Tuesday, April 26, 2011

Aktiviti I Time Cuti - Apam pokodot and Kek Batik.....

Sebelum Pergi Kursus Last week, I balik kampung.
Nak dijadikan cerita, My Sis In Law, tetiba asking either I pernah buat tak kuih apam.
I pun cakap "Tak Pernah".

So, dia prom pram prom pram la, kata ada satu apam nie comel..
I pun cakap, "Nie mesti Apam Pokodot kan? kan? kan? sambil ajak dia google gambo apam yang macam dia nak.

I ambik la resepi dari internet...so, dalam sekelip mata, bahan-bahan dah ada......(rumah mak I semua lengkap, cuma rajin tak rajin jer nak buat kek)

So, hasilnya seperti di atas, and color? itu jer kaler yang ada kat rumah mak I eheheheheh tapi it's turn up cantik......

and kembang kempis hidung I bila My SIS IN LAW puji....eheh tapi yang tak bestnya, bila I hidang kat my mom (si pakar buat kuih apam) and my dad...memacam komen diaorang bagi...lebih tepung la, mana kelaapa parut la....kenapa berat la..(apam should be ringan)....bla..bla..bla.....adehhhh, nama pun resepi dari internet..and some more..apam yang mak I maksudkan is pure apam tradisi tu...eheheheh

then, My SIL asking lak, either I tau buat kek batik biskot merry.....
I pun kembang kempis hidung bawah segala bagai cakap Yes!
So.....I buatlah..........dengan bijak sana......maka terhasillah...ini...

Kek batik..eheheheh gila puji memuji SIL I bila kek nie siap..(senang jer sebenarnya.....korangpun boleh buat) and kali nie, I hidang kat father I...dia tak puji, but dia tak kasi my SIL bawak balik kl semua kek nie. Dia suruh ambil separuh, yang lain dia nak makan eheheheheheheheheheh....

Petangnya baru I balik KL, daftar kursus...muahahahahahha

Me Naughty..me Netty

5 comments:

mamasuri said...

aku reti bt kek batik je..kek lain memang tak reti..

@e_da said...

sedapnya tgk.. nak try gak la nett

syanasaid said...

bestnye kalo ade adik mcm ko
tanya jek teros dpt makan
hahaa

mummy_ayu said...

wah..cun2..nak try jugak....

[-suziey-] said...

buat apam dot2 utk aku jgk wei..nnti aku puji melambung:p


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno