Monday, January 13, 2014

Soalan: Bagaimana Hendak Memupuk Anak Supaya Suka Ke Sekolah?

Ok, rasanya from gambar bawah ni uols tahu apa yang I maksudkan? kan?
Si starbucklatte ni dah start takmo ke school dah haaa....siap ulang-ulang cakap takmo school! takmo school!. uweekkkk (muntah) takmo school! takmo school! uweekkkk!.....AYooooooo...gimana ni?
I dah try gula-gulakan dia dengan mainan Thomas original, I dah cuba bayangkan dia tentang betapa bestnya tadika (I suka jer tadika)...but dia still menangis pagi-pagi taknak ke school. 
I pun dah check...so far teacher takde pula pukul-pukul.

Uols ada apa-apa pandangan atau bantuan tak untuk I?

camno nak jadi tahfiz ni dek, asyik nangis jer.

2 comments:

Emy Omar said...

Ala beria2 dia nangis tu ha..dia xde kawan ke kat tadika tu ween?kesian pulak tgk dia nangis beria mcm tu..try la tunggukan dia kat tadika tu utk beberapa hari ween utk build his confidence..nanti agak2 dah ok tinggalkan la..how old is he?

notti netti said...

emy. 4 tahun umur dia.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno