Friday, November 12, 2010

Bini Saya Tak Pakai Kasut Pelik-Pelik nie.......

Sebenarnya kalau ikutkan hari ni I nak rest...
Just nak do some visit memvisit kat blog kengkawan jer....

Lagi satu sebab hujan kan..so suasana ofis macam kat antartika jer..sib baik takde ikan paus or penguin or singa laut yang gebus.....Idak..I peluks-peluks binatang gebus bergigi taring panjang itew kuat-kuat!.

So, seperti yang kalian sedia maklum
Apa tajuk topik kat atas tu???? adakah ianya satu bentuk dialog? perbualan? atau satu statement untuk merenjatkan sistem saraf I yang tengah sejuk membeku nie...(seyes aircond kat office nie tak terkawal kalau musim hujan)....

Arakian, sedang saya siyok melihat computer sambil berborak dengan opis mate saya, tetiba datang seorang teman opis ini ke arah kami......(dia nak tukar duit sebenarnya)
After sistem barter berjalan......suddenly dia berkata, uisshh nie kedai kasut ke hapa?.....
I diam jer..sebab tak menarik perhatian langsung......sambil sambung boraks dengan opis mate yang pertama tadi......
Tapi opis mate yang pertama tadi cakap..."tak nak ker/...beli kat bini ker?"

Di sini lah ayat "tajuk di atas" keluar..

"bini saya tak pakai kasut pelik-pelik nie"
"Orang-orang pelik je pakai" kata mamat yang buat sistem barter dengan i tadi.

wah....I macam...hamboi ko....kalau tak suka pun tak yah le cakap cam tu...orang pelik ke, pakai kasut macam nie......rasanya I makan nasi sama jer dengan kamu semalam....takde lak pelik manapun I nie.....takde la pelik sampai makan macam allien kan...berak pun rasanya keluar kat celah lobang sama kan tak de pulak keluar kat telinga.....so kenapa mesti pelik ek???.

Korang nampak pelik ker???????
Kalau dia kata "adui bersepahnya kasut.."
haaaa tu boleh terima lagi.....sebab rak kasut kat rumah full....so terpaksa tumpang bilik ofis I......(bilik I yer..bukan bilik orang lain)

hmmm...malas nak layan......pada teman opis...I tak marah,....cuma perkataan pelik tu macam bermaksud..orang tak betoi jer.......kan dah cakap..time-time sejuk nie..ati adalah sikit sensitip....

By the way teman opis.....aku boleh lari pakai kasut nie...................ko boleh???????



pssst - Net Hati panas sebab takde air wong loo kat and breakfast takde..sebab ujan!!!!!!
Me Naughty..me Netty

8 comments:

mama tisya said...

kasut ko pelik...ekkekeke...die tk pernh nmpk kasut mhl ko tu psl die ckp pelik:-p

hah lama ko tk dtg blog aku..cpt dtg and tlg vote utk tisya kt fb..tq:-p

wei nanti kita mkn set lobster plak...saje kasi fida jeles...suziey dh ngajak dh..nanti kita plan bila date yg sesuai

Nad @ MamaZakwan said...

ala...mana de peliknye pun..
kecah je tu.. ;)

mummy_ayu said...

wah..banyak tu kasut kat opis ko...

notti netti said...

aimi- bukan ari nie ke makan2....

*Miss Geli^ said...

tu bukan pelik, tu kinky..hahahhaha

mama tisya said...

suziey tkde kn..die kena p teambuiding..nanti kita set date lain

MushroomCute@Mariea said...

Pelik? Dia yang pelik sebab tak pernah tengok kasut macam ni. Sungguh tak up to date and fasionable. Betul ker ai taip ni? Kasut coklat dedua tu cantik aaaa..tp bab tinggi dia tu yang tak tahannnn...hhuhuhuhh

Diamilikku said...

sebenarnya dia nak kata..."bini saya tak mampu nak pakai kasut2 mahal nih...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno