Tuesday, February 18, 2014

Warna Tema Baju Raya 2014

Assalammualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh,
dan salam sejahtera gojes-gojes and kacak kocok sekalian.

Haaa kes pepagi buta dah expose warna tema baju raya 2014 kan.
Puasa dah ganti belum?
huhuhu alhamdulillah puasa dah ganti, settle.
tu yang over excited dengan tema raya kali ni.
Last year tema baju raya adalah Aqua Blue


kali ni kita kasi tukarlah......

I pilih tema warna Hijau sudah.
I sebenarnya tak minat hijau. Isk, jaranglah nak ada baju warna hijau. Ada dua tiga baju jer warna hijau, itu pun kategori hijau lumut tu ha. 
Tapi untuk tahun ni . I tertarik pula dengan warna Emerald Green.
aaawwww terbaca blog fashion and lihat koleksi-koleksi dress bertemakan warna Emerald Green ni.
Terus jatuh Chenta youuuuu. Nampak kaya lagi berlagak warnanya ha.

Tanpa fikir 40 kali I terus order from member I yang ke Bandung last week
Since I dah terkenan luv luv muah pada kain Prada Lace.

Mahu ke Jakel untuk membeli Prada Lace, harganya adalah sangat "mata ke atas", cantik cuma harga dia sangat overlah berbanding di Bandung. I think semua orangpun tahukan?.

So semalam, I dapat dah Prada Lace yang I idam-idamkan.
Ni dia

Prada Lace Emerald Green uols!

(apa kes font pun nak warna hijau zamrud jugak kan??)


hmmm, nampak macam warna hijau ni tak menyerlahkan?
tapi percayalah memang glowing warnanya, tak payah makan apa-apa supplement confirm glowing gitew.
I dah try guna iPhone untuk snap gambar kain ni but iPhone warnanya menjadi turquoise gitew, so far guna samsung jer nampak ok la sikit.

kain ni bidang 60 and I beli 5 meter. Harap-harap cukuplah ahahahah


ya itulah dia kainnya, and bila kain dah sampai.....mulalah ligat nak pilih fashion mana satu berkenan di hati.
Best oooo main pilih-pilih design fashion ni.

mari kita saksikan antara fashion yang I berkenan di hati.

ni cantikkan?......Cuma I rasa kalau guna prada lace hmmm tak taulah sesuai ke tak?
sebab rasa macam chiffon fit it better kot.


yang ni pon lawa, tapi penggunaan prada lacenya terhad la kan?
selebihnya maybe I kena guna satin yang tak shinning tu ha.

awww this one adalah sangat menarik.....
Over??? oh! I memang jenis yang suka over dalam berpakaian ya. Harap maklum.

haaa...ni sesuai cuma bodypun kenalah sesuai jugakkan?.

ni cantik.
tambah lengan tu....hamboi....seeeemart! gitew.

yang ni pun I suka, siap berangan pakai ke pejabat.
awwwww cemerlang!!

errrrr....no komen....I rasa ok baju ni cuma jangan pakai coat tu jer haaaaaa
maksud I baju si Neelofa pakai tu laaaa, bukan yang si mamat jahat Dragon Ball pakai tu. Itu lady gaga jer berani sarung.

and lastly,
ni memang I rasa dah terkenan sesangat ni.....kalau menantu ni, dah I lambung-lambungkan. Design ni cantik, cuma perut jer kena bungkus ikat getah.

haaa fashion cenggini.


ayooo suka oooooo

cuma sekarang ni pemilihan tailor jer.
So far ada yang kat Butik Shah Alam.
Cuma hargalah tak tau dia nak pulun berapa kan?...ahahahaha

So, korang dah pilih warna tema apa untuk raya tahun  ni?

ok adios amigos.

12 comments:

Ayu azmir said...

wah.... caya lah.. da siap da untuk raya ye... errmm... saya pulak nak warna apa yekk.. nak gi pikir jap....

notti netti said...

Ayu - ya sila pilih eheheheh

Nad MamaZN said...

Dah pilih dahhh.. Hihihi

Dayang Nurhuda Datu Muhammad said...

Waa.. tahun ni mmg nampak gayanye ber-prada lace fashion la ye.. :) tgh blur2 nak cari tailor kat kl.. share la kat mana ;) drop by ye ;)

e-dania.blogspot.com

Dayang Nurhuda Datu Muhammad said...

Waa.. tahun ni fashion prada lace ye? Tgh confuse nak cari tailor kat kl ni.. -_- share la kat mana nak cari tailor ;)
Singgah la blog Huda ;)

e-dania.blogspot.com

sue said...

http://Youthweeklypay.com/?invite=35686

sue said...

http://Youthweeklypay.com/?invite=35686

same2 kite register utk income...jom sertai kwn2 ku..berbaloi..hee

sue suria said...

Eeee.....best nyer dah dpt pilih colour of the year. Tgh pk jgak ni...nak pilih design apa tuk raya kali ni

Anonymous said...

Ganti puasa dh ckup ke sblum pilih bju rya..hehe

Baju Raya 2014 said...

Bentar lagi puasa nih... ayo beli baju raya

Alina Adnan said...

Masih pening lagi warna apa yang paling sesuai untuk raya︶︿︶

mama alya said...

Wahhh sy mmg tgh svey color hjau...mmg menarik ni...
Thanks


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno