Wednesday, May 22, 2013

Saya Buat Sambal Kulit Kerang


 
Assalam semua
macam pelik pulak dah petang baru terhegeh-hegeh nak update blog
....
tengahari tadi saya pulang ke rumah dari pejabat untuk menyalin pakaian
sementara tu dalam otak ni ligat nak cari air tebu untuk stok dua hri Master Cleanse.
Sesambil tu terjumpalah kerang...terbelilah makanya
balik rumah terus blend cili kering,  si bawang merah n putih, halia untuk dijadikan sambal.
sekejap jer buat sambal kulit kerang ni and you know what? this is my first time masak kulit kerang.
ahahha
sebab sambal jer..maka senang la...
letakkan serai dua tiga batang..wallaaaa!!
1.30 terus bersiap kembali ke pejabat sambil menjenjet bekas penuh sambal kulit kerang.
Oh! untuk suami tak lupa juga...I save the best for him...even tho tak tau dia sudi tak kopek kerang ni malam nanti.
...
bawa kerang-kerang pedas ni ke pejabat..alhamdulillah, cepat jer habis.
....eheheh...
nanti buat resepi lain pulak...
kelmarin tertengok gambar fatty crab
hmm...wink wink...macam nak buat.
saya pun tak pernah masak ketam...almaklumlah gatai satu badan nanti..
ok..adios!
 

No comments:


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno