Monday, December 17, 2012

What I Wore Today........Saya Mimpi Kuntilanak La

Published with Blogger-droid v2.0.6
 
bersepah blink-blink tersebut...
tak berapa jelas kasut Kiss & Tell biru saya
apa-apapun
'
'
Salam and Selamat Pagi,
semalam saya mimpi kuntilanak
dia tumpang bas yang saya dan kawan *tak dikenali* naik
tapi saya tak takut
sebab.....time dia tumpang tu, muka dia biasa-biasa sahaja.
 seorang gadis biasa berambut paras leher
kawan saya dengan ramah mesra menegurnya dan dia membalas seperti biasa.
saya yang mengetahui yang dia adalah kuntilanak hanya memandang dari side mirror bus
sambil mulut tak habis-habis baca ayatul Qursi
dan tiba-tiba muka kuntilanak tu berubah
sangat berubah
*0*
tapi saya tak takut
sebab dia tak berubah jadi hodoh.
dia berubah jadi hitam gelap
macam orang minyak....
eh tak..tak..! kulit dia, coklat cair sikit dari oang minyak.
tapi tak hodoh...cuma bertukar color jer...macam sesumpah.
dan saya tergelak ...
lalu kuntilanak itu blah ke kenduri kawin kawan dia kot..
*saya nampak kanopi dan kuntilanak itu bersalaman dengan sedara mara dia*
-saya tak tau nak kategorikan mimpi saya pagi tadi as horror or lawak seram giler-
....
mati kutu
tapi saya tetap tak suka mimpi hantu
sebab saya rasa akan ditimpa nasib malang sebentar nanti
selalu begitulah...kalau saya mimpi hantu..pasti ada jer tak kena....alahai
 
 
....
tolonglah anggap hanya mainan mimpi sahaja
tooolonggggglah!

1 comment:

BoNDa.... said...

nie mesti tido xbasuh kaki dulu nie.....hehehehe sampai termimpi kuntilanak...kelakar lorh...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno