Wednesday, May 11, 2011

Nak Baca Novel Kasih Yang Suci La....

Tadi lepak jap kat blog ibuhadif
terbacalah sinopsis cerita Nora Elena...
Seyes..cik li.......I bukanlah penggemar cerita-cerita melayu nie...paling terror pun I terkinja-kinja tengok Maharaja Lawak......

Tapi, tadi lepak-lepak minum kopi blog si ibuhadif nie,.....I tergerak hati nak baca sinopsis...dalam kata omputih literature review la..kengkononnya....hmm not bad.....

cerita nie diadaptasikan dari novel "Kasih Yang Suci"

songlap dari blog ibuhadif


berkisarkan minah nie dulu time muda mudi kena rogol...bila dah kena rogol dengan lelaki (takkan pompuan lak kan?) kiranya dia nie dah black list la......so bila dah time nak ke alam rumah tangga....rahsia dia terbongkar...so tunang dia blah cenggitu jer......maka putuslah pertunangan.......nak dijadikan cerita ada sorang mamat hensem nie...(hero...anggap jer encem) berketurunan babanyonya....sanggup jadi pak sanggup sebab semua persiapan kawin dah buat. Tup tap bedebuk bedebak....depa kawin...time kawin tu, rahsia terbongkar lagi..kemain banyak secret haaaaa......rupanya laki dia yang rogol dia.....so mulalah cerita..si bini anti sama si laki...haaa kat sini korang tengok sendiri lah..apa berlaku...yer?......

yang best kat tv......korang leh tengok si encem Aaron Aziz berlakon....

yang best kat Novel - mengikut kata ibuhadif...(bukan kata aku tau) ada cerita adengan ranjang yang lite-lite gitu....ehehe aku suka!......

so......aku kepingin nak beli novel nie......akan ku cari nanti.......okeeee.....ayu! jomlah beli sekali..aku tau ko suka novel.........

psst- sampai sekarang novel "Ombak Rindu" kawan aku tak pulangkan......haishhhhhh..tak pinjam kang orang kata kedekut...bila kasi pinjam..hmm cengginilah...haram tak pulangkan........
Me Naughty..me Netty

5 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

agak lama tidak beli novel baru..

Diamilikku said...

hurmmm...duk ingat ery putra yang rogol dia..rupanya si seth tan tuh...hurmmm eloklah nama pun seth tan "SETAN"

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

ni x sabo nk tau ending citer ni..dok hari2 ngadap tv3 iklan lebih lama dr citer..malam ni gak cari novel ni la..

Anonymous said...

betul2 iklan lagi lama dari cerita,,mari la sama - sama mencari novel ni yehhhhh

Anonymous said...

baru pass google.. buku ni tgh reprint.. 6/6/2011 baru kuar market.. mmg hot selling... hehehe..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno