Wednesday, May 27, 2009

Apa nak jadi dengan dreba teksi sekarang :(

Teksi ini tidak ada kena mengena ngan teksi yang I dok complen ok..

When I start taip this entry je, I feel reaalllly tens. Erk, pepagi I dah bikin my mood down. Now a days nie, sikap segelitir pemandu teksi di Mesia nie...is sooooooo annoying! I tak mention semua hokey, kang ada yang pak or hubby drive taxi marah kan I. huhhuhu....bukan apa, dah banyak kali I terserempak with this kind of 'kurang hajar' punya dreba teksi xpecially at KL. (Oh! jauh sungguh tatasusila kalo nak dibandingkan dengan dreba teksi singapore) eeee kan dah terpuji negara lain....haissshhh.


The insident happen yesterday when I on my way to meet my friends at Jalan T.A.R. Kalo uols tau, I dari belakang SOGO (yang laluan jual karpet tu) nak ke simpang masuk ke semua mailto:house@%20masjid India, so I dah bagi signal nak masuk simpang ke kiri, ok fine....sebab pemandu teksi kat mesia ni berbudi bahasa sangat, so takde la sempat I nak masuk ke kiri semua house tu since this one teksi dreba cam tak bagi peluang kat I nak masuk kiri. Ok fine I go terus jer sebab kat depan near traffic light nak ke dataran merdeka ada satu simpang masuk ke jalan masjid India. Nak di jadikan cerita, I yang agak2 terlupa mana la simpang tu and for sure taknak missed the second simpang, termasuklah ke laluan bas or teksi (dah memang jam) I terpaksa la kekalkan laluan I kat kiri jalan. Then this one teksi yang kaya sangat budi bahasa ni, nak keluar simpang. Tetiba jer dia celok depan I secara drastik, terkejut la, at least bagi I jalan dulu bukan nya ada gap lebar pun dia nak masuk melulu. Siap tunjuk f*^k finger kat I...eee come on la! ko ada masalah keluarga ker?. I pun hon la kat dia (just nak bagi peringatan...bahaya dek oiii)....mak bapak engko tak ajar ker? (memang muda dreba teksi ni, dak melayu tak lepas sekolah kot) and then apa lagi....dah darah muda.....that teksi drebar mula la kejar I konon......konon nya dia nak marah la...pooodah...siap cakap kat I..."Oii bodoh! ni laluan teksi bodoh"! eee....menyirap I dengar...since I pun tak pasang air-cond...bukak tingkap....(dah nama simpang yang I nak masuk tu kat depan jer...kang I dok laluan tengah...teksi2 bodo macam u bukan nak bagi I chance masuk kiri...bustard. Lagipun, I tak usik u, I hon jer...bukan I tunjuk lengan pun! I apalagi, naik gaban la....I cakap...."aku peduli apa...B**GANG..."(kalau ikutkan nak cakap panjang lagi, tapi...eheheh jam kan?...control ayu musti ada gak kan?...Then I terus drive....I jeling la jugak kat dia.....biasak la....lelaki muda...kalo orang pompuan lawan...tergugat la jantans dia (nak...nak...akak cute cam I hehehehe)...mamat tu konon2 nak langgar I la...kejar la...himpit2 la...sabo jer la..tak matured, baru dapat drive teksi gamaknya. Then dia cakap lagi "&^&%%$$& Aku saman ko"...bila I dengar jer dia cakap ayat tu, I terus gelaks...hahahah mende la lu....ko drebar teksi ada kuasa nak menyaman ker?....eeee rasa cam nak mintak kat kuasa dia nak saman2 orang...poyo. Yang bestnya, banyak kereta yang hon kat dia....I tak pulak..wah! gumbira, ada tukang support. Yang I geram sangat, becoz, mulut dia lancang sangat........mentang2 Jam, dia keep on maki I n siap cakap I anak haram la ...apa la....(sorie eh dek teksi, I ada surat beranaks okey, n I kawin pun bapak I yang walikan...poyo) bila dia maki, I buat2 nyanyi...hahah..lagi bengkek I rasa dia....hahahah tapi, nak kata I sorang yang lalu jalan tu...tak jugak, depan I ada kereta sorento drive by ada 2 orang pegawai askar (I tau sebab no plat dia start with Z n dia pakai uniform askar) eheheh, belakang I this 3 lelaki naik kereta myvi. so...why not this driver teksi yang cerdik akal ni marah sekali kaum dia....apsal nak aim I sorang jer....(mentang2 I perempuan dia ingat I takut la)......piiiiigggggiiiii daaa....sekarang ni bukan cam zaman dolu-dolu, sekali sergah pompuan dah lari masuk dapur...ceh! (hmm thanx to my hubby, sebab dia garang, I pun terikut garang gak...kat jalan raya jer la...ahaks) tapi I nak ucapkan T.Q gak la kat drebar askar tu (walaupun diaorang tak baca blog I...ahahah) why? becoz diaorang cuba jadi penyelamat I, soronto askar yang at 1st kat depan I terus ke kanan I...meaning that teksi c*#*i tu jauh ke belakang...ahahahah sampai la I berjaya masuk simpang masjid India...kih2. Kepada pemandu teksi tu pulaks.....ko ingat ko sorang bayo road tax?....g balik kampung la....bawak kereta pun tak betul!.




Me Naughty..me Netty

2 comments:

Applique Tee Shoppe said...

kekekeke.... lenkali kalo dia maki bodo, jawab cam gini... "kau lagi bodo, tak pandai baca blog!!" hahahahahaha

mmg geram ngan drebar teksi mentang2 dia 18 hours duk atas jalan raya, depa ingat depa dah expert sangat laa bawak keter...

Atap_Rumbia said...

Net net...Die tunjuk F!@K Finger kat ko Net..nasib baik ko tak ikut perangai buruk budak tak cukup sekolah tu kalau tak terkenan kat anak ko dalam perut tu nanti...

aku setuju ngan ko pasal driver teksi kat KL n...macam Hampeh, Memang kuang hajo....ntah bile la nak berubah perangai diorang ni...


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno