Wow!!

Wednesday, September 26, 2012

First Thing First........What I Did

Ok..ok.....korang yang bekerja!
1st thing 1st in da suam-suam kuku morning, tat kala korang sampai pejabat
apa yang korang buat?.....
of coz la bukak kunci pintu ofis tu....dah biasa dah..
maksud I....perkara pertama yang kamu buat tatkala duduk di kerusi dalam bilik ofis kamu?
adakah kamu akan merenung screen komputer lama-lama dengan harapan komputer tersebut akan switch on dengan sendirinya???
atau.....kamu sampai-sampai je duduk di kerusi terus buat kerja??? capai segala report-report or paper yang perlu disettlekan??? kamu memang terbaeekkkk
atau...kamu jenis yang sampai jer atas meja terus baca paper?
selalunya kaum lelaki cenggitukan???

so??? apa first thing first yang korang buat tatkala reach office?
as for me....
first thing first I did when I reach office is
do conteng-conteng  the muka...
ehehehehe
taraaaaaa....


see...see.....acik baru sedar sebenarnya habit ni....
dah jadi habitatpun.
maybe ada antara kalian yang suka conteng-conteng *make-up* muka kalian dari rumah lagi.
but tidak bagi saya.....saya hanya akan memakai susuk *make up* apabila sampai di ofis
maka....sesiapa nak lihat muka tanpa memakai susuk *make up* wajah saya...sila lihat diawal pagi buta keliwon.
apabila sampai je ofis...maka muka saya akan otomatik diconteng..
kasi colourful gitew.......
and the best thing is...saya suka conteng tang mata....
almaklumlah...mata sepetttttt.....
so perlu diperbesarkan menggunakan teknik contengan manja...
walaupun resultnya tak besar manapun after diconteng T__T


so....
apa first thing first kamu pula?

ps/ lagi nak diet...lagi aku disogokkkan dengan menu lazat berkrim!!! ceh!

Tuesday, September 25, 2012

Adat Si Pembuat Kek.....Kek Sendiri Tak Suka...Kek Orang Lain Yang Menjadi Phoooojaan Hati.

See...see what I mean?
Walaupun saya dikenali sebagai tukang buat kek...tapi saya rak gemar makan hasil tangan sendiri. Atas tu saya beli kek si merah velvet kat kedai kek di Bangi tadi.
Rasanya macam emm emm macam.makan red velvet la...shedap!!

Tapi kalo air tangan sendiri...hmm memang xde selera. Kenapa agaknya ya?
Sakit kah saya???

Oh! Minggi ni jer ada 4 tempahan yang perlu dilunaskan......chaiyooookkkkkk!!!!
Nak kumpul duit beli kereta kura2 volkswagen.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Apabila Robert Pattinson Nak Berbaik Semula Dengan Kristen Stewart

Kalau akulah kan....WOW!!! memang pucuk dicita ulam mendatang.....kan...
tapi tu la...kalau bab berangan ni memang best.......

Ni pepagi buta aku beli Utusan....memanglah awalnya akan tengok tajuk penting dulu..then tetiba nampak tajuk kecik "Bekas Kekasih Kristen Stewart Mahu Berbaik" tak ko tak bersungguh-sungguh nak baca kisah selanjutnya?.....lupa segala bagai kisah sensasi Jet, kisah kemalangan maut...bla...bla..bla...

itu bagi peminat Twilight macam akulah......
aku memang suka hubungan abang Tinson dengan adik Stew ni....nak...nak tengok adengan dalam twilight. Tak ko pecal lele sensorang.......????

Ikut kata paper yang aku beli tu si Robert Pattinson (RP) *26 tahun* ni sebenarnya masih sayangkan si ex gepren dia Kristen Stewart (KS)*22 tahun* and dia mati-mati confirm yang si KS ni pun masih cinta sakanlah kat dia. Cuma si RP ni kata, dia akan terima si KS jika si minah ni setuju nak kawin dengan dia. Maaaaakkkk aihhhh! kalo aku...aku terima jer...walaupun si RP jenis tak mandi pagi.......apalah si KS ni, pakwe kemain hero amerikha!!!....berebut peminat nakkan si pakwe dia ni, boleh pulak si KS ni curang...chait! dengan Rupert Sanders pulak tu...heeee taste masing-masing sukar diduga. Yang muda ada...nak jugak yang tua dan dah ada family.

time dia cheating.....dengan pengarah yang dah berumur.

Dulu aku ada baca yang RP ni berkawan baik dengan katy perry....tapi rasanya macam tak sesuai pulak.

Apa-apapun...hailah KS...tu haa...si pakwe mung tu dah nak ajak kawin.....terima jer laaaa.......


Tapikan...kalo si RP asyik desak si KS untuk berkahwin...yang mana si KS masih belum bersedia...pun susah gak...ini boleh mendatangkan penceraian express....cer tengok macam angelina guli and brad pitt...relaaxxxx jer...


seyes!!! kalo soalan ni keluar exam..confirm aku score!!!
Me Naughty..me Netty

Monday, September 24, 2012

Dah Ready Nak Belajar Semula.....




As usual...awal semester
Semangat nak belajar tu kira lain macam sikit.
Sem lepas siap buat buku nota bagai.
Tahun ni kira buat simple-simple.
Just file for each subject.


Net ambik 3 subject sem ni.....so ada 3 file.
Kali ni kawan dengan budak-budak dean dan rajin.
So harap-harap aku pun ber'dean' and rajinlah hendaknya.
Hehehehehe......

Bulan NOV tahun ni konvo saya...eheheheh tak sabar nak tengok baju.....walaipun baju tu dicover dengan jubah nanti....eheheheheh



Me Naughty..me Netty

Friday, September 21, 2012

Buat Puding Trifle Untuk Kawan-Kawan Ofis...sungguh! ikhlasssssssss...


Salam...
Hari ni terlebih rajin buat Puding Trifle 
khas
buat kawan-kawan ofis terchenta........*cam tak ikhlas jer sebutan aku ni*
.....
yang kecik tu untuk BFF
yang kembar dua sejholi tu untuk teman ofis yang duk jauh...
jauh sangat....tetiap hari aku kena mengadap muka diaorang-diaorang ni
so..untuk kasi diaorang lak ngadap aku...aku kasi puding trifle kangkangan untuk diaorang
eheheheheheheheh....
dan yang besar gedabaks tu untuk budak-budak ofis aku
yang tak pernah complain bab makan
...which is ...i loikeeeee sesangat....
akukan suka buat macam-macam, tapi tak suka dengar complain...
mengaku jujur ni...

and untuk sekian kalinya...
mana BFF Mummy Ayu ni....?????
ko taknak puding ni ker??????
hello cepat.

oh! sesiapa yang nak tempah pun boleh.....

adios..!!!!!!

Wednesday, September 19, 2012

Oh! My Baju Raya.......Tempah Kat Mana??????

Dah habis raya baru aku publish baju raya aku kan?..
okee..pada yang bertanya..sekali lagi aku maklumkan yang aku tempah baju raya 2 pasang kat butik nilam...
ini choobaan pertama aku menempah baju dengan si Ainol (ladyimran)...
pada yang bertanya kat mana butiknya..
ohooo..sebenarnya butik nilam ni is online butik...
just kalo rajin ko datang rumah ladyimran and fitting sekali..
senang...
1st pakai baju ni aku dah memang suker dah..
hasil kerja and jahitan dia halus eventho banyak ubah sana-sini..
nak cantik mesti kena banyak ubahkan?...
dan at the end...saaaaaaaangat puas hati dengan baju yang aku deco...ladyimran kasi lukis itu gambar baju sama patung botak...and dia jugaklah yang cari tukang jahit yang berpengalaman.
it's up to customer either nak tailor mahal or murah
but still jahitan berkualiti.
ok....antara baju raya hasil tangan ladyimran adalah seperti di bawah..



pada mulanya aku nak kaler aqua which is aku sangkakan biru jernih gitew..
but then dapat kaler ijo aqua..
okelah...aku suker gak...jarang ada kaler ijau...
haaa yang kat bahu aku tu sebenarnya...
ada macam skirting...gitew..
kes aku tengok drama korea la...ada budak sekolah dalam cerita tu pakai baju sekolah ber'cape'/ skirting
tu yang aku terikut tu....
but then dalam gambar yang korang tengok ni..aku tinggikan skit skirting dia...
kalau ikutkan jatuh bawah bahu...cam designer ladyimran design kan...
tapi ikut cita rasalah....
korang mesti ingat tu tudung akukan...? walhal tulah skirting baju kurung aku muahahahahah

Published with Blogger-droid v2.0.6

aku paling suka kain baju ni...memang sukerrrrrrr sangat!


sketch baju aku.


yang seterusnya sketch untuk baju kurung moden royal blue.
memang aku suker tahap gaban mengalahkan 50 rasaksa hodoh!
 sangat cantik....cuma tang bahu tu..sebelum ni aku request bahu terjongket skit
but....ada masalah sikit...so no hal laaaa...
sebab aku suka...
and jahitan dia thumbs up!!!!
terlalu kemas!.....
and baju ni datang sekali dengan hood dan 3 tier sarong...
aku suker giler baju ni...!
batu-batu permata tu pun tak over...
ada tang dada and bahu sikit.....


hooded ni memang I loike..dah member dok tanya mana aku beli tudung tu...padahal
dia attach sekali dengan baju kurung tu.
designer combinekan dengan kaler hijau....
naik you......


so far baju-baju ni aku baru pakai sekali...
satu time 1st raya and satu lagi time majlis jamuan raya kat ofis..
so...ada lagi projek baju yang aku nak mintak butik nilam bikinkan...
sebab dah bestkan....
sesiapa yang teringin nak tempah baju kurung or macam-macam baju...
silalah ke facebook Nilam
@
http://www.facebook.com/nilamboutique
@
http://www.nilamboutique.com/

satu lagi...
nak baju yang hasilnya terbaik....duitpun kenalah baaaaeeeekkkk jugeksss...
kan..kan..kan...apa-apapun deal sendiri dengan tokey Nilam ek....
sekian..
customer yang pueh ati.

Sekitar Majlis Menyambut Hari Jadi Anak Kawan Saya

Perrghhhhh!...skema tak skema tak tajuk aku?
kalau karangan BM waktu darjah 6 dulu-dulu...tajuk tu jer dah dapat point baik tu.
baiklah.....entry besday kali ni khas buat Dellisha & Uqasha.
aku buat..sebab tema ni jugaklah aku nak guna untuk anak-anak aku punya besday nanti
bila dicongak ditambah dikali ditolak bagai...
rasanya betterlah aku pilih tema "soccer team"....instead of "red carpet".
apa-apapun tunggu dululah...

ok....party hari jadi kali ni diadakan di Klang dekat andalas tu..
aku tau area ni sebab sebelahnya dengan perumahan adik aku
tu yang terror tu.....habis jer ke Matta Fair hari Ahad lepas-lepas...
terus shoot ke Klang....terus makan...terus kasik hadiah...then balik..
laju tak laju tak???

apa-apapun kagum jugak aku tengok interior design soccer fever member aku si Era ni.
biasalah mak..nak yang terbaek untuk deco besday anak dia....dah macam-macam idea berlegak kat kepala hotak aku ni nak design besday party Imran & Irfan.

ni meha gula-gula mereka....kherrlas!!!


ni welcome board dia
sangat mengiurkan.....*aku rasa tak sesuaikan ayat ni digunakan?*
cantik......dia order kat kawan dia....kat http://photography.shagrasyiid.com/
nice...nice.....

jangan ditanya kenapa dessert ni terbalik...
eheheh akupun mereng-mereng tengok pavlova and tartlet ni.
pavlova dia elok jer...tak lembik bila kena cream tu....and cute sangat...*cam aku*
tart aku tak makan...tak sempat sebab budak-budak dah terjah kat depan meja
pavlova tu nasib jer aku dapat rasa satu....
berkat usaha sendiri kuis kepala budak kecik depan aku..uhuk uhuk...


ni kek burung marah...
cantik....bukan aku buat tau...ni kawan si pembesday buat.
cantik...kan?


admire aku kek ni....
smart sungguh...!!!
tapi aku tak dapat rasa..
alasan sama - budak-budak dah conquer meja gula-gula itu.

aku dapat rasa stau kupkek..
berkat usaha teman aku....
eheheh

tagging ni pembesday punya mak buat sendiri dengan bantuan inang-inang nyer.
cantik jugak....kemas jer....
ada lagi...centerpiece dia pun cantik...
tapi tak sempat nak snap....

makanan dia..time aku datang dah nak habis..almaklumlah sebelum besday party dah ada party lain..
uhuk..majlis doa selamat mak bapak dia nak berangkat ke mekah.
alhamdulillah.....

sekali lagi setting meja candy dia..
memang aku kagumlah.....lepas ni ko tolong kagum dengan candy bar besday anak aku pulak yer muahahahahah.....

guler-guler.,......

ni la besday girl 
Dellisya......

haa ni laaa...kawan aku tu..tu yang bini dia tu...
gigih ooo buat majlis ni berjalan lancar
aku tau perasaan itu..time besday construction anak aku dulupun jerih jugak nak buat....
tapi at the end...happy sebab semua suker.

sesi memotong kek...
mak yang buat..as usual..kalo kasi anak yang potong..huh! hancus!

ni canopy dia..time ni ramai orang...
tak tau nak dok mana...terus masuk rumah bersila then makan...
dah tuan rumah cakap..buat cam umah sendirik!
eheheh aku memang suka ayat tu....

haa time ni tengah nak nyanyi-nyanyi lagu besday.....
camera aku ada orang langgar tu yang tershoot hujung dunia tu..chait!
apa-apapun well done Era.....
memang jerih even tho benda first aku dengar dari mulut ko sebaik aku sampai party tu..is
CLOWN AKU TAK SAMPAI LAGI!! HANGIN AKU!!!
eheheh sib baik ko kata clown on the way..kalo ko kata clown tak sampai..
terpaksa aku clown kan diri aku kat umah ko...
ehehheh.....apa-apapun...satu jer aku nak cakap..

Goodiessss bag aku manaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

sekian terima kasih....

oh! aku berbaju MU ketika hari kejadian
dan dipandang serong oleh penyokong Arsenal....
maaplah acik main sarung jer baju laki acik...eheheheheh
nak ikut tema kata ko....
Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, September 18, 2012

Alahai...cantiknya Volkswagen Beetle 2012 ni......kalaulah harga RM139.00 hengget.....

Suka tengok kereta beetle ni
dari edisi pertama lagi...
tapi mampu tengok and dreaming-dreaming jer....
lastweek nampak
kereta Volkswagen Beetle yang latest kat showroom Volkswagen @ Bangsar
time tu kereta ni baru turun dari trailer
terkesima aku tengok
cantiknyaaaaa......
dah macam cencurut rupanya ah...

terus berangan bawak kereta tu padahal dok pegang stereng gentwo.
*__*

interior dalam kereta ni.
....dengar kata ramai booked kereta ni....
orang malaysiakan banyak duit....
aku jer kurang duit....selalu mintak belas ihsan suami...
*_`

mula-mula berangan bawak kaler putih...

bila nampak kaler itam...
terus....termimpi-mimpi..
cantikkkkkkkknyeeerrrrrrrr.....


harga kat Malaysia ni.....
 Volkswagen New Beetle 1.6 - RM139,888 
Volkswagen New Beetle 2.0 - RM156,888

hmmm....kalo letgo gentwo tu...alahai..nambahkan hutang jer..dah le gentwo tu dah nak habis bayar....
mesti laki aku tak suker.
dan mesti baeeekk punya dia perli aku nanti.
hmmm....mampu buat tepek screen computer jer laaaa.....
sambil senyum sorang-sorang.

Me Naughty..me Netty

Last Makan Mewah....Lepas Ni Diet Ketat Balik.

Hari ni just nak hiburkan dua bijik mata aku
dengan gambar-gambar makanan yang dibuat semalam
sebenarnya ada lagi
but semalam aku nak cepat-cepat balik dari rumah mak aku
kang anak-anak aku terjaga dari tido....langsung aku tak boleh balik KL.

ni antara menu semalam
meehoon goreng daging, nampak simple jerkan..tapi kalo time lapar...benda ni yang aku ingat dulu.
mak aku masakkan....heranlah, dia kalo main campak-campak jer bahan...rupa takde tapi rasaaaaa....mak aih! berebut!....kalo aku masak...ikut tertib...lama pulak tu...rupa cantik tapi rasa.....hmmmm....


ni aku buat just nak kasi anak-anak buat makan....
puding trifle. Guna agar-agar hijau, tak meriah sangat macam agar-agar merah.
mak, adik abang aku tak suka cream atas tu. But aku letak jugak sebab aku kata nak ambik gambo..biar cantik...eheheheh


haaaa..ni feveret aku. percaya tak kalo aku kata dah almost 3 years (rasanyalah) aku tak makan cekodok pisang?.....haa ni semalam adik ipar aku buat..puji melambung aku...aku kata cantik kulit cekodok pisang ni...takde masalah jerawat langsung....licin jer...pisangpun banyak.....laku habis!


haaa yang ni memang mak aku buat request bapak aku
bapak akukan tokey...so apa dia nak semua dapat...
sap sap soi laa....daaa depan mata.
mak aku buat inti...aku pintal kulit puff tu..
oh ni namanya sardin puff.
gambar dah siap masak tak snap....sebab kiri kanan aku pegang anak....

Published with Blogger-droid v2.0.6

oh...
ooo ada lagiii..ada lagi.
bukan ni ajer...untuk dinner mak aku buat pergedil ikan tenggiri (feveret aku)
rendang ayam (adik aku request)
lemak kuning ayam (untuk laki aku yang dah memang ada kat KL tu)
perrrghhhh...
tapi aku tak ambik gambar sebab sibuk tapau semua lauk tu
bolehhh?????
'
'
'
apa-apapun.....
aku rasa enough la untuk bulan ni.
dah tiba masa untuk diet ketat balik.
dan no more makan-makan kalori tinggi
epas ni korang akan nampak balik aku upload gambar sayur rebus..ikan salmon
ayam stim...eheheheheh
'
'
'
sekian...
semalam aku stuck dalam jamme
dari alor gajah pukul 8.40pm...sampai KL pukul 10.30pm
tapi aku happy jer...tak tensi langsung dalam jammed
eheheheheh

Friday, September 14, 2012

Sepanjang minggu ni saya busy la.....


Salam semua......macam dekat seminggu jugak tak update apa-apa entry kan?
acikkan glamour....orang glamour selalunya busy
tak gitew??

apa acik buat sepanjang minggu ni..yang susah bebenor nak update?
antaranya...

sesi menghias ofis
ni semua untuk jamuan raya
dah lepas pun....


ni antara yang aku buat
dah ada entry pasal benda ni ke belom?
nanti nak buat untuk besday anak ayu pulak.


dah siap...gantung pulak...
gambar gelap laaa....


then hias wall
ni semua langsir ambik dari rumah aku...
nak cabut balik dah malas...budak ofis suh sedekah je kat wall ni
tapi..cam sayang laa....tu yang renda-renda langsir tu tak rasmipun lagi kat rumah
beli simpan lama-lama kat rumah then pakainya kat ofis
huk aloh
*_*




then makan..
ni hari jamuan tu...tuan-tuan rumah kedaun diwajibkan makan dulu
baru jemput tetamu makan ehehehhe
alaa, cam korang mesti suruh anak-anak korang makan dulukan..
supaya tak kaco time majlis.


then beberapa hari sebelum sibuk dengan majlis kat ofis
aku and ada sorang kawan ni sibuk lah ke matta fair...
bukan satu hari pergi..dua hari berturut-turut nokss....
naik nyampah dinosaur lego tu nengok aku.


then sibuk ke besday party kawan kelas aku
tema soccer team
last-last time ayu cadangkan aku buat tema soccer untuk anak-anak akunya besday
tapi......hmm dah kawan aku sorang ni buat aku rasa baik adanya aku fikir tema lain.
aku ada terfikir tema "naik Haji"
budak-budak kecik pakai ihram telekung bagai
tapi kena marah ngan ayu...dia kata kalo nak rasa blog aku kena tutup...buat la tema tu
muahahahah
aku cadangkan jer...bukan buatpun...ehehheh

Published with Blogger-droid v2.0.6

then semalam sehari suntuk sibuk daftar masuk kelas
macam tak sangka pulak aku sambung belajar..
serious tak sangka.
apa-apapun sibuk ni menyeronokkan..
ada time kita marah ada time kita gelabah ada time kita sedih
bila dicampur gaul
best pulak idup aku ni...
tu tak masuk lagi suami sibuk marah aku sebab tak kemas rumah
muahahahahaha

aku salahkan pada si drama korea
"to the beautiful you!!"
'
'
'
'
rasa nak ke korea lagi laaa.....

karang pukul 1000am sibuk nak makan pulak.
ada jamuan raya lagi eheheheheh

Thursday, September 6, 2012

Sedang Tekun Menyiapkan.....DIY


yer..lihat di atas tu..apa yang saya buat???
eheh saya sedang D.I.Y Fringe Garland
untuk Jamuan Hari Raya Ofis saya nextweek....
eheheheh

tapi...apakah itu?...hehehehhe

saya cuba buat begini...
lihat gambar bawah

ilham dari web feveret saya 

and thanx oyat yang kenalkan saya pada web itew dan selaku pembantu menyiapkan garland ini
ehehe kan kerja remeh temeh ni tugas kita orang pompuan yang cute.
*_=

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, September 5, 2012

Hari Raya 2012 - With My Family.

Sejak arwah mama *mak mentua* aku kembali ke rahmatullah
dah takde gilir-gilir beraya kat kampung suami and kampung aku
kiranya sekarang ni setiap tahun kampung aku jer......
;
;
kengkadang tu cam borink jer...*ecececehh ayat sedap ati suami nampak*
;
;
;
tahun depan nak try ajak suami beraya kat rumah mentua di Ostroliah!
eheheh hangguk kan.....melampau-lampau imiginasi.
pak mentua ada lagi nun kat Taman Melati...overkan aku.
;
;
as usual tetiap tahun kami akan bergambo 
after kaum-kaum lelaki balik dari sembahyang raya
the same prob iaitu kerusi, lemari, cermin, digunakan.
;
;
haa korang bolehlah jamu mata yer...

Family aku......
baju kitaorang ikut kaler botol mineral kat belakang tu haaaa
ehehehhe

yang ni pulak family adik aku
sepatutnya ada baby lagi...tak masuk pulak.

sedang kerah semua masuk bergambo...

Ingat senang nak gather dendiam ambik gambo
kuuusss semangat...
tu si Imran tu..paling susah nak bergambar
eeeeee...

dah snap kali keberapa
baru okey....
bapak aku ni actually ada baju raya dia, kaler hijau pokok pisang
tapi takmo pakai pulak...
adehhhhh.....

family aku
kalo ada anak pompuan, mesti dia dok tengah2....kasi imbang.

rasa nak jentik jer Imrran time ni
takmo dok diam....
si starbuck latte ok jer...wakil rakyat kata ko....

family adik aku
comel-comel anak dia kan?
cam aku.

*__*





Ni cousin aku
kerja kat Pos Malaysia
bonus gempak waaaaaaaa.....
beza dia ngan aku 1 tahun jer..dia kakak aku adik
muahahahahaha
time ni suami dia takde..belayar....
dia ni kes cam aku, setiap tahun beraya dengan mak dulu.

adik ipar aku ni sebenarnya baik
sopan...aku jer yang paksa dia bergambo gaya ni
tak best lah gambo2 skema ni.....

time ni konon nak bergambar dalam suasana kampung....
tapi si Imran memang idok le beri kerjasama...dia lebih utamakan kartun dia
and si starbuck latte yang togel tu laa aku heret bergambo dengan aku
menjerit-jerit takmo pakai seluar...
laki aku????? t.i.d.o

anak buah aku yang ni jer rajin interprem 
ni gaya cam drma anak terjun tangga jer...
aku lak over jerit kan..
si starbuck latte?...wakil rakyat memang cenggitu...dunia ko dunia ko..dunia aku..jangan kaco.

time ni dah fedup!
aku ajak bebudak ni masuk rumah
dah le panas terik

4 budak ni bila combine...
mak aih!!!
bahaya!!!

Hari Raya Part III
Me Naughty..me Netty