Tuesday, April 10, 2012

Sesetengah Orang Melayu Memang Cenggitu!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Opsss..opsss aku tak kata semua orang melayu eh...
aku kata sesetengah orang melayu jerk......
'
'
'
Sejak awal tahun ni aku memang rajin bawak bekas-bekas air beso gedabak ke ofis
untuk aku minum sorang...since air kat rumah tu aku tapis dengan begitu yakin sekali
berbanding minum air kat ofis *kes selalu cerry berry* tahun lepas.
lagi satu air masak yang tapis kat rumah lagi shedap! berbanding air kat ofis
cheewah! kalo akak ofis bancuh buat tea ais..aku orang pertama minum..tak gitew!
'
'
'
so...since aku ambil on/off si family Herbalife ni,
lagi besolah bekas air yang aku bawak
dulu rajin bawak sebeotol air ECPI tapi kali ni bekas tupperware yang beso tu aku bawak
untuk settlekan minum dalam satu hari.
'
'
but the thing is, sesetengah mentality orang melayus! 
ni sangat tidak baik oooooo
asal nampak aku jenjet Tupperware air ni....diaorang cakap..
*haaa...ikut tuan dialah!, badan beso, bekas airpun beso*
takpun ayat soprano berbunyi cenggini -
*Kalau saya,,,,,,,,,, tak habis minum bekas beso ni, saya boleh minum takat ni jah! -sambil tunjuk gelas kecik ntahapa-apa* ye la cam aku bawak bekas air ni untuk kasi ko minum kan?....kan?
'
'
'
tapi persoalannya sekarang...kan ker minum air banyak-banyak tu bagus???
ker aku salah?......ke sepatutnya kena minum segelas then dok diam-diam?
'
'
since aku sekolah rendahlah kan...aku kagum tengok kawan-kawan cina aku pergi kelas bawak bekas air yang besar gabak tu....minum air tu cam minum fresh oren.
manakala aku ni...doklah beli air oren rasa sayang hey kat kantin sekolah.
takdelah badan NGO pertikaikan......
'
'
'
tu yang bila aku nak datang kerja or balik kerja ada jer orang yang tegur aku bawak bekas air ni aku rasa do they know the benefits of drinking water?
haaa cer tengok ni.....

Functions of Water in the Body

ni apa yang aku taulah...kita makhluk comel di muka bumi ni wajib minum air suam yang banyak setiap hari
untuk???
mengurangkan berat badan *yer aku tau aku macam tipu, sebab badan tak susutpun, tapi aku rasa ringan jer....cheewah...cer suruh laki aku dukung...sumpah dia takmo!* nangis T_T
dapat mengurangkan sakit kepala dan sakit belakang
kulit muka nampak muder remaja jelites!...*mak aku kata muka aku comel macam kanak-kanak rebina...then dia gelak giler-giler* sungguh aku tak faham. Nangis lagi T_T
minum air dapat membantu hormon bekerja...kita dapat fokus pada sesuatu kerja tu...contoh...aku kalo minum air banyak..aku akan fokus pada satu kasut yang aku minat..dan petang tu aku akan terus usha kasut tu kat kedai..nextweek aku akan usaha dapatkan kasut tu...see....dasyatkan penangan air untuk aku?.
kurang untuk dapat penyakit.....alhamdulillah tahun ni aku masih belum demam...
harap kekallah sampai akhir tahun ni.
membuang toxin dalam badan.....haa ni korang pun tau..takyah aku explain.....
sistem pencernaanpun okeyyyyy jer......aku tetiap hari melabur....alhamdulillah...
mengurangkan risiko kena kanser...hmm yang ni cuma mengurangkan...harap-harap takde lah.
dan lain-lainlah..banyak ooo benefits dia...
''
'
'
tapi takkan aku nak explain satu-satu pada orang yang tegur aku bawak air beso gabak ni kan?...
buang karan jer..sebab nak gelak lagi nak lawan perli mulut lagi
hui tak cukup masa nak explain kebaikan air ni....
'
'
'
so mana-mana yang tak pernah minum air banyak-banyak dalam masa satu hari....
jom lah kita ubah pemikiran kita...kita amalkan minum air suam ni macam makan nasi.
'
'
'
lepas tu kita kurangkanlah sindir-sindir perbezaan badan beso minum air banyak manakala badan kecik minum air sikit...
yang tu kita hapuskan....yer....
'
'
eheheh
'
sama lebih kurang bab kasut 
ada sampai statement kata aku hanya sesuai pakai kasut high heels if body macam model catwalk
huh...model?
aku pakai kasut HH ni okey jah!....kenapa nak buat statement cenggitu...wah?!
kan aku kata aku yakin bila sarung HH.
by the way aku boleh pakai kasut HH and berjalan atas titi yang kecil 20 langkah and terguling dalam longkang......ko mampu???
jawab! jawab! ko mampu????

8 comments:

4 Kay-E said...

Hmmmm...
Susah kan??? ada org sekeliling yg berfikiran mcm tu.. Ish....

karipapsayur said...

seyes ko bole abiskan 1 botol tu kt opis? Berapa kali ko ulang kencing kat jamban?? (sorang lg Melayu.) hahahhaha

Nana said...

Heheheu mmg dah displin kan diri mnm air banyak sang ni
Mkcik ngurut penh ckp n kurus mn air bnyk2
Aku ni sebab pakai pb mmg sellu cpt rsa dahga....petu klw pkai ob mmg kena mnm air banyak klw x kang pening

Yaati Nor said...

sama la bekas air kita..warna pon sama..pedulikan kat org net..minum je..tok kita gak..

Sidratul Muntaha said...

aku peminum air masak tegar
lagi bgus klu dpt air ro
huhuh..
sedap weih minum air nih..
takdelah buah pinggang keje teruk nak pisanhkan gula..
ati dgn pedu pun tak teruk keje..
aliran darah pun cantik
ko pun tak mudah terkena jangkitan kencing kotor
sape yg bongok tak minum air tu lagi bongok dari lembu.
aku kat opis klu kurang 3 liter
aku hambat lagi kat rumah smpai abis air dlm jag
laki aku la sengsara sbb dia tukang masak je!
ahahhaa
tpi bab muka comeltu aku setuju
air jugak buat awet muda
student sume kat sini mati2 ingat aku belum ade 30!
kelas kau jah!!

JungRara said...

Saya pun suka bawak air dlm botol besar. Tapi...yg x bestnya, bila kawan2 mintak free jer air tu...kalo sorangnje mintak ok lah..tp if dah 5-6 orang? Kadang2 terpaksa tipu cakap "aku selsema lah..nant terjangkit pulak.." huhu...tipu sunat la kot...tp if x, nant habis air kat kawan2..saya nk minum apa?..huuuuu

mama tisya said...

aku nk jwp part last tu..HANYA NETT JE MAMPU jln atas titi pki HH...hehehe

Anonymous said...

Net, aku dlm alam skolah dah bawak bekas air besor2 cenggitu.kwn2 aku tak ejek, sbb senang mereka pau ayor masak aku! amal jariah... huhu


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno