Wednesday, January 9, 2013

What I Wore Today.....irritating with my long lost fren.

 
Salam kalian,
how do I look?
hey by the way, untuk kalian memberi komen about my dressing sangat dialu-alukan
saya tak simpan dalam hati...ok
*tipu...simpan jugakla untuk jangkamasa 1 hari suntuk*
 
......kasut adalah dari C&K yang dah berusia 2 tahun setengah.
kaler dark pepel.
 
Last night saya dapat panggilan dari teman lama yang sudah lama tak bejumpa
teman sewaktu belajar di sekolah menengah.
terkejut and rindu sangat...terus terkenang zaman skema and nakal-nakal time belajar kat sekolah dulu....
memandangkan si dia berada berdekatan area perumahan saya so we set a date. Malam tu jugak saya turun bawah kedai mamak nak jumpa dia. I tot saya dan dia sajer but ada kawan lain rupanya, dalam tiga orang kalau termasuk saya dah 4 orang semuanya. Tak kisahlah...saya no hal jer....she is still cute as zaman sekolah dulu *Tipu* dia dah gemuk sikit...ahahahahah
as per saya cakap depan cermin la kan....saya pun sama.
 
so dah salam-salam semua...sebenarnya tak selesa sebab dua daripadanya adalah lelaki. Ini membataskan saya untuk berborak bahasa gila dengan sahabat saya. So...malam semalam pemakaian bahasa saya adalah sangat baik dan bertatabahasa yang sempurna *bosan*.
.......teringin rasanya nak cakap "bengong ko!" untuk membalas percakapan sahabat saya...tetapi terpaksa saya exchangekan kepada ayat beralas sikit seperti gini.... "alaaa ko ni, tak baik tau...."
isk! skema!.
....Maka nak dijadikan cerita....makanan pun dah sampai, tetiba salah sorang mamat tu tanya saya about ada satu sistem MLM yang sangat fehmos! yang sangat saya dah pernah try produk dia! dan yang dah saya tolak jauh-jauh brand tersebut.
and my long lost fren tu just diam and sekali sekala tugas dia angguk, iyakan, angguk, iyakan.
Ayooo..apa cirita ini! saya mau borak-borak kisah lama dengan my long lost fren..macam mana leh terjebak cerita MLM ni...ayoooo....
so conversation yang pada awalnye nak jadi menarik...terus jadi conversation yang membosankan..saaaaaangat! and mamat tu asyik push push saya and soal saya macam-macam dah macam jawab soalan oral pulak.
boleh dia cakap! tak guna exercise gila-gila tapi takde shape.
saya pandang perut dia yang out of shape tu....hmm...dalam espek mana yang dia katakan perut bershape tu?..adakah seperti beliau yang perut maju ke depan *boroi*. Saya tengok yang bershape kat badan mamat ni adalah jari telunjuk dia jer kot....yang lain gebus! ceh!
 
....plz laa..paling malas berborak dengan strangers yang baru jumpa and then buat assumption yang laki kita tak balik sebab menyampah tengok body kita.
 what the tut betul la....kalo ko jadi laki akupun aku nyampah balik rumah sebab perut ko lagi beso dari tivi rumah aku. Nak tengok tivi pun susah. Tu tang perut..tak tau tang pusat...beso mana la pulakkan....! *aku bercakap dalam hati jer...nak cakap depan-depan tak smapai hati*
 
.....kelemahan saya adalah bila orang bercakap bertubi-tubi non setop ni...saya jadi pening dan mengantuk...and my long lost fren pulak langsung tak membantu...
just angguk..geleng angguk geleng...aku hangguk jugak kat kawah batu roti nan kang dia ni.
and yang menyelamatkan saya adalah watssup dari suami saya yang mintak saya masakkan nasi goreng..wassap dari suami saya adalah berbunyi lagu korea. Kat situlah saya berpura-pura bercakap dalam telefon. Kononnya bunyi call dari husband lah.
and sepantas kilat saya cakap, "Maaflah husband I dah nak balik, I should go and sorry I don't think that my husband izinkan saya join MLM ni"....but still mamat boroi beso tivi tu and mamat perasan hensem sebelah dia nak cakap lagi...but I terus pandang muka my long lost fren yang akan lost tak lama lagi...."ok......nanti kita jumpa lagi eh kalau Net ada kelapangan..bye"
dah salam cium laga pipi saya terus blah dengan perasaan yang sangat IRRITATING!!
apa ni.....ingat nak jumpa sebab rindu ke nak jumpa kawan lama..rupanya just nak promote MLM.
 
alaaaa tipah.....u are zero dalam biznes MLM ni and u ask those boy *upline* to help you promote barang by paksaan...salah tu sayang.....nak berbiznes MLM tak boleh paksa-paksa...I know you sekarang ni semangat nak dapat downline and Money..but cara tu salah...sangat salah....
sedihlah kamu buat macam ni...we just meet and say hello...and belumpun sempat tanya khabar ex-ex classmate yang lain....terus cerita pasal MLM..
cer citer nyampah atau tak?....
 
pada my long lost fren.....kalau jumpa teman yang lain, jangan dibuat cara sebegini
kamu akan hilang kawan nanti...
sekian.
 
 
Published with Blogger-droid v2.0.6

3 comments:

Nad @ MamaZN said...

Tak penah berjumpa,tibe2 bleh plak terjumpa semula!
Ada udang sebalik mi udang rupenye....
Sangat tak suka org2 yg mcm ni

Diamilikku said...

OKay...it happened to me quite a number of time..terus rasa takdak mood dah nak berhubung....mine lagi teruk...jumpa dia ambik..terus bawak pi siri ceramah berkumpulan...deng!... dua jam terperangkap... memang spoiled kalau kawan2 contact balik just untuk support MLM..bukan tak nak support..but do not force people...

eray said...

ini memang paling hampeh, pernah jugak kene macam nie...serik, terus lost contact..

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/omega-shaklee-testimoni-bukan-main-main.html


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno