Wednesday, April 15, 2009

Kek yang hancusss!







Di atas adalah gambar sebelum kejadian yer ...puan..puan..

WHY do I name it KEK YANG HANCUS!!!! arrrr tensi jer nak citer.... I buat does cuppies for suzi yang udah lama memesan dari gue. Bila dah siap mmg bangga ler n seperti yang direncanakan I nak serah pada tuan punya diri dengan perasaan berbunga-bunga. Siap bawak opis n tayang kat member2 huhu...I kan suka berlagaks tahap gaban! (cam biasa la cupcake I kalo bwk opis n kalo tak tayang....tak sah nama nyer)......saje...nak dengar bunyi dari mulut my office mate such as..ooohhh! aaahhhh! wahhhhh! shantikk nyer....itu jer?!!.....nice la NET....(ayat diaorg selalu guna bila nampak cake or cuppies I) walaupun I rasa I buat tu dah simple giler...(ini pada kes2 emergency eh).
So nak dijadikan cerita, I called my fren ni to give her cuppies....ni lagi satu, nak menghantarnya pun...uissh dasyat...walaupun dok dalam satu kawasan pejabat...tapi I nak meet her tu kena naik bukit skit tau. I yang macam ala2 vogeee the vass ni...ngan highheels bagai jalan la kat atas bukit tu with payung cap AVON (hujan hokey) n the best part is....cuppies tu I masuk kan kat dalam plastik sampah hitam yang besar tu (errr pengumuman......jgn uols ingat I amik yang kat tong sampah tu lak...ni plastik yang suci murni....dara gitu)...ofis I byk plastik tu yang banyak tersimpan kat almari opis. Objektifnya (cheewahh ayat presentation) I nak elakkan box cuppies tu kena ujan. I hati2 la bawak plastik tu......sampai la dtg sorang hamba allah ni nak tolong bwk , I kenal dia but I lupa nama dia, sebab dia tak glamour..boleh tak???? eee jangan la ko jumpa blog ni.....(huh! last dah ni mintak tulung org) I pun satu ...pantang org hulur bantuan, I sambut jer.... I pun apalagi hulur la plastik yang tersembunyi cuppies yang tak bersalah tu kat mamat tak glamour nih (m.a.m.a.t adalah singkatan bg seorang lelaki yang I tak taupun nama dia dan tak akan taya nama dia) Jalan punya jalan, interview punya interview sampai I lupa isi perut plastik tu. After dah sampai kat kereta I...and lagi 10 more min nak serah plastik tu pada SUZI...... U KNOW WHAT!!! berderau darah I.......tengok.....(sekarang ni pun masih berderau gak..sebab tadi bos I dok tengok I taip blog..tergezut okey rasa cam nak capai tepon jer..buat2 tepon...kunun kerja busy la..ehehe maap yer bos) oh u know what?? my cuppies dah takder rupe cuppies....sob..sob....hancusss gilerr I cakap u nyah.....darn it!!! I tak tau nak ckp apa ntah...mcm baru dapat result UPSR...(heheh kantoi)....(I tak ambik pun gambar those cuppies) sebab gelabah uols...I terbayang wajah SUZI yang dah tak sabar2 nak tgk cuppies dia...n tak sabar2 nak bg cuppies tu kat member dia n emagine muka member dia yang tak sabar2 nak telan cupcake tu......haduihhh luluhnye jantung, sakitnya sistem paru-paru ni, rasa cam darah tak lancar jer.....sib baik ramisaraf dendrit neuron otak I berfungsi dengan bagus sekali gus menyelamatkan keadaan yang tengah kritikal tu. Dengan muka yang original bersalah I jumpa gak suzi (dah namapun lagi 10 min nak bagi cuppies tu pada dia, dah tentu2 dia tertunggu-tunggu I. So dengan mukadimah yang tak bersalah, I ckp cuppies tu dah hancusss...dah takder rupa cupcakes n it is all my mistake......mmg muka dia mcm muka tak passed PMR (upgrade skit) tapi I cepat2 cakap "Hey!! IT's FREE".......arrggghhh sudahnya...dia happy n will order lagi kalau ada birthday celeb. Sib baik dia tak marah...so kira I anggap cuppies tu just for her to taste, analyze and bg conclution (ayat presentation lagi)... kira I takder rezeki lah on that day. Stilettos I yang pakai pun patah gak....hmmm lantaks la....dah tau nak redah bukit...bantai gak pakai kasut tinggi....so moral of the story ye cik puan sekalian, jangan masukkan kek or cuppies kat dalam plastik bag sampah (cari la paper bag yang ranggie skit. panjat bukit jangan guna kasut tumit tinggi and jangan gediks sangat kalo m.a.m.a.t datang nak tulung....(tok laki sumpah kang) jadi cam I...huhuhu.
otkey....chiowsssss dulu...rezeki buat kek datang lagi....buleh buat banyaks...banyaksssss!!

Me Naughty..me Netty

2 comments:

mummy_ayu said...

sian ko, kek hancus...apapun..ur butter cake semalam yang buzz day Pn. Ooi tu memang suksessss....sedap cangat..pas nie nak order butter kek pulak...muahhhh!!!

Wiz said...

Alaaahai sian nya. So sorry to hear about the ruin. But I bet she enjoyed the delicuois cuppies just the same.

Keep on baking k.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno