Friday, May 4, 2012

DIY cermin ajaib sebagai goodies hight tea petang ni.

\
eheheheh.....petang ni saya ada makan-makan dengan pegawai-pegawai wanita
seksyen saya ehehe tak ramai pun....
so today takde ngedate ngan BFF la yer...
so...memandangkan kami pegawai wanita ni jarang dapat berkumpul sama-sama, saya pun cadang nak bagi doorgift sikit...tempat yang dituju adalah kedai 2 hengget.
mula-mula tu jumpa satu tabung bentuk purse...cantik sangat....kaler purple kulit rimau...tapi tak cuku. ada 8 buah jer..saya nak 10 buah....harga pun ok rm 6...tapi tak cukup terpaksa lupakan...
then servey lagi..terjumpa cermin ni...satu rm2 hengget...lawa sebab purple.
then saya beli getah ikat rambut tu...eheheh nak ikat rambut saya ker?...ehehhe
jom tengok saya DIY cermin ajaib ni.

bahan-bahan....
cermin 2 hengget
getah rambut 2 hengget
gam gajah
riben
dan blink-blink....


haa..tugas gam gajoh ni...untuk lekatkan getah rambut tu kat belakang cermin.....
cara-cara..sapu jer kat plastik cermin tu..jangan kena tangan..nanti jadi cama aku..
melekat jari kiri kanan..kelam kelibut cari pencuci kuku....

haa tu aku tngah lekatkan..
jangan lekat samborono..kembang-kembangkan getah rambut tu macam pom-pom
baru shantiks...

then ikat riben...aku pilih pepel..
kalo nak kaler lain pon boleh....

then...lekatkan blink-blink
berlambak blink-blink ni kat umah aku..
so no hal la....
terus ikat tag....untuk tulis kata-kata rangsangan....
eheheheheh
taraa...dah jadik..
apsal muka korang cam biasa jer...
eheheh
cer terkejut sikit..net dah make ober kan cermin ajaib ni.

haaa nanti nak bagi sorang satu pegawai pompuan..harap diaorang suker la
kalo tak suka..hmm bagi anak-anak pon takpe...sedey T_T
....ok...nanti aku updatekan yer....
'
'
'
hmm nak makan apa kat hotel nanti?.....
sayangnya dessert yang enak-enak tu.....tak boleh makan...
Published with Blogger-droid v2.0.4

5 comments:

mummy_ayu said...

kreatif tu..cun cun...mesti diaorang suka dpt nanti..

Cik Sibuk said...

waahh..kreatif betul.
mesti orang tak sangka cermin dah siap tu rega asal RM2 aje..

mimie.. said...

wah..kretip2...
nak try jugak lah camni^_^

JungRara said...

Comelnya..simple but nice

Aida Jelita said...

bling-bling yang tak boleh tahan tu


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno