Tuesday, May 20, 2014

Jom Kenal Juru Make Up Saya - Yaya Aziz

Kembali uols gojes-gojes bersama Mek Net.
Muka I kalau tak bersusuk (make up le tu) memang nampak macam pembantu ghumah warga Sepanyol.
Orang yang sedia cantik ni bila nak make up memang susah sikit sebab uhuk! uhuk! nak serasikan make up tu dengan muka yang memang cantik uhuk! uhuk! eksekius me....

ahahahah
ok lah uols siapa tak teruja main make up- make up ni. 
Gila tak teruja???......Bila start juru make up keluar sponge muka...I dah tau dah dia nak buat apa, tapi I buat-buat blur...tak tau kan? kan?...ahahahha

ok nama juru make-up I untuk malam dinner tu is
YAYA AZIZ
ingat? sebut betul-betul...
YaaaaaaYaaaaa Aziz (satu harkat tang Aziz tu)

comel kecik molek cute jer orangnya and kulit pun flawless gitu. Sampai tersasul "Eh! make up retis ke atau patung bergerak?".

and biasalah I ingat Yaya ni make up yang biasa-biasa orang make up tu. Ya la, masuk kelas grooming terus cas diri make up artis gitu. Tapi Yaya ni berguru and bertapa dengan bukan calang-calang orang. 
and best lah dia akan spray kan muka uols dulu bila nak start make up. Maybe untuk hilangkan minyak or daki. kalau tak hilang juga jangan bimbang, sebaldi air Yaya jirus kat muk uols...gerenti black head white head semua hilang jugeks. *I tipu*

Hari kejadian, I kesian jugak kat Yaya ni sebab dia pregnant. Takutlah mood orang pregnant ni lain sikit, time dia tengah happy...dia renjis-renjis jer bedak tu kat muka I...haaa dah jadi Pengantin. Buatnya time dia mood sedih, kot nanti di make up nya muka I sambil menangis melalak macam ponti...dah ko tak tentu arah pulak nak lari tang mana kan?..... tapi if combine kan mood melalak and ketawa tu sambil make up muka I and hasilnya jadi Janniper Lopez....haaaa tak teruja koooooo????....

Tapi alhamdullillah, sewaktu kejadian make over tu..
Yaya ber mood baik dan hasilnya...
taraaaaaa.....


'
'
'
'
korang macam tak teruja jer?....
lagi sekali...
Taaaaaarraaaaaaaaa......
'
'
'
'
'
'
''
'
'



haaa nampak tak sebelum and selepas.
kejadian sebelum tu sebelah kanan atas. Muka I macam maid sepanyolla
and belah kiri utara timur barat tu, muka I selepas di modified oleh si Yaya.
Magic kan?...hidung kembang I terus jadi lurus macam baru bedah di Korea 5 minit lepas.

Uols nak tak tengok rupa juru make up I???
'
'
'
haaa ni dia.


eh! bukan! bukan! bukan yang mancho (macho) tu. Kalau yang tinggi mancho tu make up I.....mau kejung I  kat situ and pasti bulu mata pelesu I berada di atas bibir jauh dari tempat sepatutnya. Silap hari bulan, I pulak jadi mancho man.

Yaya tu kat sebelah abang mancho tu. Yang buat peach yo tu.


Haaa time ni Yaya tengah make up kan retis drama. I rasa uols kenalkan Mamat ni.....
I tak kenai...bye. 


Hebat Yaya ni...haa see...see.....luar kereta pun dia boleh make up kan artis.
uols kalau nak request Yaya make up sambil belari pecut ke, sambil memasak ke, sambil merompak ke...sila lah...confirm Yaya boleh buat punya. Insyaallahhhh...bayar lebih sikit kot, berbaloi dengan penat lelah Yaya nak kejar korang and follow korang merompak sekali.


Haaa tengok....dia make up husband dia pun lawa. Dari rambut hitam pendek terus beruban kaler yellow. Member sebelah memang terkejutlah dengan hasil tangan Yaya. Cayalah...apa lagi mampu I cakap. Yaya ni memang hebat lah. Tak rugi uols calonkan dia jadi make up artis of the year.

Ni la Yaya....

So sesiapa yang nak guna hasil contengan beliau pada muka uols.....
sila lah berhubung dengan Yaya Touch ni.
gie jer kat fesbuk Yaya Aziz
atau kalau uols nak no hp dia...PM I okey. 
Insyaallah Yaya ambil harga murah tak masuk akal. Free bulu mata pelesu. Kalau uols nyanyi lagu nasyid insyaallah free macam-macam bulu lagi. Insyaallahhhh.....Yaya sangat baik.

Last sekali tq Yaya sebab cantikkan muka maid Sepanyol ni.
I bawa kereta nyenyaris kucing tepi jalan xcident tengok I.
Dan sebab make up u juga lah, Jammed teruk sepanjang perjalanan I ke Hotel. (Padahal memang waktu orang balik pejabat pun)

Sekian....
adios amigos panadol.


psst : gambar Yaya ikhlas I rompak dari fesbuk beliau. Sekian.

1 comment:

My Aisy said...

aah santek la dia make up..kemain make up rambut jadi uban kuning..hahahhaha


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno