Thursday, November 22, 2012

Alhamdulillah...Berbaloi Jadi Cinderella Malam Tadi........

 
Bismillahhirahmanirrahim.....
 
dan
 
Selamat Pagi Kengkawan Sealiran semua
diharap sihat hendaknya di pagi ini...
kepada orang JOHOR...selamat bercuti
sesungguhnya aku jelezzzz....
 
tapi....
apa-apapun
mari kita nyanyi dulu.....
 
"bangun pagi, gosok gigi,
cuci muka, terus mandi,
pakai baju, minum milo..
oh! saya suka hati"...
 
lalalalalala......
 
kenapa saya suka hati????
ahaks....
sebab....saya dah dapat apa yang saya nak..ngeh ngeh ngeh
 
''
'
'
meh saya cerita....
pada kengkawan yang dah tau
aku amaaaaaat memerlukan laptop/notebook
untuk bikin semua assignment.
 
and dengan muka yang memang dah tebal 10 inci..
aku dok pinjamlah laptop comel adik kawan aku ni haa...
comel jer..kecik...
tapi power! and banyak berjasa ooooooo
thank hajar
.........
 
tapi biasalah, pinjam laptop orang ni kena jaga baik-baik
tak boleh bawak ke hulu ke hilir..
hilang susah...bukan pasal nak menggantinya *itu memang satu hal la*
tapi masalah sentimental value...
 
 
so..berbekalkan alasan nilah aku inform laki aku yang aku nak beli laptop.
laki aku kata nanti dulu
which is...aku berdebar-debar la kan
asgmt makin berlambak....
aku pulak nak install itu nak install ini
kena fikir banyak kali
'computer orang ooooooo'
 
so...aku pendamkan jer....
tebalkan muker jer laa......
ikutkan nak jer beli...tapi tak mampu nak beli cash semua
ingat nak raih simpati laki..kot leh top up separuh..
contoh aku bayar rm150.90sen..yang selebihnya laki tolong coverkan muahahahhahah
....maka...berbekalkan semangat berapi-rapi,
aku doklah wassap laki aku
by showing him gambo samsung notebook series 9
harga rm4999...
yang mana dibalas suami aku
"amboi...besar cita-cita...."
 
dah dapat wassap cenggitu
memang takkan dapat la kan.....
lagipun aku faham
nearly 5000K maaaaaaa
aku rela beli emas.
dan
untuk kaki perosak barang macam aku ni
memang membazir jer beli barang-barang mahal.....
 
so, semalam....aku try lagi send gambo samsung notebook kat laki aku
and dia balas....
"jangan harap nak lebih-lebih"
'
'
adeeehhhhh...
prompang prompang...dia end dengan bebelan berbau ugutan
yakni dia suh aku kemas bilik...
'
'
so aku deal..aku kemas bilik balik dari kelas malam nanti *yakni semalam*
.....
maka...kelas UiTM habis around 9.something......
ntah camno..aku leh pulak mengantuk..
bawak kereta sambil layan durian....ehehheh
sebab semerbak bau durian dalam kereta.....
mana tahan ooooooo
...
sampai rumah around 10 something aku terus prepare masak untuk laki aku
and akupun makan dengan berselera sambil tersengguk-sengguk
tak tau nape..ngantuk sangat semalam.
Yerla..dari tempat kerja sambung pergi kelas...
tak ko ngantuk?!
'
'
ending aku tertido depan tivi dan pinggan masih kat tangan...
boleh???? letih betoi tu.
....ingatkan lagi 10 minit nak bangun...konon....dah set jam kat hp
tapi last2.....aku sedar laki aku kejut
dalam nada marah....
mau tak marah....dah janji sebelum dia balik kerja...rumah kemas...
tapi ni...macam tongkang pecah...
kuali pinggan mangkuk aku masak tadi penuh dalam singki....
bilik still tak kemas...
akupun tergezut bila laki aku balik awal around 12.30am...
selalunya balik lambat...
'
dengan kepala ala-ala mereng sikit terus aku meluru ke dapur...cuci apa yang patut...kemas itu ini
masuk doyan yang atas meja dalam peti ais....
then kemas bilik
..itu yang feeling ala-ala cinderella tu......
tak silap aku habis semua kemas dalam 2am lebih kot
kalau tak silap...sebab mata dah kuyu balik.
laki aku layan ombak rindu kat tivi.
...dah kemas semua.....
dah sapu sampah dah..aku boleh pulak tertido dalam bilik....
bila bangun pagi....
sib baik on time terjaga...sebab dengar azan subuh
aku pergi depan..tengok laki aku tido...
aku bukak jer lampu ruang tamu...wow...
korang tau apa yang aku nampak?????
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
 
 
ini....
 
 
yer...ini
kat atas meja makan...
 
 
wow!
acik rasa nak lompat bintang time tu...
tapi tak buatlah
sebab perut nak berak....
setelah aku melempiaskan hajat aku..terus aku bukak itu kotak
ehehheheh
alhamdulillah...walaupun tak dapat samsung notebook series 9
 
tapi aku dapat series 5
nipis jugak and cantik.....
akukan suker samsung.....
...time laki aku tido tu laa aku cium dia...
suker laaa...takkan nak sepak pulak kan?....
 
tak sesia jadi cinderella malam tadi
muahahahahah
tapi laki aku wassap pagi ni...
dia bagi tempoh 2 hari untuk pastikan semua bilik teratur....
*semalam aku cover masterbed room jer*
 
tapi aku try kawtim dengan laki aku...mintak tempoh sampai ahad ni
eheheheh
laki aku kata aku banyak alasan....
tpi memangpun..ada 2 tempahan kek
puding and durian crepe
nak kena buat....
harap-harap oke lah....urusniaga kami
muahahah
 
'
'
'
apa-apapun terima kasih
en.laki....
dengan adanya samsung notebook ni..
senang sikit nak buat asgmt....
'
'
syukur alhamdulillah.....
 
'
'
senyum sampai telinga.....
Published with Blogger-droid v2.0.6

5 comments:

mummy_ayu said...

wah..memang berbaloi..best tu..dpt laptop baru..congrats..baiknya hubby ko..minta belikan satu untuk X-PA dia leh tak? he he he...

Nad @ MamaZN said...

Berkobar2 kak nett siapkan asaimen pasni =)
Jgn donlot citer korea plak!
Ngee~
*peace*takut.kene.marah!*

Emy Omar said...

Wah..best2 ada samsung notebook baru gittew

Liza said...

Salam kenal.. dah lama namoak nama ni tp xsesampai. Hari nik berjaya!!

Bestnya ada laptop baru... Baru dpt buat asement dgn maju..

notti netti said...

eheheheheheh korang

salam kenal liza


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno