Wednesday, July 11, 2012

Saya sudah gilakan emas....macam mana dengan korang pulak?


seperti kawan-kawan rapat sedia maklum..
saya sangat sukakan kasut dan wallet.
benda-benda ni takkan tahan lama...pantang nampak yang berseri-seri sikit saya akan beli...
wallet?..uhuk..uhuk....uhuk...akan tiba tak lama lagi..uhuk..uhuk
*jeling sipi-sipi Mummy Ayu*
ehehheh, rasanya wallet aku dulu dah cukup tempoh idah nyer eheheheheh

tapi...seperti yang aku war-warkan dulu..aku nak setop beli kasut
yak yak yok jer sebenarnya...
pagi tu tulis kat fesbuk aku taknak dah beli kasut
alih-alih petang tu aku tibai beli 2 pasang kasut...hambeeeekkkkkk!!!!
jadi susah nak cakaplah perkara ni
'
'
namun begitu....sebagai manusi muslimah kurang sejati...
dan umur pun makin meningkat....
ketaksuban aku terhadap kasut dan wallet sangat kureng...cheeewah!!! ayat jati diri Net..kalo dia nak benda baru.
...
cengginilah...sekarang aku dah 32 tahun....
dan minat aku kali ni macam more over tu emas...yer..EMAS...
sekarang ni kalo bukak tenet..mesti singgah public gold tengok harga emas tinggi atau rendah
dan disebabkan hal ini..aku dah maklumkan kat mak aku yang emas kepunyaan dia semua aku nak balun nanti..muahahahahahahahah....sebab aku sorang jer anak pompuan....
dan mak aku bersetuju untuk membagikan emas zulian pada aku...FOC!! yang ori dia hold dulu.
T__T nangis...
'
'
eheh mak aku tau aku tak suka emas sebelum ni...pantang bagi aku emas..manjang hilang atau masuk kawah kari......oh! yang emas dalam kawah kari tu ada sorang budak lelaki mangkuk ayun tolak aku masuk dalam kawah...time tu badan kecik umur kecik la..kalo badan badang time ni tolak masuk kawah...dengan budak lelaki tu sekali aku heret mandi kari...alang-alang nak mandi sama kan.....
'
'
disebabkan kejadian itu aku disalah ertikan membuang emas pergelangan tangan di dalam kari
padahal emas aku tu tercabut dan terjatuh di dalam kari bersama-sama dengan tuan punya badan....
malapetaka betul la...!!!!!...
nama budak tu adalah Herry!!!.....sedara belah bapak aku....
VODO!!
'
'
'
ok..tetiba emo..berbalik pada minat terhadap emas....salah satu pemangkin aku membeli emas ialah disebabkan kerajinan adik ipar aku memakai emas....cantik pulak tu...
apa yang dia pakai semua aku nak....siap beli sama dengan dia punya...tapi dia sentiasa pakai la..aku???? simpan dalam box. haish....!!!
'
'
makanya untuk sekian kalinya...bertepatan dengan umur aku yang dah berstatus mak orang dan tak lama lagi bakal jadi mak mentua orang...T__T nangis lagi.....
aku rasa dah tiba masanya aku bergaya dengan emas pulak..
aku dah maklum hal ini dengan en.suami...perkara baik patut diinform suami dulukan?....
'
'
dan suami aku telah menyapport aku dengan belilah emas
tetapi bersyarat!
iaitu..sama ada aku jual kasut-kasut kemanjaan aku tu atau jangan beli kasut..
*sebenar aku ubah ayat ni*
ayat betulnya..
"jual kasut tu dulu!"
T___T nangis lagi dan lagi
kuat betul aku nangis hari ni.
'
'
maka...demi untuk menyahut kempen membeli emas
harga emas tengah turun sekarang..
aku dah sebulan setengah tak beli kasut..
see... 

d

aku pakai apa yang ada jer...kasut dah tak sama warna dengan baju...
takpe aku rela sebab nak emas...
lepas ni kalo korang nampak aku pakai kasut tak sama warna dengan baju..tu maknanya aku tengah berjimat cermat dan menyahut syarat'an suami aku
jangan beli kasut
simpan duit beli emas...
aku nak..! aku usaha sendiri.....
'
'
walaupun aku berwassap dengan dia tadi....untuk inform harga emas rendah hari ni
dan dibalas dengan image taik oleh beliau
takper..akan ku sahut cabaran itu....insyaallah kalo dulu aku boleh beli 2 atau 3 pasang sebulan...
kali ni..kalo duit untuk 2/3 pasang kasut sebulan tu aku simpan dalam tabung ATM kecik...
hmm...boleh dapat dalam RM500 lebih..
hmmm..ok gak tu.......kalo kumpul 3 bulan...hmm ok dah..*kalo sempat kumpul*
.......dan aku memang suka emas kelantan sebenarnya......
saaangat.......*er baru jer suka sebenarnya*

...apa-apapun doakan aku dapat beli gelang emas nanti....dan bukannya kasut lagi dan lagi
inssssssssssssyaaaallllaaahhhhhhhhhhhh......

nak tanya...berbaloi tak beli emas kat fesbuk?

Published with Blogger-droid v2.0.6

7 comments:

Eena Arrina said...

ehee..btul tu.ena ni giler emas jugak.tapi bru umo20tahun.bukan pe.bukan giler nak pakai emas.tapi sebaiknya berjinak dgn emas.mata wang malaysia ni rendah,dgr kata tahun bper akan ditukar ke wang dinar.yeke tu.so baik berjinak dgn emas, buat bisnes public gold ke apa ke..haaa. kalau akak berminat jugak ke? meh reply kat blog sy.salam.

mamasuri said...

hahaha..aku sokong ko beli emas..caiyok2...

lyana said...

hehehehe...saya pun peminat emas..tp..bukan public gold tu la..beli emas n pakai..bestt..tension2 g jln kt kedai emas..therapy btul...

Miss uCu said...

miss pun dh ada niat nk bli glg emas..hihihi..tetiba berminat:)

@YUNID@TI said...

xmau bli emas sebab kehilangan seutas rantai... rase rugi.... makan duit tu lg baik....

[-suziey-] said...

belilah emas mengikut syariat..kt fesbuk tu hati2..

DORAWANTAN said...

emas is good investment kan?


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno