Friday, August 30, 2013

What I Wore Today.......Think Like a Boss

Look like a girl, Act like a lady,
Think like a man, work like a boss.
 
 
BFF ngidam Dim Sum
have to google
So, I'm on a pretty sweet routine right now
googling googling googling
 
*_*
 
WIWT
-office peplum-
 

Thursday, August 29, 2013

I Hate U ....What I Wore Today.


Assalam and gud morning.
....
not so good today but life goes on.
doing the tasks you hate most
it may be an easy task and I try to avoid it
but tak boleh laaaaaaa.....
 
......
I hate it! I hate it! I hate it
and I tak ikhlas langsung sekarang ni.
 
argghhhhh!!!
try acting normal
 
S.M.I.L.E.
 
WIWT
s.t.i.l.l. s.m.i.l.l.i.n.g.
 

Tuesday, August 27, 2013

What I Wore Today....Busy Day Funny Day Blue Day


 
Love to say 'Blueek!' nowadays..
haiyaaa.

 
hey! I've got a blink blink (sequins) on my shoulder
hahah just perfect n nicey
oh!
- It's VARIANTE-

Monday, August 26, 2013

Thanx U!! BFF......cedap sambal tu oooooo


 
kalau laki aku rasa sambal tu mesti nangis!
apa-apapun thanx a lot to Mummy Ayu
sbb bekal kan I breakfast pagi tadi.
shidap oooooo

What I Wore Today.......Blueek Black.


 
malas nak cerita
WIWT

Friday, August 23, 2013

What I Wore Today.....Breakfast Ubi Kayu & Sambal Udang

Gendang Gendut Tali Kecapi,
Kenyang Perut Suka Hati,
 
 
Alhamdulillah
thanx tu my kerani - Lela
the ubi rebus and sambal udang sangat sedap.

eheheh but jamah sikit jer.

so..
WIWT


Thursday, August 22, 2013

What I Wore Today........Condolence to Them

Assalam,
Yes, It is a big tragedy to the families.
Salam Takziah
 
.......*-*........
 
 
WIWT
normal peplum by aunty nyonya 

Tuesday, August 20, 2013

Legoland Water Park - Opens October 2013

Pagi tadi baca paper
jumpa advertisement ni.
 
 
paling teruja yang kat bawah ni

 
LEGOLAND WATER PARK
uishhhhh anak-anak aku memang pantang nampak air. Tak kiralah air minum ker air mandi ke air mata ker (haa yg air mata tu aku lak yang pantang)
nak-nak yang ada taman tema LEGOLAND tu.
 
time LEGOLAND dok advertise kat tv tahun sudah memang hehari anak aku Tanya bila nak pergi lagi LEGOLAND.
sampai aku naik takut bila tengok iklan lego kat tv....takut anak aku Tanya lagi dan lagi dan lagi dan lagi sampai tido.
 
*0*
 
macam last time rugi sikit la bawak ke LEGOLAND since si anak-anak aku tak boleh main certain-certain mainan.
aku pulak kena control perangai...takkan aku over dari anak walaupun naluri macam nak mainnnn jer kan. Kena kawal perasaan depan tok laki.
 
kali ni tak tau la rasanya nak bawak mak bapak aku join sekali if suami aku busy.
better plan from today. Target biasalah time cuti sekolah kan.
 
eheheh adios!
 
 

What I Wore Today.......Fasting Day 2

Assalam and thank you so much for answering my question regarding fasting the 6 days of Shawwal and missed days of Ramadan.
 
tq so much.
 
 
"It is valid to combine the intention of making up missed Ramadan fasts
and the sunna of fasting the six days of Shawwal, though performing
both separately is greater in reward"
 
 
 

 
 
naughty netty

Monday, August 19, 2013

Ada Soalan Nak Tanya Korang

Er...wahai kawan-kawanku
nak tanya tentang kemusyikilan agama
...
aku dah google dah yahoo
tapi macam-macam versi ado.
so Tanya pendapat korang pula.
 
 
aku puasa ganti start hari ni
then ada sorang akak kat opis ni tanya aku
aku puasa ganti or puasa 6?
 
yerla...since aku blom monopos lagi kanz...
so aku cakap puasa ganti.
 
lalu dia bertanya " kenapa tak buat sekali puasa ganti and puasa 6?" niat sama.
 
aku yang blur-blur and rendah ilmu agama ni pun tanya
"eh? boleh ker?"
 
 
so soalan aku kat korang yang lebih berilmu agama dari aku ni
 
BOLEH KE AKU COMBINE KAN PUASA GANTI AND PUASA 6 NI DALAM HARI YANG SAMA?
 
tolonglah jawab.
sekian
 


Me Naughty..me Netty

Padan Muka, kan dah kena kemas meja.

 
Datang kerja hari ni dengan semangat berbunga-bunga
cam rindu gile nak ke pejabat *jebik bibir*
as usual feeling feeling xcited melampau-lampu sambil dok kira hari nak settlekan puasa ganti and puasa nam.
buka pejabat..wah! bau kertas...
buka bilik ofis...
nah!!!

hambiikkkkkk!!!.
Padan Muka!!
siapa suruh balik menggelabah khamis lepas-lepas (before raya)
haa..maka xboleh relax baca paper....
kena ngemas dulu apa yang patut...
 
feeling xcited dah bertukar jadi nak demam la pulak.

Tuesday, August 6, 2013

Monday, August 5, 2013

Panik!! Lupa Masuk Duit Raya Dalam Sampul


 
haa kan dah kata...
aku pernah termimpi yang aku tak bagi langsung duit hari raya tahun ni
---
mesti anak-anak buah aku tak berapa gemar mimpi aku ni kan kan...
 
boleh aku lupa kan......bangun pagi tadi baru teringat duit raya dalam laci ofis.
Tatkala aku off hari ni aku gagahkan dating ofis semata-mata nak settle benda kecik ni.
 
ni aku tengah settlekan apa yang patut and print sticker Selamat Hari Raya untuk dilekat pada sampul raya DIY. sekian.

Thursday, August 1, 2013

What I Wore Today.....Kasut Purple Yang Berjaya Buat Aku Tergolek Dok

 
Seriously, it's quite long since I wear these purple shoes
I have recently been experiencing allergic kind of thing on my feet after wearing it
and today was my second time walking tough with ermmm kasut yang berjaya buat I jatuh tergolek. 
Bukan senang ooooo nak lupa pengalaman jatuh tergolek kat kaki bukit sambil diperhatikan oleh bos yang baru lapor diri kat ofis saya *( haish! Such a dramatic acting.
 
Still remember on that day when my boss (new boss) invited me to join him for lunch.
Of course not two of us daaa...with tiga orang lagi kawan office.
and during that time I don't know why I wear that shoes. I tau kasut ni tapak dia licin sikit and a little bit tight *sebab kasut baru*.
....
 
and yang best I didn't expect that we gonna use that trails.
ada satu denai berbukit kat ofis, kiranya macam shortcut to car park la.
dan saya memakai maxi dress lite pepel.
bila tengok denai berbukit tu dah macam rasa something
Ying and Yang pun macamtak berapa kena jer time tu.
 
teman-teman lelaki of coz la senang nak panjant and langkah sebab pakai kasut flat.
yang minah minachi ni haaa yang terkontang-kanting nak panjat, macam mana pun tak tau.
 

but being me....eheheh
keyakinan adalah penting.
which is...motto Yakin Boleh! sentiasa bermain di kotak fikiran time tu.
and I was the last one to climb denai berbukit tu.
and guess what
I Berjaya!!! saat naik bukit tu...waaaahhhh kiranya dasyat giler la Net
pakai kasut 4 inci panjat bukit haaa.
 
but,
langit tak selalunya cerah.
I don't know what I did wrong....or ada dosa yang tak settle ke or ada unsur-unsur kianat ke....
the last step kat atas bukit tu.....my heel somehow terbenam kat dalam tanah yang lembut (maybe lepas baru hujan) and time tu mula rasa medulla oblongata dah tak dapat nak memainkan peranannya dengan tepat. Sistem GPS pun tunggang langgang.
.....
and my jari jemari yang gemuk time tu sepantas kilat menggagau rumput-rumput kecil near me. But it seems it won't help oso. Apsal la rumput ni tak membantu. Kononnya nak berpaut pada rumput. Tapi persis mencabut uban di rambut. Kemain senang rumput tu tercabut. I think time tu nyaris botaklah rumput-rumput kat situ coz I try berpaut pada mereka-mereka. Kotnya boleh jadi cam tali kan. So takdelah I jatuh.
Tapi....as I said before "The Sky is Not Always Bright Like a Diamond" kan.
 
maka dengan rela hatilah I terpaksa merelakan diri tergolek kat dalam semak nun di bawah bukit yang tak berapa tinggi tu.
Ye...Net Berjaya!!! Berjaya Jatuh Lagi!
I still remember my words saying "Mak! Kasut!"....entahlah itu jer mampu cakap. Suppose I should recite a doa ke, sambil jtuh sambil baca doa.....kan....barulah jatuh dalam keadaan tertib dan beriman.
Sakit oooooo....I tak ingat dah either kain maxi I terselak atau tak....
kalau terselak rejeki pada binatang-binatang kecil yang berada di situ maupun yang terhempap oleh bontot I yang seberat 2 tan ni. Innalillah.
 
....luckily one of my office mate saw it. (aduh! dah Nampak aku jatuhkan...confirm jadi bahan) nasib baik perempuan. Tapi problem is dia mengandung and how could he help me yang sedang berkubang dalam denai yang berlumpur lite-lite?. So nak tak nak dia terpaksa panggil one of my office mate berbangsa lelaki....key fine...I malu tahap taknak cakap dah dengan sesiapapun time tu.
 
So dalam keadaan masing-masing ketawa malu dan I pun buat-buat ketawa malu juga
 (nyumpah-nyumpah dalam hati adalah wajib yer). Terpaksalah mereka tarik I. Kalau dah malu memang takmo bangun. Rela duduk situ berkubang sambil menikmati pemandangan indah nian puteri bunian.
 
Seperti kotak besi kontena I ditarik oleh dua jentera berat naik ke atas bukit.
dengan perasaan menyerah I relakan jer mereka mengilai-ngilai ketawa.
takpe-takpe...I maapkan uols. Nampak gaya kena overhaul baik part-part tertentu body I. Tak boleh nak nangis or marah.
....I kan diva. Diva mana boleh marah, diva kena cool...secool bontot I yang macam kemek sikit dek hentakan kuat atas muka bumi yang tak rata.
 
tengok baju I..key fine...kotor...tapi bila tengok kasut baru velvet I...hayoooo penuh lumpur ooooo
tu tu kat bawah, masih ada lagi tinggal kesan cela lumpur. Nyampah pulak nak tengok.
tapi seronok la jadi bahan gelak sakan kengkawan sealiran.
Isu terkini time tu adalah
"ofis bergegar Net jatuh bukit" ..."lagi"
 
Okey Bai!.


© Copyright Reserved to NOTTI NETTI l Designed by DayangDeno