Monday, September 20, 2010

Terjatuh Hati Pada TEA SET.......oh! Apakah Perasaan Ini?????

Gambar-gambar tea set Royal Albert
yang sengaja dikidnap di blog

perasaan mengidam terhadap cawan2 dan pring2 ringan ini
mula membuak2...
eeee......yummy.....









Cantik tak??
Dulu time remaja2...my mom dok la kira duit nak beli
cawan2 nie, pinggan mangkuk nie
yang I ingat my mom labur ribu ringgit just
for pinggan ntah apa2 jenama Noritake....
yang pada I time tu sangatlah membazir (konon)

time raya pertama.....bila I and my SIL sibuk2 lap glass nak bagi tetamu minum makan,
so I terpandanglah set Noritake my mom yang dah berapa tahun tu,
I rasa time I form 5 kot my mom beli...
dan tak semena2 I lap pinggan Noritake tu..
dan dia punya ringan and kilau dia sangat cantik....
And tetiba je I ask my mom,
"Mak, Ween nak set pinggan nie boleh???
asyik simpan jer...."
dan di balas oleh pandangan tajam hina dina ke arah I..
ok...ok...I faham dah isyarat itu...
I sengih and simpan elok2 itu pinggan...
tapi last2 my mom cakap
alah, tak lari kemana pinggan tu....mak takde nanti, dapat ke ween jugak...
alooolah...takkan sampai camtu...eheheheh

Mungkin I dah jadi mak2 nie...perasaan nak pinggan mangkuk tu
cam dah gian sangat....
bila tengok harga royal Albert nie...
mak aih.....ribu riban...
takkan kena kumpul duit lagi kot.....

korang ada yang minat set2 nie tak??

Me Naughty..me Netty

7 comments:

[-suziey-] said...

ko kalu aku p umah ko jgn hidang air teh ok..aku suka air sejuk..sbb tu aku xbrapa suka tea set..ekekek:D tp aku sgt suka tgk set [pinggan:p

nieda said...

mmg comel pun, i pun dah terjebak sama nk start kumpul piggan mangkuk

notti netti said...

suziey- hahaha ko..........aku kasi air..ko tadah jer....

neida- comel kan?kan?

Aida Narina said...

Hye dear :) If you are interested with the royal doulton old country roses set, I ada a few sets to sell. I ada yang sama in the 4th picture, 4 sets altogether :) If you are interested, buzz me okay at aida.ghaffar@gmail.com :). One set consists of 20pcs and i check my price and the price at SOGO differ by RM1500 :)

notti netti said...

Aida- oh! really?.....hmm oke I email u dulu eh? nak check price:)

ann @ hatiberbunga said...

ribu riban??? aiyark!
xpe la dulu..
kita tunggu 10 thn lg. kot2 ada duit tergolek depan mata... sapa la tau, kan? hmm..

notti netti said...

ann- aku pun harap ada duit tergolek depan aku........bila laaa gamaknya eh?.....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno