Thursday, April 25, 2013

Tolonglah Jangan Guna Camera 360 Untuk Jual Produk! Part 2

Okee...wakil rakyat kembali lagi...

terima kasih kepada fanatik-fanatik saya yang sedia mendengar. Oh yang sana tu...ya kamu! tolong jangan lap kerusi basah tu guna bendera parti saya....mahal saya beli kain tu. Terima kasih...undi saya yer...saya tak marah, saya menegur.
insyaallah saya akan bina longkang yang besor di setiap area rumah memasing...janji saya jika saya menang PRU ni....tapi sebelum tu....izinkan saya habiskan isu masalah moral dikalangan rakyat Malaysia ni.

Berbalik kepada persoalan penggunaan aplikasi 360 blaaa....blaa....
saya ubah 'saya' kepada 'aku' eh...
nampak mesra rakyat sikit.

setelah hal produk body tadi, baru-baru ni aku terpengaruh pulak dengan satu produk pencerahan muka. Masalahnya bukan cerah jer....lobang-lobang bekas jerawat and jeragats semua tu boleh hilang begitu sajer. Kesan dia cam biasalah beberapa minggu dah nampak dan kamu akan jadi lawo ngalohkan miss world! Nak kata ko lagi putih dari mayat tak jugak...aku tengok mayat takde lak putih.....ni kira putih edit lah...ko campur kaler putih and kaler pink haaa maka jadilah kaler yang ko idamkan.

dan gambar pompuan ni aku memang dah syak kompom guna aplikasi camera jugak ni...tapi si peniaga ni cam retis menidakkan...siap bagi aku ayat penyeri muka lagi..hambuiii....punyalah nak pengaruh orang macam aku.....apa ko ingat aku senang-senang terpengaruh benda-benda camni...???!! tengok orang laaa......dannnnn Ya! sekali lagi aku transferkan RM3++.00 untuk produk muka tu....(ini menunjukkan betapa cepat aku terpengaruh!) ehehehhee....wakil rakyatpun insan biasa yang mahu nampak shantiksss......undilah saya!

dan dalam hati berkobar-kobarlah aku nak tunggu produk tu...bentuk capsule kali ni...

and hari dinanti-nanti tu tiba....sambil tunggu minah shantikss tu..aku google...cari gambar minah ni..hmm awat sekeping dua jer gambo dia....nan ado..gambar lain....takper...aku ignorekan...zaman sekarang ni orang suka curi gambo kita..ya idak?...itulah juga alasan yang dia bagi kat pengguna-pengguna fesbuk yang lain yang bertanyakan soalan..mana lagi gambo akak?.

Then minah tu call kata dah sampai...dari jauh dalam kegelapan malam tu nampak laaa...kelibat manusia shining-shining glowing menuju arah aku...wah! teruja...mesti kalo aku pakai produk ni aku jadi macam glow in the dark. Aduuuhhh terkemut-kemut aku.....

Sekali...bila minah tu wish aku...aku terdiam...(entahlah aku rasa aku diam ker..aku buat ekspresi muka yang akupun tak tau). Ya rabbi...kenapa muka dia cenggitu?...merah-merah macam baru lepas buat facial...facial yang tahap black head ko kena korek dengan besi pengorek tu oleh tukang facial tanpa perasaan belas kasihan. Akupun tanya...baru lepas buat facial ke.....? dia kata bukan..and maybe dia perasan muka aku macam tenuk tahan berak jer...dia pun bagi alasan..yang sebelum ni dia ambik produk salah so dia ambil ubat ni untuk pulihkan muka dia..and so far berkesan...dulu lagiii teruk. Akupun angguk-angguk...tapi masalahnya gambar dia tu memang takde langsung masalah di muka....cantikkkkkkk jer haa..halus mulut dan paling clear sangat tang mata..sepet jer mata takde lah beso macam dalam gambar. Sekali lagi aku terus mengadu kat Jabatan khidmat gossip kengkawan. Kawan aku cakap aplikasi 365 boleh bikin kita lagi lawa.....ada aplikasi yang boleh besarkan biji mata....aku tau tu cuma tak sangkalah..sebab xde cacat cela yang minah ni edit gambar dia..aku pernah cuba edit gambar aku dulu, macam haram jer muka aku...mengubah ciptaannya.....Ya Allah dosa.

dan so far aku guna produk tu xdelah apa-apa berubah...cuma aku kerap demam...perasan tak awal tahun ni aku memang kerap sangat demam. So aku stop. Baru ok.  Tapi dalam fesbuk aku tengok dia dah takde..tak taulah kalau dia jual produk lain ke...aku nak baca testimoni orang lain yang guna produk dia..so far xde. Haduiiii..

So kat sini, sukalah kiranya....penjual-penjual produk setoplah menggunakan aplikasi wajah ni untuk menjual produk-produk korang......maybe ada yang  menjadi tapi ramai yang tak menjadi ahahahahah...aku le tu. Tak elok menipu.....kalo betul sangat nak jual....buat betul-betul cobaan kat badan tu sehingga berjaya. Macam certain-certain penjual produk Herba Life...diaorang guna and train body diaorang jadi shape yang best...baru jual..so orang akan nampak kronologi how u kuruskan body kamu. And bagi isyarat kepada si pembeli yang produk ni kena jaga makan kena senam..kena itu kena ini..so kalo pembeli tak ikut...kamu takkan di blame. Sebab salah pembeli tak follow aturan kamu. Sama dengan muka..pergilah lazer ker...bedah ker...untuk cantikkan muka supaya pengguna tak rasa tertipu bila beli produk kamu. Apa nak takut kalau timbul jerawat..namapun pompuan..kalo bendera merah datang memang jerawat timbulkan....so berniagalah dengan jujur...orang tetap akan beli produk kamu kalau kamu jujur. Ini cakap main redaaah jer..kalau muka takde perubahan still nak jual jugak...ikut kamulah....tapi tolonglah jagan guna aplikasi ni...nyampah tau!!!!

sekali lagi....undilah saya!
jika saya menang..satu shopping komples bertaraf world! akan dibina betul-betul atas jalan raya tempat saya berucap ni. Sekian....



Me Naughty..me Netty

5 comments:

mama tisya said...

edit byk tu..hahaha...jgn mudah terpengaruh nett..kn lebur duit ko

Adlin Mohamad said...

kan sekarang mmg banyak peniaga menipu bab ubat slim la bab pencerahan muka la ...sib baik mak ni x mudah terperdaya (kes sayang duit) kekekke

zarena heeney said...

hhehheheheheh yea terus mengundi saya "D

Ainul said...

bila tgk yg selepas tu nampak lain bebenor..nk tau betul ke idok kena jumpa depan2.hehe

Dzil Khadeeja said...

betol tu YB saya sokong...haha...
mmg dah lama saya perasan kebanykan org yg jual produk, (especially muka), dorang mmg guna app 360 @ 365..even ada sorang artis nie pun saya ada folo dekat instag dia, ada mengeluarkan produk collagen, mmg terang lg nyata dia guna app 360 utk edit gambar muka..muka mmg glossy & glowing abes..mmg x logik lgsg, tp ntah kenapa masih ada jugak yg terpengaruh..mybe sbb dia artis kot..


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno