Tuesday, April 17, 2012

Kisah Maid Saya Lagi

Ko memang suker suruh aku karang entry blog perihal Maid ni kan "Ida Rahayu"......
Malas sebenarnya nak cerita pasal Maid aku ni..sebab dia baekkkk and rajin
tapi kalo tak cerita takdelah aku dapat pandangan, komentar-komentar berbau racun dari korang-korang yang masih berdendam dengan ex-maid korang-korang kan?..kan?.....kan?

ok.......entry kali ni bersambung-sambung tau..panjang oooo nak story....,

Sekali lagi aku kenalkan nama Maid aku is "Efa" baru 3 bulan pakai khidmat maid ni...
sangat baik, soft spoken and rajin.....penyabar pon iyer....
akupun sebelum ni buat entry pasal dia benda baik-baik belaka and some of u ada warn me about *maid ni cukup 3 bulan...datanglah perangai sebenar dia*....
ehehehe, akupun dah sedia maklum...Efa bukan my 1st maid..aku pernah ada 3 maid sebelum Efa.....yang semua cam haremsss......sorang tu siap dapat cincin emas pemberian arwah wan aku *nenek*..sebab? miskin konon........so arwah kesian..belikan dia cincin emas...isk isk..isk cukup aku tak berkenan!....sorang tu kerja asyik nak menjahit baju jer....ambik upah......rumah?? aku sendiri kemas....! sapa bibik sekarang ni? so aku hanto dia balik Indon..gie amik upah buat baju kat sana! senang cerita. Sorang lagi?...malas nak citer. Buat naik darah jer pepagi ni. Itu yang orang sana nak satu tugas satu harga?........isk isk isk....

ok...hapuskan kisah-kisah ex-maid aku...aku nak concentrate pada si Efa ni.
dia jaga anak aku baik...akupun pernah gak menyorok-nyorok macam inspektor gajet...intai cara dia mandikan Imran and my starbuck latte tu.....uihhhh aku tengok baik adanyer......sabar jer dia..kalo imran jirus dia dengan air..kalo aku dah lama getah paip tu hinggap kat dinding bilik air (apa korang ingat aku nak pukul anak aku?? eheheheh) itu ugut -ugut manja jer...kasi bebudak tu takut. Yer laa..ko dah kena simbah dengan air...tak ke hangin?.....

Yang jadi masalahnya sekarang semenjak kes dia pengsan. * err nyaris-nyaris nak pengsan kat rumah mak aku*. haish time tu aku takde la pulak......macam-macam hal jadinya...

si Efa ni ada suami yang kerja bertukang rumah. Mula-mula lakinya kerja di KL...oklaaa.
but sekarang...laki dia dah balik ke Melaka....alasan? ada sakit paru-paru pulak.
So..si laki sewalah rumah yang berhampiran kawasan Alor Gajah tu. haaa..ni yang cerita xbest dah nak start dah ni.....
Si Efa ada seorang kakak yang dah lama kerja kat Malaysia ni....umur kakaknya dalam 25 tahun tak silap..cantik macam dia gak..cuma geletis lebih dari Efa ni la. Kakak dia dah kawin and suami isteri stay dengan husband si Efa..sekali....bestkan dok ramai-ramai....nak hasutpun senang. Kakaknya kerja di restoran dengan gaji RM25 hengget sehari.

Kisahnya bila si Efa dah pengsan...dia cuti seminggu...ok fine..aku izinkan..yer la..pengsan,...kan dalam entry last-last time aku syak dia ngandung...tapi tak..! hasil post mortem yang aku buat..rupanya dia tak nak makan.....haish..mak aku masak sedap-sedap ikut selera bapak aku..kalo atas meja takde 4-5 jenis lauk...memang tak sah la...itupun dia taknak makan...so mak aku kata, kalo nak makan meggie..masak sendiri...since dia punya cara masak meggie berbeza......celur meggie and tuang kicap...then ngap...akupun pelik..sampailah last time dia datang rumah aku..and claim that dia takde selera nak makan...aku doklah perah otak..letih kerja ker?....makan tak? minum tak?..mogok ker?....pastu dia inform kat mak aku yang dia nak urut..sebab 3 hari dah tak berak...aku kata..memanglah taik susah nak keluar kalo ko takmo makan.....*aku cakap kat mak aku jer la* since dia takut ngan aku...aku usahalah call tukang urut..khas buat urut dia yang takmo jumpa doktor tapi percaya kat tukang urut..*tukang urutkan doktor* versi maid aku. Tapi dia takmo..pulak!!!!....dia kata dia nak tukang urut jenama dia *madura*...jenama jawa, melayu, omputih...masterbed...mangkuk ayun..dia takmo. Aku dah mula panas.....bila dia balik semula ke melaka...with my mom dad la..kan....alih-alih bila aku kol..mak aku kata dia off...amboi!! dah macam kerja aku..tugas malam off keesokan harinya....wah! wah! wah!...aku tanya apsal bagi dia cuti..asyik cuti jer..ker mak aku luluskan cuti 2 hari seminggu?....mak aku kata dalam kereta on the way balik melaka..dia mintak izin mau pulang ke rumah..berurut di seremban sama bapak *laki dia*....mak aku malas bicara terus hantar dia kat rumah dan disambut lakinya yang gersang. Adeehhhhhh........
apa jadi???
kita sambung jap lagi...nak kerja.....

Me Naughty..me Netty

4 comments:

Sidratul Muntaha said...

jeng jeng jeng!!
panas!panas!!
xsabo nih!!

ibuhebat said...

aduhai.. membara pulak hati ni bila baca kisah maid2 yg buat hal ni.. saya pun ada maid baru yg tak sampai sebulan lagi.. aritu ayah dtg rumah.. sesuka hati je soh bibik saya panggil saya 'angah' (panggilan family2).. saya pun.. 'ehhh.. panggil PUAN la...!' (dalam hati.. apahal nak anggap family pulakk)

Aida Jelita said...

kelakarlah..best baca cerita pasal maid

Nad @ MamaZakwan said...

saya dah lambat sehari ni
tp tetap nak bace jugak..
adeyh..
apa aje si efa ni dah buat!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno