Wednesday, April 18, 2012

Rak kasut....tetiba idea datang. Blink!!!!

bismillah......semoga suami ku berada di dalam
keadaan baik hendaknya....
uhuk uhuk..
pehal nervous buat entry ni???
eheheh



ok....malam tadi sedang syok donlot youtube
tetiba terpandang rak kayu IKEA kat depan mata.
bersepah barang..manalah laki aku tak mawrah.
then, tetiba mood rajin datang,
alih semua barang atas para tu and lap habuk-habuk durjana.
sedang lap...terpandang sebelah kanan
rak kasut lama....hmm kasut dah bersepah
belum masuk yang bersusun dalam kotak kasut lagi.
hmmm......


tetiba...
BLINK!!!!!!
idea sudah mari.....
toleh para kosong kat atas ni..then toleh kat rak kasut
then toleh para kosong ni lagi
then kentut..
hmmm......
puas hati aku....!
then datang idea blink tadi...
keluar semua kasut and susun atas para IKEA ni
just nak buat demo jer dulu..kalo sesuailah
kalau tak sesuai....boleh lupakan.
'
'
'
'
''
'
susun punya susun punya susun ikut keseksian....
maka
'
'
'
jadilah
'
'
'
begini
'
'
'
'
blink!!!!
'
'
'
hahahaha...
susun dulu kasut-kasut yang terpilih
yang tak terpilih dok diam-diam kat rak kasut lama
ukur, ekjas sikit, ukur, tukar tempat, alih tempat
hmm apa pendapat korang???
makin serabut or should I jarak-jarakkan lagi antara satu kasut ke satu kasut?
hmmm or should I susun ikut tone warna?
or should I susun ikut level tinggi kasut
or should I buy a new shoes????
eheheheheh....


tak puas hati?
ambil pandangan dari sisi
level bawah...


then ambil pandangan sisi
level atas
hmmmmm......


then snap semua bahagian dari sisi
hmmm
macam ada yang kurang
kurang kasut ker?....
or kurang rak???
rak so far ada dua jer brand IKEA...kat dalam rumah ni
hmm lupa dah harga satu para ni.


tapi boleh jer top up lagi para...
beli lagi 5 para...
tapi bukan drill kat sini
para ni just as demo jer...
jab lagi nak alih balik kasut..letak barang kat picture pertama balik semula.
rak baru
maybe drill kan kat tempat rak kasut yang lama.
what do you thing?
think thong???
hmm at least kena beli lagi 5 para kan?....
baru boleh letak semua kasut.
satu para boleh letak 9 jenis kasut
9 x 5 = 45 kasut
hmmm still tak cukup...
solutionnya.....kasut yang sakit..buangkan.
kasut yang tak sesuai dengan kaki aku....masuk senarai
GARAGE SALE!
'
'
'
oh! garage sale postpone atas sebab-sebab tertentu.

APA PENDAPAT KORANG????
'
'
er bukan pasal garage sale tu..
tapi pasal para kasut tu.
kalau sesuai using para IkEA
hmmm
what color should I choose?
white?
black?
brown?
red?
hmmmmm.....
oh! again...salah satu para akan dikhaskan for my En.Soami
kejam la pulakkan sisih kasut dia.
ehehehe..beli jiwa..beli jiwa....

Published with Blogger-droid v2.0.4

5 comments:

mummy_ayu said...

menarik idea ko tu..tapi kena rendah sikit la...em..color...hitam ok kot..tak nampak kotor

Cik FaRiZaM said...

color hitam la sesuai.....

np tinggi sgt tu???hehe

notti netti said...

cik farizam- ahaha tu demo jer..bukan rak kasut betul..tu pinjam rak frame...eheheh..yang betul2 nanti baru nak beli 5 keping para tu.

miya said...

wajib rak lebih untuk kasut sendiri. hihi... gunalah kaler hitam. seswai..

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal rak kasut… sharing is caring :) - Cara Mendapatkan Ruang Lebih Besar di Rak Kasut


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno