain warna pink gak net??///????????
muahahahahahaahahahahahahahahahha
Me Naughty..me Netty

11 comments:

cik puan akish said...

wehhh gerek betol ko nyer diary plan tuh ek...chare2....=)

emy/mamasuri said...

ooo..itu yg ada kat living cabin yek..
aku baru je 'ter'lalu kat lc ni kat jj setiawangsa..ingat pe tadi..
esok leh redah masuk..
buku2 gni aku suka gak..
tapi aku ni hangat2 taik ayam..
so better jgn beli je..
hahaha..

anis.farhana said...

woahh..gila comel!
xperasan pulak living cabin ada note book cmni.
saya pn gila tulis diary gak! haha

mama_umar_maryam said...

wehh,samelah kite..suke buku dan buat listing segale plan maknenet sumer dlm tuh,hahahah

Momma Mia said...

huh sangat ler suka juga
mau juga ler kat ne LC tuh?? Belikan boleh??
heheheh

notti netti said...

akish - ehehe gerek seeeeeeeey...

emy - redah jangan tak redah..tapi tak tau lah! macam LC midvallye....takde jual note2 book yang fancy2 nie...

anis - eheheheh bestkan?...kan? kan?

mamaumarmaryam - ye..senang..pakailah sampai akhir tahun....guna yang manual kengkadang senang drpd elektronik.

Momma Mia- boleh..no hal......nak ker?

Mrs Faez said...

Jangan lupa noted besday aku 22 Julai hehehe~

Kauthar said...

waaa...i like maaa menda2 ciut camni..nak carik jugaklah satu kat LC..hopefully jumpala yg ciut mcm u punya..hahaha

notti netti said...

Mrs faez - Noted!!!! ehehe

Kauthar - ya..cariii jgn tak cariiiii

nedababy said...

net..aku ingat aku jek sewel mcm tu..rupanya ko pun sama..asal gi meeting kuarkan note book sure kena cubit dgn hubby hahaha sebab sume org akan pandang tapi x berani nak tegur kehkehkeh..x salah mak org suka benda2 mcm ni sebab...ko pun tau jawapannya.. LC ni kat mane?

anis.farhana said...

memang best.senang nak keep track keje suma2. lagipun kalau tak menulis satu hari cam tak lengkap jerr


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno