Friday, November 19, 2010

Tips memutihkan Kulit Wajah


Hi, salam ceria semua

Dah lama tak kasi tips kan?...kan?....

Okee..kali nie saya berbesar hati nak beri tips penjagaan wajah.

tajuknya:-
               Cara Untuk Memutihkan Kulit Wajah.

Tak mahal bahan-bahanya..murah je......

Bahan-bahannya -

Susu segar


Saya selalu guna susu Marigold or Goodday or my god! or goodbye.


mangkuk besar
Make sure muat wajah anda yer........kalau sampai telinga lagi best.... jangan guna mangkuk tandas udah....

oke...cara-caranya pula

Sejukkan air susu segar itu di dalam peti ais.......tak kisahlah namapun susu segar dah tentu2 simpan dalam peti ais..............make sure sejuk......dapat menyegarkan wajah kan?

Tuangkan susu tersebut di dalam mangkuk besar yang muat-muat muka korang.....tuang dalam mulut pun takpe......tak pengsan...hidup lagi..I dah try test.
tarikh nafas panjang-panjang dan rendam kan wajah anda di dalam mangkuk tersebut.....dalam 10 minit ke.....15 minit ke.......setengah jam tanpa bernafas lagi bagus!..memang putih pucat terus sampai kene tanam.....ehehehehehe.....

Okeee.......dah anda rendam lama-lama.......biarkan sekejap selama beberapa minit, then cuci muka anda guna air biasa........but saya suka cuci dulu dengan lemon.........lemon baik untuk memutihkan dan juga menghilangkan scar....eheheheheh

Amalkan selalu....saya dulu setiap pagi sering amalkan......
dulu saya gelap......saya amalkan time form 6......(stay kat kelantan during that time) jeles ya amat tengok member2 kelantan putih gebus!....so saya amalkan....siap berendam dalam kolah penuh susu........korang takyah bayangkan....eh! berbalik cerita tips kita tadi........amalkan selalu....anda akan dapati hasilnya amat memuaskan....tapi jangan terburu2...setiap apa yang kita lakukan..hasilnya akan lambat sikit tapi insyallah berjaya.........takdelah kalau kulit orang minnyak kita suh rendam susu boleh putih serta merta.....kenalah tunggu dalam beberapa bulan kan?......
Yang pasti....jimat eheheheheheh

jadi....selamat mencuba....!!!!
Me Naughty..me Netty

6 comments:

emy/mamasuri said...

rajin nye ko nett..
aku ni bab muka kureng skit..
tp alhamdulillah aku takde masalah kulit..

mama tisya said...

lawak la dgr citer ko ni..gelak je aku hah...ye ke petua ni..aku slalu minum susu yg ko sebut tu:-p

notti netti said...

eny- huhu yer ker,,,bagus la kalau cenggitu.

aimi- betulllllll x tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Diamilikku said...

betul tak tipu ke..betul saya tipu

me said...

patutla muka notti netti licin & gebu... :-D

♥e'in♥ said...

nice entry..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno