Tuesday, May 24, 2011

Haruskah Aku Menamatkan Insurans Dengan Syarikat Insurans Tersebut Jika........

huhuu perkara nie kena rujuk ustajah Suziey.com nie....eheheheh jika berbangkit pada halal dan haram sesuatu pelaburan syarikat insurans.

oh! lupa..salam uols.......hari nie bawah ofis ada jualan makan-makan...suker..suker.....

ok, berbalik pada tajuk entry tadi....
I ada join satu syarikat insurans nie waktu mula-mula masuk kerja.....and alhamdulillah sudah hampir 7 tahun still dengan insyurans tersebut. Tapi entah macam mana, I boleh pulak tertengok carecard insurans anak-anak I yang bernaung bawah prudential. Hmm diaorang ada kad. I nie yang dah join syarikat insuran satu lagi nie...tak pernah dapat kad. ejen diapun langsung tak pernah tanya khabar I. (tak macam ejen insurans anak-anak I...ada jer...yang call tanya itu ini sihat ker..bla..bla..bla....anak sakit tak?..bla..bla..bla).....

Jadi I check lah kat internet syarikat insurans yang I setia sampai sekarang nie.....hmmmm....satu yang I terkejut bila baca di forum berkenaan syarikat insurans nie.....is...syarikat nie disyaki ada melakukan pelaburan tak halal termasuk pelaburan dalam Carlsberg......hmm aku nie sebenarnya taklah alim bebenor.....tapi....tak salah kan rasanya tetiba aku nak hindarkan dari benda-benda yang patut kita hindar kan?.....


hmmm......nie tengah dok fikir lagi nie.....bila call syarikat insurans tu..cam biasalah......pegawai bertugas tu pujuk I jangan berhenti.....lagipun tempoh nak dapat balik bayaran lambat........(ahh pandai lah ko)......


hmm...kena fikir secara mendalaam nie...nak tamatkan ker...nak teruskan.......hmmm
Me Naughty..me Netty

4 comments:

Diela Zaimi said...

insurans ape yg kak Net amik? cer cite cer cite...manela tau sama dgn sy la plak kan...benda2 gini kena share utk kebaikan bersama... =)

notti netti said...

I ada tulis kat chat box u ehehe

[-suziey-] said...

ko kena kaji dulu..jgn baca forum jek..kena ade fact. tp kalu mmg dh meragukan wajibulghunnah ditamatkan wei! company mana?

notti netti said...

suziey- nanti aku bg tau.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno