Friday, August 10, 2012

Saya dah ready duit and sampul duit raya pelbagai kategori.

Awal tak aku sediakan duit raya?
Saja agihkan awal-awal, nak elakkan keadaan kelam kelibut macam tahun lepas.

Tahun lepas awal beberapa hari sebelum balik kampung....husband ajak singgah rumah bapak dia..haaa dah failed dah kat situ. Aku tak sediakan sampul untuk bapak and mak mentua aku....isk....tahun lepaskan aku custom made sampul raya...so terhad la.....mana-mana anak buah yang ada tu je la yang dapat.



Rentetan daripada kejadian itu la aku sediakan duit raya dalam sampul raya awal-awal. Senang kalo tetiba husband aku ajak lawat family dia dulu before balik kampung aku...so aku dah ready dengan duit raya.
Kali ni aku tak custom made..aku just tepek blink blink jer......akukan suka blink blink.
Aku dah agihkan kepada 4 ketegori.
'
'
'

Ketegori pertama untuk mak bapak, mak bapak mentua, paklong maklong and makcik pakcik aku.....sampul dia kaler ni.




Then untuk anak-anak buah aku belah husband and belah aku...kali ni sampul raya diaorang lain dari yang lain sikit. Cam ni....


Kemudian untuk tetamu-tetamu..sedara jauh, separa dekat, anak kawan-kawan etc...cam ni
Dan ada sampul biru...aku dah letak kat rumah...so tak dapat snap...untuk budak-budak yang datang beraya di rumah......




So...bila dah agihkan camni...senang kerja aku......ehehehe takdelah asyik tersalah bagi jer cam tahun lepas...sampul sewarna jer....bila ramai datang rumah mak aku..haa dah blur..mana smapul untuk anak sedara, mana sampul untuk anak-anak jiran...sudahnya, anak sedara dapat rm5...budak bertandang raya yang datang dua tiga kali motif nak kaut duit raya...aku pi kasi rm10...kan....dah silap tu...eheheh tak pasal-pasal anak sedara mara jauh anggap aku kodokut. ......
Apa-apapun niat kena ikhlas........

kali ni ingat nak kasi lebih sikit kat mokcik pokcik sedara yang aku terbagi teh orang kampung tu...
buat hilang rasa bersalah.....eheheheheh

Korang camne pulak? Dah siap isi duit raya dalam sampul?????

Published with Blogger-droid v2.0.6

9 comments:

Sidratul Muntaha said...

siap dah,.
thun ni aku kena back up laki aku duit raya tuk anak buah dia.
so,dia plak kena siapkan duit raya tuk mak bpk aku.
btw,aku takde dah PIL
so takdelah kna prepare duit raya tuk mereka
thun ni sederhana aje
since ekonomi pun tak bape sgt
ank2 sedara laki aku pun byk dh keje..
klu tak agak bengkok disitu klu 13 beradik nak bagi seme ank2 deme..
huhuuh
apepun.
yg epnting ikhlas.
thun ni pun tuk adik2 aku tak byk jugak...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kita pun buat cam gini nett takut tersalah terik hahah ..

mamaacha said...

admire dgn sampul duit yang pink tu......cantikkk

SuriHanna said...

cantiknya sampul yang colorful utk anak anak buah tu.. saya suka... saya suka....

Suliana Sulaiman said...

baru balik dr bank..tu pon tukar kat hsbc..sib baik de account kat sana..kalau tak dia tak kasi tukar..sib baik la kalau tak alamatnya kelam kelibutla nak kasi duit raya

Nad @ MamaZN said...

kak, bak 2 sampul berisi yg kaler pink+ijo tu..cam cute2 jek, heheeh

Aida Jelita said...

cayalah duit raya dah siap! kite kat sini baru nak kopek kerang buat rendang untuk raya nanti

Chekgu Azrine said...

bary nk isi..hehe

mummy_ayu said...

dah ciap dah..aku baru dapat tukar duit nie.maybe mlm nie la..aku biasa asing2kan mcm tu jer..or letak nama...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno