Monday, June 25, 2012

Gembira bawa anak-anak ke Genting Highland....Dapat bermain, dapat jumpa pak arab....dapat bau ketiak......ohsome lah!!

Yer......setelah hampir 6 tahun mendirikan rumah tangga dan mempunyai anak-anak yang sangat aktif
maka barulah dapat seisi family 4 orang mak bapok anak-anak jantens....ke tempat peranginan terkenal kat Malaysia ni...
tak lain tak bukan.....memperkenalkan....
drumroll!!!
'
'
'
Genting Highland!!!!!!!!!!
'
'
'
awat tak dapat respon?????
tau la..kamu...kamu..kamu..dah pergi tempat ni patplohpat kali...
heh......
aku happy sebab bab bab taman tema ni memang aku eksited terlebih...
sebelum kawin memang pernah gie.....time tu si dia ala romatika di amour sikit...
bawak ke genting.....bila dah anak dua ni..romantica d amour ilang lesap begitu sahaja!..magik kan????
'''
*_*

ok...meh citer sesi ke Genting...
nak ke bukit yang tak berapa nak sejuk ni tak perlukan perancangan..
akupun tak terfikir nak bawak anak-anak jantens aku ke sini kalo tak en.soami call tanya mana nak bawak anak-anak jenjalan.....so on the spot...aku cakap
Genting!
eheheheheh...
maka..semalam...kul 11 lebih am cenggitu bertolaklah kami 4 beranak ke genting....
sampai kat sana..aku maintain eksited...
namapun dah mak budak kan...apa kes mak budak eksited over dari anak-anak jantensnyer....
walaupun pada dasrnya nak jer aku skipping skipping happy....tapi apakan daya status mak orang yang aku pegang dan berat badan yang masih tidak mengijinkan aku berskipping.
'
'
sampaipun dalam kul 12 kot.....takder la sejuk mana..
still panas jugak....
en.soami ambil tiket untuk family with semua outdoor and indoor aktiviti boleh balun...


eehehhe aku kan rambang mata.....semua benda nak naik
mana anak aku naik..akupun join sekali naik dengan semangat berkobar-kobar.
eventho mainan cam tak menunjukkan aku ni seorang mak yang hyper active.....
ala..apa nak activenyer kalo takat main mainan budak bawah 7 tahun kan? kan? kan?...
nak main superman... roller-coaster...cam susahlah nak bawak si starbuck latte....
kan bebudak ni jeles....susah.

pagi ahad tu sampai jer kat  taman tema...
penuh pak arab...dan jubah hitam...
dah macam kat UAE dah rasanya....
orang tak berapa ramai..maybe belom gaji kot....
beratur...nampak arab...berjalan nampak arab..
araaaaab jer....
kengkadang naik bosan lak....cam susah nak jumpa mat salleh..ngeh ngeh ngeh..
ada stau time aku beratur ngan anak-anak nak naik boat ke taman dinasour...
satu family pak arab pun beratur kat belakang aku..tapi pak arab yang belakang aku ni bukan spesis alim..ni spesis seksi punya...baeeekkk punyaaa...
cuma aku tak tahan..tiap kali dia marah anak dia..dia akan angkat tangan...
dan sesaat aku terpaksa tercium bau ketiak dia yang bau ntah aku tak dapat gambarkan camner...
seyes..aku pening bukan sebab ikut anak-anak aku main mainan yang pusing-pusing tu...
tapi aku pening sebab penangan bau ketiak diaorang...fuhh! leh ramping camni kalo aku asyik tahan nafas jer.
'
'
'
then beratur kat tempat lain pun sama.....eee..asyik bau ketiak jer..diaorang ni tak suka pakai deodorant ke?
bila angkat tangan tu tinggi mencecah kepala aku....dan sah-sah aku terpaksa jadi mangsa korban cium bau ketiak dioarang...isk!!!
aku rasa tokey taman tema genting kena bukak kedai deodorant laaa...
'
'
'
ada jugak kes rare yang aku jumpa kat genting tu..haa cer korang tengok gambar bawah ni..
apsal pompuan baju unggu tu tutup kepala? migrain kah dia?
tekanan perasaankah dia?
atau tension bau ketiak yang menguasai minda beliau????
ohohoho....sebenarnya citernyer cenggini.


kami masuk kat taman dinasour...so ada satu time tu boat yang kami naik tu stop kat tengah-tengah.
motif??? sajer jer..pihak genting nak story skit pasal dinasour ni....
so..bunyi dinasour menjerit..eh! dinasour menjerit ker??
aku tak pernah lak dengar diansour jerit...aku tau dinasour ngaum..eh...ngaum ker?..ker melalak..isk tak taulah...yang aku tau bunyi dinasour ni kuatlah..sampai my 1st son..pura-pura takut..
chait..so tengah aku layan anak-anak aku..aku tertoleh ke kiri..
maka..ternampaklah minah ni sedang buat aksi cenggitu...
huk aloh...bakpo mung ni?....terkebil-kebil aku tengok minah ni..siap leh ambik gambo dia dengan perasaan tak bersalahpun.
uish! takut betul minah ni dengar suara dinasour..agak-agak kalo aku pakai topeng dinasour and baa baa chak dia..
mesti dia kojol kan?.
dah le muka iras-iras kajol....yang boypren dia pun satu...awek takut tu
cer romantik sikit..ni dok jauh-jauh...layankan dinasour..cer ko layan awek ko ni...
peluk ker...usap-usap ker..jangan buat projek depan dinosaur udah! dinosaur ngan aku tak suka....
lama gak sesi tutup kepala telinga tu berlangsung...akulak gelak and report laki aku..kih kih kih...
takde lah aku gelak sakan depan budak tu..
korang giler!!!!...akupun tau jaga tatasusila melayu moden.


haa gambo kat atas tu nampak cam nak ujan kan?..ekcelli gambo tu time kul 6petang dah...sehari suntuk kat genting....akhirnya dapat merasa sejuk.....time ni kitaorang dah ca aliff bot kat dalam..main indoor activity pulaks.....
sempat gaklah anak-anak aku mandi kat kolam air panas dalam shopping mall tu..senang sikit balik terus tido.
apa-apapun best jugak pergi genting ni..nak-nak dengan family....
lenkali boleh pergi lagi.....eheheheheh
dah tu jer..kang aku tak cerita..ada orang tu kata sesia jer ambik gambo tapi tak story mory..

tapi ku kecewa..balik dah malam..stoberi tak beli-belipun..kedai dah tutup. sob sob sob.

pss- aku taip dengan begitu galak sekali..tanpa membaca ulang apa yang aku taip..so sebarang kesalahan ejaan..korang betoikan sendiri eh.
Published with Blogger-droid v2.0.6

3 comments:

*Miss Geli^ said...

lupa dah brape rm untuk indoor game untuk adults n child?

SYANI said...

Aku menjeles dengan ko... Dah lama gak tak pegi genting.. walhal duduk kat kaki gunung genting je..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

terbaeekk la esei ko ni kekeke ..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno