Wednesday, August 26, 2009

Bila Chicken Pox menyerang


Ini bukan chicken pox saya....saya punya lagi mengerikan..


Salam......

Saya berasa tak sedap badan...uhuk..uhuk...dugaan betul di bulan puasa ni. Sob...sob.....bila chicken pox datang menyerang seawal usia kandungan mencecah 5 bulan...hadui...tak larat rasanya.....doakan baby saya sihat yer:)

Saya berasa gatal ya amat sangat..(yer la selama ni mana pernah kena chicken pox) uhuk..uhuk dan di dapur ada lagi 6 biji air kelapa yang telah dibeli oleh suami saya. Kenyang air kelapa laaaaaa...............Tapi kan saya bertuah kerana tak demam.....(saya tau mcm mana demam itew rasa) tapi betulllll saya tak demam cuma rasa panas kat tekak n dada jer...........sian dada saya...mengerikan.................saya sekarang tak chomelllll uhukkkkkk...

Semalam saya target chicken pox akan tumbuh dalam dua biji jer di muka. Tapi pagi ini sangkaan saya meleset. Sebanyak 26 butir termasuk anak2 dan cucu cicit C.Pox telah berjaya tumbuh dengan jayanya di dahi, hidung, cuping dan dagu saya terkesima saya.....haduiii laaaa......(kok macam alien sudah) malunya nak bagi suami tengok. Tapi dia terpaksa tengok bagi meraih simpati berganda.

Dah la minggu ni saya ada exam dan oral...aduiiiisssss gi mana ni.......nak taknak terpaksa dtg laa....maaf yer sahabat2 sekuliah ku. Sila jangan lari apabila melihat saya dan sila lah tunjuk2 kan jawapan exam pada pesakit ini...hahahaha.

Sebut pasal mc..klinik di Tangling telah memberi saya mc 3 hari je....baik sungguh hati doktor itew (adakah C.Pox akan sembuh 3 hari??????)...........tetapi tadi bila saya pergi hospital pusrawi and check out mengandung......doktor saya telah memberi 2 minggu cuti since kat ofis saya ada dua lagi wanita yang sedang sarat mengandung...........doktor tak mahu diaorang terjangkit.........kena chicken pox dalam mengandung amatlah bahayaaaaaaaaaa.............

Lepas raya nie saya perlu menghadiri pelbagai ujian untuk memastikan baby saya sihat...........hadui laaaaaaaaaaaa.........................dugaannnn........

bibir dan gusi saya turut terkena bintik2. Oh! sedihnyaaaaaaaaaaaa........

2 comments:

Emy Omar said...

Wen,kita pun kena chic pox bila dah tua2 cenggini masa ada no2 tu baby lagi..ingat jgn kena air hujan nanti betan it's true ada member kat sek saya dia kena hujan nanti berbekas kat tempat tumbuhnya c.p tu..pastu jgn kopek tau nanti berlubang lagi tak comel..apa2 kita doakan awak & baby inside your time sihat insyallah..mudah2 semuanya ok ye..GET WELL SOON..oh ye..masa kita kena tu kita cari kat farmasi sabun daun bambu..melegakan la dari kegatalan

mummy_ayu said...

ala siannya..sabar ye net, ujian Tuhan nie.aku doakan ko cepat sihat n baby pun sihat semuanya...amin! miss u!!muah muah!take a really good extra care of ur self n ur baby tau!


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno