Wednesday, September 22, 2010

Tips Mengekalkan Make Up Pada Wajah ^_^ wink wink


Tips untuk hari ini...
Cara Untuk Mengekalkan Make Up pada wajah
(oh! tak adalah kekal make up tu selama-lamanya...tu make up orang mati namanya)
yang nie..I kasi tips, make up long last dalam 8 hrs...gitu laa....
sila lihat model *si Rihanna* nie.....
glowing jer kan?...
(walaupun make up artis dok standby depan dia jer....)
nak glowing mowing cam dia tak?????


ok, tips nie.....I dah sentiasa guna dah....
so far berkesan for me....
tak tahu lah pada yang lain, namanya pun tips kan? kan?

so...what should u do???
senang jer..tak mahal...
Uols kenal tak gambar bawah nie????

yaa....pandaaiiii..
itu adalah ice cube or ketulan ice
mana nak dapat???
boleh di ambil dari fridge rumah anda, rumah jiran anda, or di pejabat saya
juga boleh dibeli dikedai dengan harga 50 sen seplastik bag murah.
Jika tiada juga???
sila hubungi saya, saya jual harga murah..
seketul 50sen..
hambik ko!

caranya...
ambil seketul ice cube then
balutkan dengan kain
(gambar di atas tu I songlap google)
so, tak payah cantik2 sangat,
dengan tisu or tuala bersih pun boleh.
kendian, tepek jer balutan ice cube tu di wajah anda yang sudah dicuci bersih...
tahap berminyak2 tu tak payah la...tak jadinyaaa..
Soalan...!!!
Net, tak boleh ke if kita just tepek ice cube tu di wajah tanpa alas kain?

boleh...boleh..kalau anda tahan nak pegang ice cube tu lama2
and ice cube tu cepat cair dan basah.....anda selesa ker?
ehehehhe
tepek ke seluruh wajah anda sampai ice cube habis..
kendian ulangi lagi..
peringatan...
lagi banyak anda tepek wajah anda guna ice cube..lagi berkesan..
kalau boleh..bekukan terus wajah anda dalam fridge tu....
setelah itu, boleh la anda make up seperti biasa.....
dan hasilnya....make up di wajah anda tidak melepuh or takkan cepat hilang...
kengkadang tu tension jer, bila pakai liptik kaler merah menyala,
bila minum air...tuptap2 gie bilik air...tengok bibir lebammm jer..
itu kaler sudah hilang.....
jika anda try tips saya ini,
insyaallah, muka anda akan nampak segar dan kekal lama
saya dah cuba....
anda bila lagi???

(wah! cam iklan!)

Me Naughty..me Netty

9 comments:

mummy_ayu said...

ha ha ha...bengong jer..bekukan muka anda dlm fridge..lawak giler la ko....patut la aku tgk muka ko manjang beku jer..he he he...nie lum raya minta maap lagi..kumpul dulu..sekali kita minta ampun nanti..

cik puan akish said...

aah betol net..aku ade wat time nak akwen ari tuh...mmg berkesan...kekal....sepanjang hayat...*ceee tpu aje....

tp betol la dia tahan la dr asik nk bertepek aje....:p

Emy Omar said...

Wah good info ni..thanks for sharing ween

notti netti said...

ayu- so ko dah tau secret wajah beku aku kan? kan?, aku dah catit, kesalahan ko pertama after raya kat diary aku.....

akish- ehehe, kekallllll gitu.....

emy- sharing is caring...kan?kan?

norliza_osman said...

Nanti liza try.. best gak ni..

*Miss Geli^ said...

marah plak yang arip nanti aku pepagi buta dah cilok ais dari peti ais dia...

kalu tak pakai ketul ais, pakai ketul batu bata bole tak?
hahhaha

firahadifa said...

ko jgn nett, sekali aku wat bebetul , tetiba beku aku kat fridge kang.. sian kat laki aku.. keke

notti netti said...

liza- try la...tak memerlukan tenaga yang kuat pun :)

Miss Geli=- alaaa ko tak yah buat pun takpo....hehari ko main pun dah kulit nampak mudaaaaaaa....

fida- apa lak sian kat laki ko....dia suka kot tambah cawangan baru ehehehehehehehehehhehe...lariiiiiiiiiiiii

sweetie2010.blogspot said...

wah....itu ker petuanya...bagus juga tu.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno