Thursday, August 1, 2013

What I Wore Today.....Kasut Purple Yang Berjaya Buat Aku Tergolek Dok

 
Seriously, it's quite long since I wear these purple shoes
I have recently been experiencing allergic kind of thing on my feet after wearing it
and today was my second time walking tough with ermmm kasut yang berjaya buat I jatuh tergolek. 
Bukan senang ooooo nak lupa pengalaman jatuh tergolek kat kaki bukit sambil diperhatikan oleh bos yang baru lapor diri kat ofis saya *( haish! Such a dramatic acting.
 
Still remember on that day when my boss (new boss) invited me to join him for lunch.
Of course not two of us daaa...with tiga orang lagi kawan office.
and during that time I don't know why I wear that shoes. I tau kasut ni tapak dia licin sikit and a little bit tight *sebab kasut baru*.
....
 
and yang best I didn't expect that we gonna use that trails.
ada satu denai berbukit kat ofis, kiranya macam shortcut to car park la.
dan saya memakai maxi dress lite pepel.
bila tengok denai berbukit tu dah macam rasa something
Ying and Yang pun macamtak berapa kena jer time tu.
 
teman-teman lelaki of coz la senang nak panjant and langkah sebab pakai kasut flat.
yang minah minachi ni haaa yang terkontang-kanting nak panjat, macam mana pun tak tau.
 

but being me....eheheh
keyakinan adalah penting.
which is...motto Yakin Boleh! sentiasa bermain di kotak fikiran time tu.
and I was the last one to climb denai berbukit tu.
and guess what
I Berjaya!!! saat naik bukit tu...waaaahhhh kiranya dasyat giler la Net
pakai kasut 4 inci panjat bukit haaa.
 
but,
langit tak selalunya cerah.
I don't know what I did wrong....or ada dosa yang tak settle ke or ada unsur-unsur kianat ke....
the last step kat atas bukit tu.....my heel somehow terbenam kat dalam tanah yang lembut (maybe lepas baru hujan) and time tu mula rasa medulla oblongata dah tak dapat nak memainkan peranannya dengan tepat. Sistem GPS pun tunggang langgang.
.....
and my jari jemari yang gemuk time tu sepantas kilat menggagau rumput-rumput kecil near me. But it seems it won't help oso. Apsal la rumput ni tak membantu. Kononnya nak berpaut pada rumput. Tapi persis mencabut uban di rambut. Kemain senang rumput tu tercabut. I think time tu nyaris botaklah rumput-rumput kat situ coz I try berpaut pada mereka-mereka. Kotnya boleh jadi cam tali kan. So takdelah I jatuh.
Tapi....as I said before "The Sky is Not Always Bright Like a Diamond" kan.
 
maka dengan rela hatilah I terpaksa merelakan diri tergolek kat dalam semak nun di bawah bukit yang tak berapa tinggi tu.
Ye...Net Berjaya!!! Berjaya Jatuh Lagi!
I still remember my words saying "Mak! Kasut!"....entahlah itu jer mampu cakap. Suppose I should recite a doa ke, sambil jtuh sambil baca doa.....kan....barulah jatuh dalam keadaan tertib dan beriman.
Sakit oooooo....I tak ingat dah either kain maxi I terselak atau tak....
kalau terselak rejeki pada binatang-binatang kecil yang berada di situ maupun yang terhempap oleh bontot I yang seberat 2 tan ni. Innalillah.
 
....luckily one of my office mate saw it. (aduh! dah Nampak aku jatuhkan...confirm jadi bahan) nasib baik perempuan. Tapi problem is dia mengandung and how could he help me yang sedang berkubang dalam denai yang berlumpur lite-lite?. So nak tak nak dia terpaksa panggil one of my office mate berbangsa lelaki....key fine...I malu tahap taknak cakap dah dengan sesiapapun time tu.
 
So dalam keadaan masing-masing ketawa malu dan I pun buat-buat ketawa malu juga
 (nyumpah-nyumpah dalam hati adalah wajib yer). Terpaksalah mereka tarik I. Kalau dah malu memang takmo bangun. Rela duduk situ berkubang sambil menikmati pemandangan indah nian puteri bunian.
 
Seperti kotak besi kontena I ditarik oleh dua jentera berat naik ke atas bukit.
dengan perasaan menyerah I relakan jer mereka mengilai-ngilai ketawa.
takpe-takpe...I maapkan uols. Nampak gaya kena overhaul baik part-part tertentu body I. Tak boleh nak nangis or marah.
....I kan diva. Diva mana boleh marah, diva kena cool...secool bontot I yang macam kemek sikit dek hentakan kuat atas muka bumi yang tak rata.
 
tengok baju I..key fine...kotor...tapi bila tengok kasut baru velvet I...hayoooo penuh lumpur ooooo
tu tu kat bawah, masih ada lagi tinggal kesan cela lumpur. Nyampah pulak nak tengok.
tapi seronok la jadi bahan gelak sakan kengkawan sealiran.
Isu terkini time tu adalah
"ofis bergegar Net jatuh bukit" ..."lagi"
 
Okey Bai!.

2 comments:

fazilzura said...

amboi .. ko nye story kalah novel weh .. leh letak tajuk vobel tu 'purple nye kasut ku'...

dramatik gile kentang bab ko jatuh tu .. aduyaii

Chekgu Azrine said...

Kelakar!!hehe


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno