Thursday, February 7, 2013

Doktor Kagum Dengan Saya

Semalam kan saya dah start demam...sebenarnya sebelum semalam dah demam
cuma ketara bila time malam jer
and yesterday kira kemuncak bila satu hari suntuk saya demam
tapi selera makaaaan??? masyallah
macam bela saka pulak rasanya.
...
and yesterday jugak after ofis, saya ke klinik Medivron *depan rumah*
sebab saya takmo tangguh-tangguh
ketaq lutut bila husband kata area perumahan rumah I ada orang kena demam denggi.
...tu yang rajin ke klinik...kalo idok, memang susah I nak ke klinik. Tak suka jumpa Doktor.
telan panadol jer
....
 
kali ni lama Doktor India tu check
sebab mulut I rengannnnnn jer cakap
" I takut I kena demam denggi doktor"
suka buat assumption sendiri kan, kan...
gigih doktor tu check tekak, suluh lampu kat kulit I.
tuuuuu dia....
at the end doktor cakap.
"U are so amazing boleh tahan
demam since yesterday. Found out that ada infection dekat lung and, sore throat,
batuk....selsema."
 
...wow, package I dapat...
I geleng kepala bila doktor tanya, ada sakit-sakit sendi tak?
memang tak sakit sendi pon....I ok..mentekedarah pun ok.
.....buktinya, member ofis beli I nasi ayam and burger tengahari semalam...
and one shot I habiskan nasi and burger. Tu yang member ofis tanya, I ni bela saka ke..hahahahah
.....
so..inilah kawan-kawan I buat masa ni
semua ubat ni mengantuk yer....
semalam I telan ubat ni pukul 6 petang.....lepas tengok
setia hujung nyawa
terus I bom..tido and terjaga pukul 3 pagi and tidur balik and terjaga pukul 5.10 pagi.
tuuudia....
 
 
doktor tanya I...
"Are u sure u tak nak mc?"
 
...
huh..
I rasa part ni paling pesakit tunggu...
doktor dah offer surat mc dah..
...
but I tolak..
"it's okey doktor, esok I ada event to attend"
perrgghhhhh.....
sayang surat mc tu...
doktor just senyum jer.
 
...tapi memang I ada event pon petang ni...perarakan Maulidur Rasul,
dah berlatih beberapa minggu takkan hari jadinya, I xdekan...x best la..
...
nanti I update bila perarakan bermula...
kami team harimau bintang...sebab baju warna cenggitu.
 
and pagi ni takde what I wore today
sebab I xsihat...
so
kasi tayang muka tak siap.
 

1 comment:

nUR_rOsALiNdA said...

Kita kalau demam sikit² pun x MC. Tp kalau time sesaje malas nak kerja tu pulak kita nak MC..Hehehe~


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno