Friday, May 20, 2011

Apabila Sesuatu Pemberian Tidak Dihargai.........Perlu ke Kita Frust?

Salam......

Jom baca doa makan reramai...sebab aku baru nak start suap nasik goyeng hasil tangan sendiri. Mari mulai sekarang!....(tengah baca doa makan)


Huhuhu..kita berbalik kepada tajuk en3...sambil kunyah nasik.....

Korang nak tau kenapa asal dapat gaji jer.....aku beli kasut sepasang dua...asal dapat gaji jer...beli kasut lagi...asal beli kasut jer..dapat gaji.....kecuali bulan ni jer aku tak beli kasut...(sebab beli wallet si Shannon tu).


Sebabnya...aku rasa..aku lebih menghargai kasut tu....dan aku akan pakai berlainan jenis kasut every week.....kalau malas sesangat jer baru aku pakai kasut yang sama selama 2 minggu......tak lebih dari itu.

Aku memang cepat terasa bila sesuatu barang pemberian aku dibuat tak endah.....bukanlah aku maksudkan barang tu kena gantung kat leher sepanjang masa...idok le seteruk tu....it just....kalau tak sukapun, tak kisahpun...at least jagalah hati si tukang beri yakni aku ni haaaa.....takpun simpan and suruh barang pemberian tu dok diam-diam dalam lemari...kalau nak kasik orangpun...diam-diam jauh dari pendengaran dan mata kasar aku.......

Emo aku......bila barang yang aku bagi dibiar jer seperti takde mak bapak.....sudahnya akuuuuu jugak tukang kutipnya and simpan bebaik.......

takpun macam sesuatu hidangan tu......contoh..aku ambik peristiwa kak maya karim....(malas aku nak explain siapa dia) yang pernah baca blog aku dulu..tau lah siapa dia.......peristiwa ni tak jadi pada aku tapi pada kawan ofis aku. Si member aku ni nak keluar lunch and si Kak Maya Karim ni mintak tolong tapaukan dia burger Mc D. Nak dijadikan cerita dengan masa yang suntuk nak cari burger Mc D and takde restoren tu kat area kawan aku ni lunch, so dia beli jer ramli burger...alaaaa burger yang bebiasa jer tu.....berapa hinggit jer tu.....so...sampai ofis dia persembahkan pada akak MK.

Nak tau apa jadi?.......si MK ambil burger tu and buang dalam tong sampah. Hmm....sedih muka member I..kalau tak suka pun ramli burger tu...at least buanglah jauh dari pandangan pembeli.....ni depan2 muka kawan tu....tak ke sedih......walaupun MK bayar duit....takpun lebih afdal kalau dibuang dalam mulut budak ofis berbangsa lelaki ni....diaorang sukaaaa lagi burger panas2......nak dapat burger Mc D kalu...lenkali call jer laa..takyah suh tapau....jenuh kederat budak tu nak turun membeli tau.

Jadi...bagi aku....bila ada kawan-kawan and family yang hargai pemberian kita.....aku rasa seronok and nak sangat bagi lagi hadiah ikut kemampuan........tapi bila berdepan dengan kengkawan or family yang ada perangai cenggini...aku rasa..enough laaaa...lengkali birthday ko..aku kasi sms birthday jer.......kalo ko nak buang sms tu pun takde siapa tahu kan....

sekian....

pss- aku hargai BFF aku...so aku buatkan breakfast untuk dia pulak...eheheheheh








Me Naughty..me Netty

7 comments:

Sidratul Muntaha said...

astagfirullah...
mengucap panjang aku net weii!!
si mk ni kufur nikmat namanya..
dahlah:
1.tak berterima kasih dgn si kawan yg tolong belikan
2.membuang makanan...

kesimpulan:
dia tak reti dosa meh?!
je dia kapiaq?!
tapi selalunya org mcm ni,tunggu sajalah Allah pendekkan or putuskan rezeki dia.

notti netti said...

SM- itu laa...tapi bila fikir2 balik..duit dia...hmm biarkan jer laa....

mummy_ayu said...

Net..ma acih for
nasi goreng+orange juice+kit kat..
best sesangat!! muah muah!!
aku sgt menghargainya... :-)

Unknown said...

Xsuka xpe..tp jga lahbhati si pemberi tu....

Khaelish Mia Ashila said...

Xsuka xpe..tp jga lahbhati si pemberi tu....

Khaelish Mia Ashila said...

Kite punya lah jge hati org...tp bile brg kite die wat xwat mcm tu je...punah rase hati...

Khaelish Mia Ashila said...

Kite punya lah jge hati org...tp bile brg kite die wat xwat mcm tu je...punah rase hati...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno