Thursday, April 5, 2012

Kek Pop....Lollipop.....jangan dibuang lebihan kek....

Hari tu kan..aku ada buat 'rainbow cake....
kan...kan..
disebabkan ada lebihan kek....yang mana aku dah potong kasi rata..bla..bla..bla...
aku transformkan lebihan kek tu jadi kek pop lollipop!

Lebihan potongan kek pelangi..'rainbow cake' usah dibuang....hancurkan kek pelangi tu and gaulkan dengan cream cheese.
then kepalkan jadi seperti bebola daging...
jangan dibuat bakso pula...
cukup hanya bulat and cucukkan dengan batang lollipop!
kendian
cairkan white cekelat...
letak pewarna kesukaan......aku dah kehabisan warna purple..
so aku combinekan pink dengan black
maka jadi purple berhabuk!!!
eheheheh........
celupkan sesuka hati korang........jika ball tu terjatuh tergolek dot dalam coklat cair tu
or terpisah dari batangnya..jangan gabra..relax....
jangan mengadu domba dalam blog or fesbuk lagi.....
.....nasihat saya...gaulkan bebola yang terjatuh dalam coklat tu dengan sudu..and cucuk kembali dengan batang plastik tersebut...
jangan dicucuk dengan garpu atau sudu...ehe.....mau berkecai kek pop kamu!
kendian....
;
apa lagi..
makanlah dengan senang hati..sebab kek ni bukan untuk dijual
tapi untuk diberi jiran tetangga, BFF dan office mate
makan!!!!!!
ehehehehe

jadi...ingat!!! jangan dibuang lebihan kek kamu
(mostly pada yang perlu ukir kek untuk dijadikan figurin)
;
;
;
selamat menchoba dan menjamu selera...

psst- ya ...ya..saya tau kamu dah naik tekanan perasaan melihat saya update guna Note....
ngeh ngeh ngeh...!!!!!
Published with Blogger-droid v2.0.4

© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno