Wednesday, September 1, 2010

Semenjak My Mak ada Di Rumah Nie, Makan Time Sahur Rasa Macam Makan Time Berbuka Pulak....isk...

Oh!, I tak marah mak I datang stay dengan I, but thannnkkk god....sebab tukang masak berkaliberss stay a few days kat rumah I..muahahaha...
My mak nie memang suka masak...memang itu occupation dia since kawin dolu-dolu.....so....bila masak time nak berbuka.....kira no hal lah...campak2 dah jadi sedap..macam I nie, kena masak malam...nak rasa la..tawar la..masin la....pedas giler la...... (maklumlaaa jarang masak...tapi kalo buat kek, I berani campak2...takyah rasa-rasa).....muahahaha

api semenjak Mak I datang last Friday hari tu...I nampak perubahan diri I....
Cam tak nak kurus2 jer...padahal before mak I datang KL,,,rasa cam kurus setengah inci jer eheheh
Mana taknya...time berbuka mak I masak macam nak bagi jamuan 15 orang makan...
Padahal yang makan pun mak, abah and I je....si kenit dua orang (imran n irfan) tu....apa laaa sangat....nak2 si irfan..agah kan aje..dah kenyang..eheheh

Dah makan berbuka pun dua pinggan....campur pulak time sahur..
Mak I nie suka masak baru, fresh2...time sahur..tak kiralah sambal sardin ker? kari ayam ker? lemak kuning ikan ker.....
Apalagi...mak lampir nie makan time sahur sebijik macam makan berbuka...dua pinggan tu kira standard la.....
heheh cover malu....cover malu.....

Tapi tadi terasa sangat menyesal sedikit....ngantuk punya pasal, my mom kejut bangun sahurpun I tak nak.....sekarang nie cam lapar pulak..ceh!

hari nie nak mintak my mom masak rendang ayam laaaa......eeemmm beshhhh lusa, kurma...tulat kari kepala ikan...day after tulat..ko pengsan net!! OBESITI!!!

Me Naughty..me Netty

5 comments:

emy/mamasuri said...

oh besh2...
ma aku dtg sabtu ni..
aku pun nak request cam ko request tu...
kurma, kari, ayam masak pedas...
terbaek wok...

color me pretty said...

wahhh seronok gitu !

Diamilikku said...

i like your ending part...best...

cha said...

uiii dasat tu kakNet... meriah.

notti netti said...

emy- ya..sila2...jangan malu2 utk request, mak ko pon...bukan mak aku...ehehehe

color me pretty- sonok kan? kan? kan?

Diamilikku- yang mana yer? yang kepla ikan ker? yang kurma ker? or yang obes????

cha- tak perlu diulangi lagi..kak net mmg dasat.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno