Tuesday, November 2, 2010

Kisah Macarons lagi......

Semalam I bake macarons lagi.
Satu adunan ala-ala menjadi
and satu adunan??? suruh I buat lagi sekali.....
Rugi je almond I....but then untuk mendapatkan macarons yang cantik rupa parasnya..."kesabaran adalah diperlukan di sini"
And I do feel semenjak I learn to bake Macarons nie....
macam ada symptoms ke obesitian jer....dan pening-pening....haishhh
I blame the macarons. I ate six and now I don't feel so well. How do people eat dozens of these in sekali harung jer???? then pura-pura tidak berperasaan???

Credit to Cik Pie Yang x berapa nak Humble ^_^

Seyes...for the last 2 months I ber'experiment dengan french macarons nie...... I rasa I makan gula lebih banyak dari makan nasi - PENTIPU..sebenarnya dua-duanya sama banyak makan. Berat badan I naik mendadak seperti angin lecturer I...menakottkannnnn...................

Uols yang sama2 turut belajar nak buat macarons nie....memang cerewetkan benda alah nie?......
Dah berjaya buat pun, bila nak bake the next batch....adalah tu, yang problemnya....padahal teknik and resepi yang sama. But I prefer buat Swiss Macarons dari french Macarons.......

UOLS nak I tunjukkan cara buat Macarons tak?????


Me Naughty..me Netty

8 comments:

mama tisya said...

hah tunjuk la cara wt macaron...nk gk tau..

tk pernh mkn lg macaron..ko tkmo bg aku rs ke:-p

emy/mamasuri said...

bg lah resipi..nak tau gakk..
hehehe

nieda said...

tunjuklah cara dan resepi sekali. kt mesia ni belum famous sgt lani macaroon ni

[-suziey-] said...

aku pnh mkn ni..aku xnk ko tunjuk je cara buat..lg bagus ko tunjuk yg dh buat utk aku rasa btl2..haaaa tu brula baguss

b.O.n.d.a said...

nak! nak!

MushroomCute@Mariea said...

apakah bendanya macarons itu? tersangatlah comelnya rupa dia...bagi resepi boleh?

Zulaikha Mohamad said...

Nak nak nak.. hehe..

SN said...

nakk nakkk nakkk i dah try buat tapi tak jadi..pastu trus kuciwa...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno