Wow!!

Friday, May 18, 2012

Siapa Tengok Miss Ajumma??? drama korea kisah suami curang dengan bini..and bini transform jadi bergetah balik.

eheheheh...entry khas kepada peminat drama korea yer...peminat drama hindustan dok tepi-tepi skit ngeh ngeh ngeh ngeh!....

huh! sapa tengok Miss Ajumma?.....
aku! aku! angkat tangan sambil hunus pembaris tinggi-tinggi....
best citer ni.....
currently tengah air kat astro channel 393. Satu hari dua episode di mainkan...
tapi sayang betul semalam..boleh pulak en.suami balik awal...hancus harapan nak tengok yang 2nd episode nyer..adehhhhh....en.soami tengok cerita melayu...KARAK ..adehhhhh.....aku cuak sikit tengok citer hantu malam-malam.....tak sangka hantu leh berjemaah takut-takutkan manusia..isk isk isk.

apa bestnya citer Miss Ajumma ni?
haa tengok iklan aku tepek tu cam bebiasa jer kan...makcik rambut kinting-kinting dagu berlapis perut boyot...naik nyampah aku tengok dia...
sebab nyampah tengok dialah maka aku stuck kat depan tivi hehari semata-mata nak tunggu makcik ni keluar....hehari jugaklah aku sumpah dia bodo! bodo! bodo!....laki curangpun ko lambat bertindak!..haa tu antara ayat soprano aku yang kerap kali ke udara time citer ni airing.



tapi citer ni belum habis lagi baru start..kira setengah jalanpun belom sampai lagi.....aku tak sabo tengok makcik ni jadi cantik.

meh aku story mengikut tatabahasa aku...korang baca eh..ikut sekali rentak taiping aku...aku suh stop! korang stop....aku buat ayat dengung...korang baca nada dengung jugak..eh?!. AKu buat ayat marah...korangpun marah sekali eh...!!!

alkisahnya..ada sebuah keluarga bahagia ni......terdiri daripada makcik huduh skema baik ati nakmampus.....and suaminya yang mancho dan baikkk dan anak pompuannya yang cumel sekali dan ibu mertuanya yang ntah apa-apa..kejab baik kejap garang.....*banyak penggunaan DAN kan?*.



haa ni mokcik ni..nyampaaaah! jer tengok.....tak fashionable langsung!!! tapi dia rasa dia dah perfect....memangpun as a wife dia rasa cenggitu...suami diapun ok mula-mula..lumrahlah kalo bini gemuk..itu tandanya ekonomi maju kehadapan. ye tak bang????

Kwon Oh Jung

Haaa...yang mata terbelalak katup ni...suami dia..memang baikkk pada mulanya tapi buat perangai bila kawan sendiri ngorat dia..isk isk isk...tu yang aku panas buntot kalo laki aku ada bestfrend pompuan....eee...tetiba nak gie toilet!!!! sejukkan buntot.!!!



yang ni pulak...bestfren suami dia waktu belajar dulu....time belajar dulu dia ni skema...macam mokcik atas tu...dia frust bila bestfren dia nak kawin ngan mokcik atas tu..so dia grooming diri dia lawa-lawa dengan satu tujuan!! nak rampas mamat mata bolat tu balik. Dalam bahasa melayu baik....dia ni dikenali sebagai perampas suami orang, dalam bahasa kesusasteraan melayu lama, dia ni dikenali sebagai Sundal!!...kalo tua sikit dia dikenali sebagai sundal bolong!......*eh tetiba aku emo kan???* Tapi dia ni memang jahat!...dah le rampas suami orang boleh pulak perli-perli si mokcik tu punya body, karakter mokcik tu....kononnya mokcik tu penyebab laki dia cari pompuan lain bla..bla..bla..aku rasa macam nak cari jer mokcik tu and groom dia jam-jam tu gak.....supaya jadi cam nora danish versi korea. Tapi apakan daya kan.......

then ada lagi beberapa watak lelaki....belom tengok lagi watak tu sebab turn-turn hero-hero lain belom keluar lagi....tak sabo aku nak tunggu. Ok...tragedi terjadi bila si suami punya syarikat pengiklanan mengalami masalah kewangan. Si bini nyaris-nyaris nak gadai rumah yang dia beli hasil titik peluh sendiri untuk diserahkan kepada suami. Then suddenly si minah perampas tu masuk jarum...dia sponsor all out...!! si bini ni tak syak apa-apa..eventho hubungan minah perampas ni dengan suami dia dah sampai ke ranjang...namapun meeting untuk majukan syarikat...kalo buat atas katil lebih afdal...kata ko!!!!......

si wife ni still lagi berprasangka baik pada suami dan minah ni. Payung Emas untuk ko!...sampailah suatu hari husband dia kena tangkap basah (tak sangka kat koreapun leh tangkap basah kan?...) tapi laki dia tak buat apapun dia cuma deal dengan client, tapi dah nak kena tangkapkan?.... bini dia nangislah...tak cukup dengan insiden tangkap basah...si bini dia ni tertengok live talicast laki dia and minah perampas ni cemolot kat dalam bilik dia..siap make love bagai *adengan make love tak tunjuk eh..cuma katil berselerak* anggap jer kucing dua ekor tengah guling-guling atas katil..tu jadi selerak...(saya tau kamu frust takde adengan itu secara live).
So, amuklah si bini...tapi minah perampas tu berani lawan balik....tang ni aku geram betuuuulll si bini....slow sesangat...tampar jer la time ada peluang..ni dok "Kenapa saya bang! kenapa saya bang! kenapa saya bang! kenapa buat saya cenggini bang!..."..dia cakap dalam bahasa malaysia....seyes! tak tipu!@....(aku tengok alih bahasa eheheheh).

Laki dia jadi serba salah..sebab laki dia dah jatuh cinta dengan minah perampas body lentik tu.....and si perampas tu memulakan misi merampas suami si mokcik tu...ya!! dia berjaya!....haaaa time ni laki aku dah balik..so aku tak tau apa next episode.....

so apa lagi....meh tonton drama ni.....best ooo....
bak aku katakan tadi...berjayakah mokcik ni makeover dirinya sendiri tanpa bantuan aku?
adakah laki dia akan menyesal???
apa jadi kat minah perampas tu?......tapi dengar kata minah perampas tu and si suami berkahwin setelah si mokcik mintak cerai...sian..sian....kita saksikan nanti..adakah si perampas tu akan bertukar menjadi mokcik???eheheheheh

nak tengok gambo mokcik tu dah di make over???
'
'
'
'
'
'





cam biasa jer...tapi elok sikitlah kan?...


Me Naughty..me Netty

32 comments:

SYANI said...

Pompuan baju kelabu dalam gambar last sekali tu makcik yang dah transform la ye???

Cam best je citer ni TAPI.... rumahku takde Astro..huhuhuhu

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

mmg kaki tangan korea drama tp just tgk 8tv je la kekke sbb astro non ado kekekke ... ni online ada tak nk cari la cam best je citer ni

notti netti said...

Syani - yer...eheheh

adlin- eheheheh amik le astro.

Chekgu Azrine said...

Mmg bestla..tp 393 kt beyond je kot..saya astro biasa xdpt..huhu..nti cr cd la kot..

Anonymous said...

Tap cter nie ade 103 episode da
mcm cter indon da..

Sidratul Muntaha said...

minah tu dh berlakon mmg lawo dlm citer the 1st wives club.
main time mahgrib aritu kat one.
ala jah..
mmg lawa la
tpi aku suke lagi watak dia dlm citer aku mention tu sbb dahlah ebrgetah,even jdi isteri terluka kerana lelaki curang..
last2 ade comp-any sendiri dgn kwin dgn org muda lagi kau!!

*so far,citer ni..minah ni accpet divorce.
aku tak sempat nak nengok sbb lebioh suke layan revenge.

shahdiana said...

tulah kalo dah kawin jangan kata tak payah jaga body fah kan...sebab orang laki ni lain macam penangannya...

Anonymous said...

aku pun nengok gak. best. x dapat tengok aku tengok siang. pagi ada petang pun ada. ada ada cari gak beberapa episod akan datang kat internet tp ada beberapa jer.... dapat tengok tp x faham satu hapah tu sb kt inter. x de subtitle... yg nyampahnya nanti dia masih baik dengan laki dia. cian gak kat pakwe baru dia (bos dia) pesaing utama syarikat laki dia...

Anonymous said...

Makin lama citer ni makin best... kesian gak ngan bekas mak mertua Geum-hwa tu, mmg setan betul pompan perampas tu..... adoiiiiii emo

Anonymous said...

Makin lama citer ni makin best.... pompan perampas tu mmg jahat nak mampus....

Nak tunggu habis episod sampai 103... naya. Setara best dengan citer First Wives Club

Anonymous said...

Dulu best tgok first wifeclub.paztu tgokms ahjumma kerana na hwa shin tu..best tak miss pulak cite ni..

Anonymous said...

best gak citer nie.. acik suka... tapi best lagi rooftop prince.. heheheheh

Anonymous said...

saya dah giler tgk cete ni walaupun starts tgk masa dia dh divorce ng laki mangkuk tu...suke bos yg syok ng dia tu touching sangatttt...

Anonymous said...

Saya memang layan giler citer ni. Walaupon saya lelaki tetapi memang menarik sangat. Geram btul kat si Sae Mi tu, menyirap darah tengok dia on screen walaupon hanya lakonan. Kalau saya jalan2 ke South Korea jumpa pelakon tu mau saya lempang2 muka dia sebab watak dia bawak tu efektif giler.

Erin said...

LOL
me , my mom , my dad , my sisters , my brother layan habess citer ni .
layan pasai dia si geum hwa ni blakon citer first wife club :PPP
citer ni best . tapi lagi suka first wife club xD

irfa said...

hai awak.sy follow dr awal smpai skrg episod ke 56.takde hal sbb tkde sapa berebut rmote ngan saya.tak sbrtunggu ending.hehe

Anonymous said...

oh..tuhan..oh tuhan..(cakap ikut dialog miss ahjumma)..pompuan sihir si sae mi tu..makin menjadi2 jahatnya pasni tau...

Anonymous said...

kita pun suka tengok citer korea yang satu ni...lain sikit dari drama2 korea yang lain yang hampir sama je plot. anak kita pun tau kita suka citer ni siap dia yang tolong peringatkan. pasal remote? tak ada sapa berani lawan...hubby kita? dia tengok tv kat bilik tidur...memang dia tak kacau time kita anak beranak layan drama korea. Ha ha ha keluarga bahgia gitu.

CIK BEDAH

-atiQah- said...

sy tgk cite ni. mmg xmiss tiap2 hri. skarang ni tgh tgk episod sae mi keguguran, sakit hati bila dia nk bls dendam kat geum-hwa. bila la geum-hwa nk bahagia.

Anonymous said...

haha...baca komen pengulas citer pon dah tau dah best..saya akan try tengok online..tenkiew for sharing

Anonymous said...

Si Sae-mi tu dah baik dah tapi Kyung-se x nak terima dia.kan sae-mi tu pernah buat x tau mase mak kyung-se tu sakit.patutnya kyung-se tu maafkan dia.bukan nak bela dia tapi baguslah kalau dia sendiri dah sedar kesalahannya....

Anonymous said...

Skrg dh ep 72..Pompuan perampas 2 mmg jahat...dia nk bls dendam kt geum hwa.dia xpuas hati sbb die dh kne cerai...jd die nk si geum hwa 2 pun merana mcm die...

Anonymous said...

perempuan yg jadi miss ajumma ni adalah miss korea 1989 ke hape...dh xhengat dh...

Anonymous said...

Aku yg xpnh tgk cite korean..blh ketagih aku mlyn cite ni..stip mlm aku pasti tpacak dpn tv..xsia2 aku lggn astro HD..aku hr2 mghitung ble cite ni nk hbs..xsbr nk tgk si sae mi jahanam 2 trm blsn..ada je idea di nk bg geum hwa 2 merana..aku bli scene dia dgn automatik jr tgh aku ni(f**k) tnjuk kt muke dia(wpn dia xthu..hehe)..apa2 pn mmg terbaekkk cite ni.

Anonymous said...

dah bole agk penamat cite ni,geum hwa x jadi kahwin dgn jung woo walaupun rahsia sae mi dah terbongkar...

Anonymous said...

Mmg best cita ni...tiap2 episod kita tgk..tp kdg2 tu dh rsa mcm boring lak...lmbt sgt nk tgu si musang licik tu kena blk n geum hwa bhgia...huhuu

Anonymous said...

rsnye ending jadik cm "War of the Roses" kot? kawen blk ng ex-husband.. heheheh...

rindok said...

huhu sedih sampai meleleh air mata nengok cite ni...serius!

♥ KELUARGA 17 ♥ said...

Saya pun peminat setia ajumma neh jugakkkkk.... & tgk dgn version suara bahasa melayu... sebabnye my anak dara yg umur 6 tahun pun minat jugakkk nak tgk... kihkihkhihkk... jadi ler sesi sekeluarga menonton citer korea yg berckp ala-ala citer ultraman... khihkhihkhikkk

Anonymous said...

Saya pun minat cite ni,best sgt..da nk bis dj ek,ape la ksudahn nye.hope geum hwa kawen dgn en yoon yg romantis tu le..tiap2 mlm tpacak dpn t.v dgn hubby n my daughter 4yrs old,dia pun minat n tnya bila miss ahjuma nk start ni mama,hehe.penangan ahjuma ooiii..hehe

crazycat97 said...

mcm mne nak tengok cerita miss ajumma episod yang dah lepas ye????

notti netti said...

memang susah nak jumpa drama ni kat online but sekarang ni kat astro tgh tayang.