Wednesday, November 3, 2010

Syair memilih Tema Birthday Party Imran and Irfan..........sila baca dalam bentuk syair......WAJIB!!!


Disyorkan baca dalan nada bersyair!!

1, 2, 3....start...

Tersebut la kisah, aaaaaaaaaaaaaaaaa (lenggok bahasa syair) 
Di seeeeeebuah tamannnnnnn,
Tinggal la sepasang...aang........
Suamiiiii dan isteriiiii cuteeeeee,
Mereka mempunyaiiiiii 2 anak cuteeeeee,
Seorang IMRAN...seoranggggg IRFANnnnnnnnnnnn.

Rangkap kedua - tarikh nafas.........

Arakian nak diceritaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Si isteri naik gilerrrrrrrrrrrrrrrrr
Nak Buat GiveAway dan juga birthday anak- anak terunaaaaaaaaaaaaa

Deng...deng...deng...eng...deng...deng....deng... (alunan main biolaaaa....)

Maka perihalnya......
Si isteri pun giaaaattttt
Memulakan give awayyyyyyyyyyyyy yang hadiahnyaaaaaaaa hebatttttttttttt.....
Masih belom ada yang nak joinnnnnnnnnnnnnnnnnn
komennn jer lebihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, tapi tak apaaaaaaaaa
tapi apapun si isteri cute tak kisahhhhhhhhhhhh,
sebab tarikh tutup lambatlah lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Rangkap seterusnya (tekankan sistem peranakan anda dalam-dalam)

namun begituuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Si isteri bingungggggggggggg
tak tahu nak pilihhhhh, tema untuk birthday boy....
Nak pilih yang ituuuuuu serba tak kena.....
nak pilih yang ini, budgettttt tak adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Oleh demikiannnnnnnnnnnnnnnnn
Si isteri nekad.....
mengoogle kesanaaaaaaaaaaaaaaaaaa dan jugaaa ke siniiii
setelah dapat si isteriiiiiiiiiiiiiii ligatttttttttttttt
nak pilih tarikh sesuai ke idakkkkkkkkkkkkkkkk..

Deng..deng...deng..deng..deng..deng..deng..deng...(bunyi viola lagi plus gitar elektrik sisit-sikit)

Setelah dicongakkkk ditambah bahagiiiii
Akhirnya nekad si isteri pilih tema niee....................
Tema Biruuuuuuuuu berkod sleeeping pyjamas...
Ya itulahhhhh pilihan si isteri yang cute..
tarikhnya pulaaa..dipilih time xmas
senang semua nak datang sebab time cutiiiiiiiiii...

wahai kengkawan kuuuuuuuuuuuuuuuuuu
jemputlah datang..................tak perlu hadiahhhh just datang je bawak badannnnnnn
aku tak kisahhhhhhhhh....korang nak pakai apa....
nak pakai lingerie's pun oke, kain pelekat pun boleeeeeeeee....
Underwear tak boleh...sebab ada anak2......
aku tak mahuuuu anak aku akil baligh ceeepatttttttttttttttttttttt sangat
of coz laaa jugaaaa korang taknak terjadi sama pada anak kalian..
oleh demikian baju tidur hanya pakai pada anak-anakkkkk

Rangkap terakhir (kempiskan salur six pek anda)

Jadi kengkawannnnnnnnnnnnnnnnn
Apa komen kalian...............
sudi kah tidakkkkkkkkkkkkkkk
kalian datang...........
tempat dan kad akan menyusul kemudiannnnnnnnn
untuk clearkan kalian punya diary hariannnnnnnnnnnnnnnnn

Akhir kataaaa
Si isteri gembiraaaa membuat persiapannnn bithday anakandaaa
dalam permikiraaaannnn nak buat besar-besarannnn
nak kasii kalah majlisss perkahwinannnnnnnnnnn

Deng..deng..deng..deng...deng..deng..deng..deng..deng......(Bunyi viola pulak...gitaris heart attack)

9 comments:

mummy_ayu said...

wah..best!!! ok..aku nak masuk dlm diary aku..

ita cutevirus said...

blue sleeping pyjamas....
unik.. unik...
tak penah org buat...

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

aduh lama tk baca syair ni kejung lidah..tp bab tema tu paling best lain dr yg lain hehehe

littlehumblelynn said...

nett

terkujat kena baca syair pg2..hehehe...nak pg..nak jupe ko!!aci?

momguess said...

huhuhhh
nasib baik aku bernapas lagi ni
kalau mati
konpem aku cari ko
semput giler wey baca syair ko
tapi sbb suara aku merdu
mcm swet2 manis je aku syair kan

occay
bagi jemputan kawin
opsss
jemputan bday
aku nk pkai lingerie
ada polkadot

nasib baik aku xjadi kawin
kalau tak mesti skg ni sbiuk buat persiapan kawin
dan sah2 aku xdpt join

wey
pjg gilker komen aku
xpe FREE!!!

cik puan akish said...

mau join nett...*ko jempotkah...*ahh tak kesah..tp malangnyer ko begitu jauh dgn kuhh:(

notti netti said...

ayu- ya..catat dalam diary datuk sekali ehehe

ita- jemput datang yer nanti

littlehumblelin- aci..aci..meh lee..leh gather sama2..

momguess- ko wajib datang!!!!!!

notti netti said...

cik puan akish - ko pun datang laa..ala..bukannya jauh pun...dalam malaysia gak kan? ehhehe

mama_umar_maryam said...

ya rabbi,mengekek aku gelak ni haaa..hahahaha,mesti cutekan budak2 pki pjmas


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno