Friday, October 30, 2009

BREAST PUMP.....



Olllaahhhh peeps....




How are u guys today??....semalam after work I jenjalan ke Midvalley...mengah pulak..huhuhu servey some b/pump....and bought one set Avent ISIS manual b/pump for my SIL yang akan deliver baby on 2 NOV 2009...ehehe sure ketaq lutuit tu heheh. I pun ingat nak bf anak I lah nanti....cam imran dulu, 3 bulan jer bf..then terus pada susu formula...sudahnya...asyik sakittttt memanjang. So bila jengok ke blog2 member yang bf anak diaorang, lebih2 lagi blog viruspadu...so macam teruja jerk la. Ditambahkan lagi bila tengok penyusu tegar cam Mummy Ayu ni...lagi I teruja tak hingat..... so dalam fikiran dah ada 2 finalis b/pump yang I suka...salah satunya
Medela Swing.......

dan yang nie.....Philips Avent ISIS......
Harga pun leh tahan....and lebih kurang jer....I serve kat web, bolehlah dapat kurang beberapa hinggit jer...since my hubby dah setuju nak sponsor la kan...baik amik yang betul2 best.......a few of my frens cadangkan Medela...hmmm...(katanya Medela banyak pakai kat hospital) tapi leh caya ker?...since yang bagi cadangan nie pun anak dara lagi...cam tau2 jer Medela bagus...chait........Ayu sarankan Avent, since she used Avent manual b/pump...siap nak kasi pinjam lagi..huhuhu...takpe...AYU..aku beli sendiri eh...cik abang dah kasi green light...(kalo dia tak kasi, aku suh baby nyonyot puting dia....sampai kuar susu).

Me Naughty..me Netty

5 comments:

shuhada said...

salam netty.
hmm gud2 nk BF ni, sy sokong 270% haha. Sy pun utk afiQ belajar2 BF, best sgt sbb masa si kakak sy xBF (inverted nipples). Ok, klu nk tanya pndpt.. 98% sy soh bli avent. sy pakai both avent manual & elektronik. mmg klu survey mana2 pun mostly ckp medela. Sy dulu gila survey the differences..ye la, nk beli, nk pakai.. sy dh try both yg manual, sy puas hati avent juga. medela swing ni.. bising tau! sy pernah search kay google, klik video. haa dia tunjuk demo semua. gud luck in buying what worth! ;)

notti netti said...

shuhada- huhu thanx for ur info...itu lah nak tau, bising tak b/pump medela nih...huhuhu....tapi kalo ikutkan manual lagi bagus kan? nak bwk g opis pun senang takder la org perasan kita tgh mengepam ehehehe......

shuhada said...

hmm.. klu yg manual ok sikit. kwn sy siap pump smbil tengok wayang! mmg tegar gila dia mengepam utk bb dia. nk compare harga, medela lg murah n snng nk dpt spare part dia sbb kt m'sia snng nk cari. cuma sy maybe dh biasa dgn suction avent n corong dia, jd bila guna medela sy cam xsonot sikit. kepuasan tu xsampai! haha...

Emy Omar said...

Ween..kita guna AVENT..ok sangat. Very practical la rasanya kot. Anak kita yang 2 boys to pun bf sampai 6-7 bulan je..yang girl ni lama la sikit 1 years pun still mahun mummy's milk kita banyak buat stok BML anyway GOOD LUCK ye

notti netti said...

shuhada tq....ye la..dengar kat utube..mmg bising gak bunyi medela ni.....takper, kita servey dulu.

emy - hmm....dah byk bg comment +ve tentang AVENT...nanti ween check dulu lah.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno