Wednesday, August 19, 2015

Mak Andam Di Kalangan Kawan-kawan Seperjuangan

Halloooooooo.........

sebelum aku nak merapu panjang lebar...meh aku cerita serba serbi simple dimple mengenai juru make up baru kegemaran aku ni. Yaaaaa bila lagi nak promote member sendiri kan.....beberapa tahun aku kenal member aku ni tak pernah dia belai muka aku elok-elok. Ni kira fes time la dia bagi kasih sayang kat wajah aku walaupun kengkadang aku rasa..."eh! dia ni nak make up aku ker? or nak tonyoh muka aku".....hahaha dan kau harus redho sentiasa bila mak andam ni jerkah kau suruh diam yang mana secara otomatik terkejut lalu tak sengaja terkeraskan segala urat saraf, urat kentut kau........Seyes memang korang akan diam, walaupun korang dah rasa miang atas bawah nak bercakap.


haaaa see....lawa tak dia make up?....yang patung tu memang dah sedia lawa tapi bila di touch up kan lagi memang ko rasa macam princess beku jer. 

Mak andam pun lawa juga......aku syak dia guna susuk timah cair. Seyes tak tipu. Hahahahah yang sebelah aku tu la mak andam/ make up retis yakni kawan aku. Nama dia Izyan. Terpulanglah pada korang nak panggil dia apa...kak Yan ker, kak make up retis ke, kak Yayan ke.....aku pun kengkadang tersasul gak panggil dia kakak walaupun aku seinci matang dari dia muahahahah.

So far pada sukakan make up yang ala-ala santai.....boleh la gunakan perkhidmatan dia. Dia ni simple jer orangnya.....takde la nak sediakan kemenyan, pulut kuning, kelapa muda, ayam hutan ker untuk naik serikan wajah korang. Yan ni guna make up yang bagus...So no penggunaan make up Fake ya.....sekali dia touch up korang, insyaallah naik serinya....kalau tak naik seri jugak...salah kan diri sendiri...jangan salahkan si Yan tu...ahaks....

So pada sesiapa yang berminat nak gunakan perkhidmatan jurusolek apa-apa juga majlis (events, wedding, photo-shoots, photo boom) dengan harga yang berpatutan, boleh contact Yan

Instagram : Redzara_makeup
Wassap/Contact : +60176605857

Insyaallah...dia akan layan kalian dengan baik.......dia bukan lah karnivor....saya jamin.

ok...lupakan pasal Freelance make up artist tu....

meh baca story lepas main make up-make up.....
'
'
'
'
'
'
'
'
'
sebenarnya tak ada apa pun yang nak di ceritakan...
just nak tunjuk gambar kawan-kawan I yang mulus tulus skema konon.....di majlis makan malam di Renaissance Hotel kelmarin.
Bila dah jadi mak-mak ni sometimes we need old friends (see tua dah kan?) untuk naikkan seri muka kita yang monyoooooooookkkk memanjang.

at least ada kawan-kawan tua ...ooopppsss kawan-kawan lama ni la bagi kita seronok dan hilang stress.
Ada jer gossip nak cerita walaupun gossip tu sebenarnya takde kena mengena dengan kehidupan peribadi masing-masing. Habis semua mat bangla bawah hotel nak digossipkan....eh kenapa.....????

Ni laaaa kawan-kawan aku yang ikut mood sewelnya.....akupun sebenarnya jarang nak lepak dengan diaorang ni.....tapi atas matlamat untuk jadi PM wanita pertama...aku gagahkan juga merapatkan diri dengan diaorang ni walaupun aku tak nampak sebarang bantuan oleh diaorang untuk mengharumkan nama aku di arena politik tanah air.

Yang pakai tudung pink tu platun mate aku Si Mai namanya.....haaa dia orang pertama aku rapat time 1st time nak ambil ujian kecergasan......time tu dia tak pakai tudung, dia pakai rambut lagi.....dan aku memang target dia akan terkeluar disaringan pertama sebab dia kuruih sangattttttttttt. Sekarang ni pun kuruihhhhhhhhhhhh!!!!...aku bennnnnncccciiiiiii......sebab dia boleh makan sedozen pizza dengan body tak mengembak manakala aku makan 2 keping pizza dan usus aku akan mengembang bak dibajai oleh baking powder...nyampah!!!

haaaa member aku yang lagi satu tu....yang pakai rambut panjang tu......eheheh itu namanya Alin Tan.....orang kampung aku tu......aku bersyukur sebab rapat dengan dia sekarang ni.....why? sebab dia baik, ala-ala skema....dan yang penting dia lebih blur dari aku....so aku win sikit kat situ ehheeheheh.
sorrie eh amoiiiiii
"watch your step"!!!!!


ada jugek kawan-kawan yang lain yang kira rapat lite-lite.....tapi kami still boleh bergossip perkara yang sama seperti kadar pengeluaran buah kelapa sawit Malaysia, gossip mengenai arena bola sepak negara...gossip mengenai total uban di janggut KJ......yaaa itu semua kami boleh get along together.........

Bila dah masuk 30 an ni....memang seronok kalau dapat bercerita dengan kawan-kawan lama....
nanti masuk 4 series pulak...then 5 series....then 6 series.....then 7 series.....mesti tak dapat nak cerita laju-laju and panjang lebar kan....sebab memasing dah pakai gigi palsu.....oh sedihnya.......
boleh terfikir bila cakap laju-laju.....dengar bunyi gigi palsu berlaga...tak pun paling havoc kalau ada yang terjatuh lalu disambut oleh kawan-kawan seperjuangan....dengan hilai tawa...ooohhhh sungguh sedih saat itu. T_T

ahahahahahahha kenapa aku gelak?

Dah laaa....

adios!!!!!.....


3 comments:

zarena heeney said...

meriahnya bila dapat jumpa semua geng lama-lama..
kurusnya yang pegang anak tu
jeles

REDZARA JAAFAR said...

Bila aku baca apa yang ko tulis ni... Bunyi macam memuji..tapi kenapa aku rasa macam kena maki jer ehhh?

notti netti said...

Zarena Heeney - memang...jadi mak andam ni otomatik empunya diri akan kurus....kurus beli make up ahahahah

Redzara - eh kita-kita kan suka puji kasar ahahahaha. Itu yang membawa bahagia ahahahah


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno