Thursday, April 25, 2013

Tolonglah Jangan Guna Camera 360 Untuk Jual Produk! Part 1

Hari ni rasa nak switch mood jadi wakil rakyat pulak. Wakil calon bebas Pantai Dalam...boleh?....

and isu yang akan aku petik is.....penggunaan aplikasi camera 360, 365, 3000, 3 million, 3 botox...etc
no.no..bukah jehles....gunalah...xkisah tapi janganlah guna untuk melariskan perniagaan produk penjagaan badan n wajah.

Dah le orang macam aku ni memang suka tengok fompuan shantik saaaaaaaangat!
(Dah ghupa jantans suka tengok fompuan shantiks).
candy crush produk untuk putih kan wajah and kuruskan badan kat internet...of coz kat facebook tu la....
dan aku memang antara yang taksub bila tengok gambar testimoni "before n after" oleh pengguna-pengguna certain produk ni. Siapa tak terpengaruh kalau muka kaler coklat coco crunch aleh-aleh boleh transform jadi kaler kulit telur itik....errghhh memang beza....tak ke terencat tengok perubahan drastik tu and lagi best boleh putih melepak dalam masa 2 minggu ajer...."depends pada body seseorang" la kan. Aku memang kagumlah....
ada tu yang bila pilih produk putih wajah...kena beli jugak produk putihkan badan...Tak ke ko sanggup tengok muka ko putih melepak and body ko kaler normal coklat coco crunch? Takkan nak kata ko tan kan bahagian body kan?...tang kepala ko bungkus takut sunburn....dah tentu2...orang kata ko gila and kurang bijak.

Maka.....orang macam aku ni lah cepat benor terpengaruh akan wassap, call and pm si peniaga-peniaga rakus itu tanpa sebarang syak wasangka yang tahap gaban. Lebih-lebih lagi tengok kat fesbuk si penjual, ya Allah...cantiknya ngalohkan anak pepatung!. Aku cepat terpengaruh ayat keramat ni "hanya 2 minggu untuk mendapat kesan seperti yang diidamkan"..hak tuih!
uih! wakil rakyat tak leh meludah......istifar Net istifar.....

Oh! sebelum tu, aku tak highligh kan semua penjual cenggitu...it just fefahamlah bila sorang dua peniaga buat, semuapun terkena....maaf jika ada yang terasa. Tapi topik ni tetap aku isukan!...ngeh ngeh ngeh.

Last 2 month pun aku ada beli satu produk nak kuruskan badan....lebih kepada bantuan menguruskan badan and of coz aku sedia maklum kena ada penjagaan makanan dan senaman yang teratur. Bab-bab kalori pemakanan aku memang tau. Aku terpengaruhlah dengan satu produk kuruskan badan ni dalam bentuk susu tepung. Ya....aku pernah consult pelbagai jenis produk kesihatan such as Herba Life (memang bagus, cuma aku tak rajin jaga pemakanan)....and ada satu produk ni bikin aku hmm...oklah tak yah sangat nak jaga pemakanan cuma ambil makanan kalori rendah bla..bla..bla...korangpun tau. So, aku pm minah ni, and sepantas kilat sambung menyambung dia call aku, sepatah aku tanya....pantun 15 kerat dia jawap...huuumak aiiiiii.....maka terpaksalah aku balas pantun dia dengan mentransferkan sejumlah duit RM1++.00 untuk  produk tu.

Hari dijanjikan telah tiba, dah cam dating pulak..aku tunggu si penjual dan aku siap dress elok-elok sebab malu la, figure aku yang berangka dinasour t-rex ni nak jumpa si rangka kucing. And she called me to inform dah sampai...maka kami bertemu...and saya sangat terkesima mulut nganga luas.....macam tak percaya. Betul ke dia ni?....cammon..cammon jangan berlawak dengan saya.....jika saya T-rex?...dia adalah godzilla. Terkejutnyaaa....bukan nak mengata...tapi nak kutuk kaw-kaw!....Saya jadi macam nak marahpun ada...beza tu gambar dia dalam fesbuk dengan gambar live talicast. Ok lagi body aku...ok saaangatlah! At list aku ada shape lagi (angkat bakul sendiri.....and lempar jejauh). Si penjual ni memang out of shape...isk kiranya kalo ko peluk ko tak taulah mana pinggang dia mana bontot dia..sebarisss jer. Aku marah sebab dalam wassap dia psyco aku gila-gila...bila dia tengok picture aku kat fesbuk, dia kata kalo aku tak jaga body aku mulai sekarang, laki larilah....baju beli membazirlah..bla..bla...! And yang paling surprise...aku masih boleh maintain cakap lelembut dengan dia....even tho dia kata body you kena ubah sikit ni..and susu ni confirm boleh kuruskan you. Hekeeelehhhhh!!! ko cakap depan cermin ke yang. Persoalannya gambar yang ko advertise tu gambar tahun bila?....nampak macam baru....ke ko pandai ambik posisi bergambar yang ala-ala cover lemak. (macam aku)....memang lain la....and lagi aku terkejut, dia hanyalah budak okey..student..aku ingatkan dah kerja and muka dia nampak matured sangat..aku dok lah berakak dengan dia....bila dah jumpa baru tau. Balik tu aku gossip ngan kawan aku...and aku search..ooo ada rupanya aplikasi untuk shapekan wajah and body......hadui..and susu tu pun...nak kurus kena jugak bersenam and jaga makan...baik aku buat MasterClean....10 hari dah ringan badan. Sekarang ni dia rajin pm aku tya susu dah habis belum...kiranya kena beli dengan dia so dia kan bagi harga bestfren..... sangaaaaaattt....ko patut tanya perkembangan berat badan aku and not perkembangan susu yang ko jual tu....tarik tetet tu panjang-panjang kang! nangis! Ooopss! wakil rakyat tokleh melucasss.

ok..ini baru aku story part 1....jap lagi aku sambung part 2 pulak.
wakil rakyat pun nak rehat minum air kan..eheheh


undilah saya!

Me Naughty..me Netty

4 comments:

mama tisya said...

hah terkejut ko ye bila jumpa..tu la kdg2 yg promot product kecantikan ni tkleh caya sgt nk2 dlm internet fb bagai..kemain die promot soh ko jg body takut laki larik....tp mmg best kalo saje2 gatal guna application tu..aku baru up entry application perfect365...hahaha...tp bkn promot produk ek...

Nad MamaZN said...

Haha! Lawak la kak nett
Saya bace pun rase geram jek ngan peniaga camni

notti netti said...

amy- memang lain muka ko buat 365 tu hahhahaha

mama tisya said...

mau nye tk lain sbb bole mancungkn idung..bole jd kulit licin..bole besokn mata dan mcm2 lg..tkyh pki produk kecantikkan haha


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno