Friday, March 21, 2014

BakedinChelsea kek, Boleh Buat Korang Menangis.

Siapa suka makan kek?
Saya!!!!!!!
Siapa Suka Cekelat kek?
Saya!!!!!!!!
Siapa suka kek free???????
Saya, Dia, Mereka, Maya Karim!!!!!!

kek free tu taklah, bukan I. I selalu jadi tukang bayar atau tukang buat kek and kena tipu customer yang rasa diaorang penuh pahala dalam diri (sekali sekala buat jahat apa kisahkan?) ahhh renjis dengan minyak petrol bagus!!

eh! I melalut kes customer yang demand macam-macam la ni. Customer bijak-bijak.....dah habis sebut harga....esok lusa nak tambah itu ini. Tapi harga maintain...kek jer semakin membesar macam perut I...malas citer.
I nak citer yang best-best jer petang Jumaat yang indah ni.

ok.....last-last week I ada order sejenis kek cekelat caramel dari si pembuat kek bertajuk BakedinChelsea. I ni sebenarnya kureng nak makan kek sebab I sendiri pembuat kek yang malap-malap kan.....
Tapi ada satu hari ni terujes bila designer encem dalam mimpi I kecoh dalam fesbuk dia pasal kek yang ala-ala gian cap dadah from BakedinChelsea ni. I ni fantang skit bab-bab orang femes amos memuji kek ni. Bukan Rizalman jer ok....Hanis Haizi pun puji, mak jemah puji, kak Kiah puji...I pun teringin nak masuk list antara manusia tersohor yang puji kek dari tajuk di atas.

so....dishortcutkan cerita. Setelah perjanjian Pangkor di buat, I pun tunggu green light dari tajuk di atas untuk pick up kek. So hari ini I memaksa BFF mummyayu teman I, selain menjadi secretary tak bertauliah I dalam kereta. Semua urusan calling mengalling asking for direction, semua dibuat oleh Ayu....Awwww....like I said before. I kan pemalu, atas bawah semua malu. 

Tapi mengikut post moterm yang my BFF cakap, tajuk adalah sangat peramah. I pun suka bila sms tajuk, dia memang ramah.......cuma tajuk tak sempat ajak masuk rumah makan tengahari jer tadi. Awwwww.....

Haaa....boleh tahan berat juga kek yang I pilih....
I pilih kek jenama 
"The Caramelo"

Haaa tengok...banyakkan????......
Ingat nak share dengan budak ofis tapi...I dapat calling dari my mom yang theyolls nak datang rumah today...meaning that anak-anak I datanglah....huaaaaa
boleh jamu si starbucklatte dengan kek di atas. 

I sempat colek sikit tadi filling dia.....ok pengsan!!!
tak tipu, tapi sedapppppppp tahap beranak injit epidural.
ko teran macam manapun tak rasa sakit. Siap boleh makan eskrim lagi.....itupun kalau doktor bagi. And kalau mak ko tak lempang ko macam bomoh buaya.

Filling choc dia mewah dengan all the nuts.....tak potong duapun nuts tu...sebiji-sebiji. Tak kedekutlah.
for the caramel......nangis T_T. Cukuplah I pengsan and nangis and beranak pakai epidural...
nak pulak rasa salty-salty garam.....ehhh ada garam tu tak tahan.
Nora bagi 5 bintang!!!!!!

untuk kek cekelat pulak....bagi pandangan I....biasa-biasa jer.....macam Martha Steward buat kek cekelat sambil gossip dengan I pasal fomfuan kaberet cas plastik sampah.....ehhh! tetiba emo..Ko pehal Net!!!
Kaaaaannn bila pulak I makan hasil tangan makcik omputih tu.
Rasa keknya.....hmmmmm
Lembut......check!
Lemak moist........check!
Rasa cekelat.........check!

Nora bagi 5 bintang lagi!!!!!

ok Nora...cukup!!!...10 bintang dah tu.


So uols yang berminat dengan rasa kek yang filling dia susah nak cakap rasa sedapnya...
melainkan uols cuba beranak hospital swasta and ambil epidural.....maybe uols dapat rasa apa yang I rasa. Wah!!!

Kalau teringin, tahap Net kejam tau......Tijah dalam pantang u show gambar kek ni....kejam lahanattullah tau.......tapi I nak order gak...tak kirrew.
Takpe..takpe..I tau I kejam cute cute.....doktor izin...uols makan jer....uolskan modern!! apa kisah pantang memantang ni. Hahahhaahah.

U nak?....bolehlah uols order kek from 
BakedinChelsea

Bukan The Caramelo jer ada....macam-macam ado.

Photo: For any enquiries, email me at marinamalek@bakedinchelsea.com
haaa...terbuntang-buntang biji mata uols tengok kek ni kan?....

Price?
RM200 sebiji
Harga maybe agak mahal, tapi...hey nak makan kek sedap harus kena dengan harganya kan? kan?
yang berkira dengan harga kek, uols boleh jer beli kek Giant and decorate sendiri sampai uols puas hati. (awwwww takde kena mengena dengan intipati tajuk di atas)

I suka kotak kek ni....macam lain la...tak macam kedai kek punya.
Tajuk tempah khas ka???? atau ada kedai kek yang jual kotak yang licin ini?.....
Ok I over...puji tinggi melangit.

akhir kata...supportlah biznes owangmelayu.....

Selamat ber hi-tea, milo, neskepee, kacip patimah...dan air akar kayu (untuk owang pantang)
muaah!!!

3 comments:

Emy Omar said...

Wah sedapnya..teringin juga la nak order tapi jauh..betul tu Ween..kalau nak mkn yg sedap2 jgn lokek nak keluarkan RM nya

mummy_ayu said...

cedap Net..aku rasa mcm nak order gak.. :-)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

I tak de pengalaman beranak pakai epidural. Kalau betul teran tak sakit dan xde side effect.. nak je I beranak sampai 10 org. Khe3..

Sedapnya Kek tu!!.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno