Wow!!

Tuesday, April 29, 2014

Diary Diet Untuk Hari ini.......Selamat Pagi Kawan

Hi......apa khabar darling-darling shorga I sekalian.
Hari ni aku bangun lewat sikit. Nasib baik bunyi kuat azan Subuh terjagakan aku. Kalau tidak, mau terbabas sampai 6.30am.
Aku bangun persis hantu pocong and terus ke dapur untuk magic pan kan ayam & daging yang dah aku perap kelmarin. Then aku mandi. After that siap...aku sumbatkan sayuq, tomato, cendawan and daging ayam semua dalam bekas. Siap!!!! 

Untuk pagi ni aku just sarapan yogurt stobery jenama Anlene. Soooodaaaappppp. 
Sedap manjang ko Net ya.

Hmm satu aku perhatikan sejak aku diet ni. Muka aku bersinar-sinar. Cheeeewaaaahhhh! Bila lagi nak puji diri sendiri kan?..nak harap korang puji??? puuuiiiii.
Aku ni kengkadang on off makan supplement. Tapi ya laaaa memang sejak aku makan menu-menu sihat ni *mata ke atas 5 saat* memang aku rasa macam ok laaa...tak sembab la muka aku. 
Ni aku ambil gambar baru jap tadi. Aku ambil gambar ni before aku make up and tak edit apa pun ya kecuali aku buat border and initial nama aku jer kat foto tu. 


Aku takde la kata kulit muka aku licin....berkawah gunung berapi jugeks, cuma aku cakap tadi macam dah tak sembab dah and tak kering macam dulu. Lembab jer......takdelah kerani aku cakap muka aku ni "muka tak siap" memanjang. Asyik nak kena apply susuk (make up) jer...kekangkadang boring jugak. Hahahaha


Sekali lagi, aku belum kurus. Setakat 1 kg jer ghaib..... masih belum mencapai target lagi kan.

dah tu jer....jom buat kerja.

2 comments:

Mar Mansor said...

gelak lak baca tang bangun persis hantu pocong

My Aisy said...

haha...baca pasal bangun tu teringat citer frozen masa anna bangun tu...hahaha...tu la nak turunkan berat kemain susah kan...nak naikan kemain senang sangat...