Tuesday, November 9, 2010

What to serve at a childrens birthday party erk?

Salam sejahtera geng-geng bas sekolah ku...

I teruja dah nie nak buat preparation for both My Son birthday party. Ngalahkan preparation nak kawin dolu-dolu...eheheh - PENTIPU!

But satu jer I perasan...dalam asyik servey-servey kids birthday party nie...rupanya, ramai bloggers yang turut sama nak buat party birthday celebration anak diaorang pada akhir tahun nie.....baguslah...ramai gilaaa.......kira sekali buat majlis penutup akhir tahun laaaa.......suka-suka...banyak info yang I dapat.

But then, I still nak tanya, what should I serve tetamu yang hadir?....what to serve?.....berbaloi kah pilih menu kanak-kanak but if yang datang tu dewasa yang ramai...errmm kira orang dewasa nie teruja ke nak makan menu kanak-kanak (kalau I, suka jer.....eheheh).....

Last-last year, during 1st birthday IMRAN, I buat at Mc Donald Bangsar jer...so...x kisah laaa.....I arrange goodies jer....Sekarang nie baru nak buat kat dewan bawah rumah, soo...hmmm ada sedikit blur jugak lah......

lagipun, as tuan rumah yang cute gebu nie, I nak buat yang terbaik....at least takde lah orang ngutuk akhir majlis kan..wah! gitu kekdahnya (tapi budget nak murah...chait!)

So...please help me with kids menu and also mak bapak budak menu.....dengan affordable price....plzzzz

And I ingat nak buat petang......(nak buat malam takot budak2 letih nak tido and somemore takut baby2 meragam kan?....)......

Tolong ya....share-share ilmu ^_^
Me Naughty..me Netty

11 comments:

mama tisya said...

mlm bkn bdk je nk tdo makpak bdk pn nk tdo..nk 23cm..:-p

kalo wt ptg tu menu mcm minum ptg mcm soto,bihun,nasigoreng,kuih2 utk bdk2 tu wt ler nugget,sandwich,drumet..lebihkurang gtu la yg menu aku buat time busday tisya dlu...tp tetamu aku byk org dewasa so mkanan utk bdk tu tk byk sgt..

littlehumblelynn said...

nett

aku dulu buat besdah anak..konon2 utk 50 org makan..tp aku amik katering kat UKAY KATERING..aku bayar rm350 shj..menu-bihun spore,ayam grg berempah,nugget,popiah,..air teh ,air sirap..

tp makanan yg diorg hantar macam nak kater utk 100 org..food sedap..ko tak yah pening kepala nak pikir pggn mangkuk,bekas hidang..sumer diorg siapkan..siap diorg kemaskan semua...


tp kalo ko willing to cook..ok jugak!!just opinion..

notti netti said...

aimi- ooo ya ker?

lynn- eh! murahnye...ada contact number tak? tapi kat UKAY yer? hmmmm jauh tu

momguess said...

aku xkisah menu apa
janji berbaloi ngn adiah aku
hahahahha

notti netti said...

ah! ko memang!!!

[-suziey-] said...

ooo dewan bawh umah ko yg kat kubur tu yek..ok noted..aku akn jadi 1st guest..ekkekk:p

menu? confirm ade cuppies ko kan..n kek besday yg ko buat..klu ade macaroon ok gk..maaroon yg jadi bkn yg mcm batu ok..emm lain2 sandwich n nugget2 wajib la..so main menu ko bole buat bihun goreng n satay..stdrd menu la utk minum petang..xsesuai berat2 mcm nasi beriyani la..sbb lunch confirm org dh mkn..tp aku mmg simpan perut dr mlm smlmnya aku xmkn..so bole blasah mkn kt besday party ank ko tu..hahahahahah bajet mcm dijemput je kan..ekeke:D

emy/mamasuri said...

xreti nak komen ni..
ko bg jelah apa2..budak2 ni melantak jugak kalu takde pilihan..
hehhee...
nak bt tu jgn lupa ajak aku..

notti netti said...

suziey- weh..ko jgn la sebut dekat ngan kubor..kang takot org nak dtg eheheheheh...jauh sikit dari kubur....agak2 200 kali kangkang kera. ko dijemput nyeeee...

mamasuri - ye..semestinya anda ada dlm senarai list ku..antara nak dtg or not jer...

mama tisya said...

uiks dkt ngan kubur ke...takuttttttttttt:-p

littlehumblelynn said...

nett

aku xde numbernya-hp hilang hr tuh..tp dulu aku carik dlm google UKAY CATERING..mmg ada website nya..alah x jauh mana..smp ke rwg pun diorg kater..ko kat KL kan?

Diamilikku said...

nett..budak2 bila dah berjumpa ramai2 takde nye nak pk makan sangat...main jer nanti...untuk budak2 make sure ada nugget, sandwich, jelly, kek, bihun yang tak pedas..rasanya dah cukup...(ini menu saya buat masa birthday both kiddo)..untuk org dewasa saya buat laksa, sate, bihun pedas n kuih2...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno