Thursday, May 28, 2009

Ku sangka Pap Smear sakit, rupanya......

Huaaaa.......memang betul la, kalo tak rasa tak kan tau. Yesterday I went to PUSRAWI (my all time fav. hosp) ditemani dayang2 comel I....Ayu and Lin. huaaaa....memang tak xpect langsung semalam. Ok fine we all tunggu lagak lama, from 1100 morning till 2.00 pm...siap lunch kat cafe hotel sebelah lagi. (My doc which is doc. Adilah ada conduct case pulak) tak per.

Uols yang ada baca blog I sedia maklumkan, how scared I am bila nak buat Pap Smear nih, I memang takut nak mampos u....walaupun 2 orang dayang2 I tu cuba buat lawaks jadi pom pom girls, tapi I tetap takut bila fikirkan anu I akan dirobek eeee seremssss. During that time pun I dok terfikir, I nie kena cancer ker?....cancer apa ek? I asyik muntah jer....loya tak menentu, bleeding skit2, sakit kat dada ni bila bangun pagi, sakit kepala (macam syntom cancer je). Kira I reda jer la kalau dapat tau result, cuma I nak tau cancer apa jer. Siap dah teringat nak g amanah raya (walaupun harta tak banyak lagi) nak wasiatkan apa yang patut pada anak I sob...sob...sob...eheeee kira wasiatkan resepi kek pun jadi lah kan....:) Macam2 I fikir, laki I nak kawin pompuan macam mana bila I takder lagi, utang PTPTN I yang haru tak abis bayar tu, siapa nak bayarkan....pelajaran I kat UiTM tu kira burn la....eee melalut I fikir.
Sampai la, nama I kena panggil masuk ke bilik doc. Adilah yang chantik and baiks ati tu. I memang pesakit dia pun sebelom ni, Waktu I beranak dia la sambut and waktu I ada CIS, dia yang tolong buangkan (free lagi) ehehhe. So, as usual I pun cakap nak buat Pap Smear and I tambah lagi cerita, I kata I muntah2, pening...bla..bla..bla...So doc Adilah cakap "U mengandung kot"...ehhhh! I tak terpikir sampai tahap macam tu. I cakap la, bukan lah doc...sebab I bleeding. As usual doc adilah interview la, bila last period and macam2. Sebenarnya tabiat I nie, I tak akan ingat bila I period (daya ingatan lemah ngong) I pun main agak jer...ahhhaha. Tapi being a doc, diaorang lagi terror kan...so dia tak puas hati. She said after buat Papsy...dia nak scan I. Haahaa terima jer la.
Ok...back to the papsy key, I pendek kan cerita..(I taknak cerita betapa gemuruhnya I ok, sampai lupa tanggal spender) U KNOW WHAT I tak rasa langsung benda alah tu cucuk anu I eheheheh. Serius, I tak rasa sakit...siap I blur lagi bila doc cakap "okey siap". Memang blur....cepat benor n tak sakit langsung. Rasa macam letak straw jer kat bawah kita ni n dah! siap. Huwaaaa, hari2 pun I bleh buat lepas ni..huhuhu belagaksss. Then doc. Adilah sambung scan I, dia masukkan ada satu batang besar kat bawah I (tak sakit pun, sedap ada la)and u know what....doc adilah cakap....?
NETTY! U PREGNANT LA!!
I memang tergezut? siap tanya doc tu, bila I buat? doc. nie betul ker?
Sambil cekak pinggang, doc Adilah cakap "HABIS YANG KAT DEPAN I NIE APA? DAH ADA JANTUNG DAH PUN" dia pun besar kan sound jantung anak I.....
Huwaaaa....I tak sangkaa......dah dua bulan usia kandungan rupanya. Yang Ayu ni, dok menangis tak tentu pasal, cam ko lak laki aku. I relax jer. Relax dalam tergezut hahahaha. Doc tanya la, I ada makan apa2 ker?...I pun cakap la,hari tu I ada makan nenas, and rebus halia bara, sireh and lada hitam (becoz that time I tot I ada cancer kan..kan...orang kata minum air rebusan tu bleh reduce the cancer) huaaa bengong I. Doc. cakap patut la bleeding....tapi dia tengok so far anak I sihat...huaaaaa syok....(terus sms hubby I kat sgapore) sukeeeee
So...ghupanya penyakit yang I sangka cancer tu sebenonya anak I lah yang dah 2 bulan usia kandungan.....ehehe buat malu jer (no wonder la berat badan I bertambah walaupun I tak makan) mati2 I ingat wah ! ketumbuhan I dah membesar dengan sihat!. Macam2 hal lah! so I muntah2 pening nie coz of morning sickness. eeee malunyeeeee.........


Me Naughty..me Netty

5 comments:

mummy_ayu said...

congratulations!!! ko ada ke cita aku nangis..tu bukan nangis,tu seronok sangat! ye la, aku pun nak ko pregnant cepat...carikan adik untuk imran...what ever pun, selamat menjalani alam mengandung yang dah lam ako tinggalkan!...muah!!!

Superstar said...

wah congrtas dearest!!!!!!! this is a good news!! hehehhee

Mummy Zuan said...

its a good news,congrates... btw,how come you don't know u pregnant?hehehe..biasala tu..

Mummy Zuan said...

sori..lawat tak bagi salam..a'kum....hehehe...sumble upon your blog while hubby was facebook-ing with you..

notti netti said...

thanx semua...hahah. Mummy Zuan...my hubby kat singapore during that time..belajar..so jarang le jumpa...sekali jumpa, tu yang ter...tuu heheheh eh! ur hubby sape ek?....


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno