Friday, May 4, 2012

Malteser Square......percubaan pertama

haaaa atas tu ....perchobaan pertama aku buat malteser eheheheh
alhamdulillah...jadik...
itupun aku tak ikut resepi betoi..betoi..aku ekjas sikit-sikit
sebab semalam aku terajin buat malteser ni pukul 1am *konon nak tunggu en.soami balik*
senang jer...takyah guna oven pun..guna peti ais jer...

bahan-bahan...
coklat malteser yang bolat-bolat tu...*mahal gak aku beli semalam*
coklat bar *untuk cairkan*
biskut..aku guna biskut merry....shedap skit..
and butter...
*kalo ikut resepi asal ada golden syrup* tapi aku tak letak..kang manis...
so aku campak-campak kan bahan...
nak proper nanti aku wat entry lain....

and simpan dalam peti ais...esoknya walla!!!...
eheheh
tapi nak tengok yang originalnya yang kat bawah ni...
yang aku punya segala macam coklat aku letak..kasi nampak kalerfull bludifull
namapun buat secara membabi buta.

haa ni bentuk yang sebetulnya aku celok en.google...
aku buat malteser ni untuk saja-saja..
dan yang untungnya budak ofis aku..ehehe
aku saje nak bagi rasa...
eheh rasa camno?
rasa cam brownies....
eheheheh cuma ada crispy-crispy gitew.

dah buat untuk budak ofis..
mesti kena buat untuk BFF
eheheh
tunggu komen dari BFF..
ehehehehehh
caranya senang tau..cam buat kek batik...

Published with Blogger-droid v2.0.4

6 comments:

mummy_ayu said...

yum yumm.....cedap..i like!!!
ma acih!! lain kali buat lagi ek.... :-)

mama tisya said...

sedap nmpk tp mcm kemanisan kn...aku suka kalo yg jenis msk petias tkyh bakar2

Cahaya Kita said...

cara2 nak buat leh share x?

Aida Jelita said...

kek batik lah gamoknye cume tambah cekelat je

Aida Jelita said...

kek batik lah gamoknye cume tambah cekelat je

odah said...

ishhh cedapnya teringin nak cuba...bg la cara2 dia plak..almaklumla suka mkn jee tak reti nak buat


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno